Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsou imigranti připravení podvolit se jakémukoliv systému přerozdělování?

Jsem proti kvótám, jako každý rozumný člověk. Ctím svobody osobní i suverenitu státní a odmítám řešení „o nás bez nás“. Nicméně, valná většina migrantů doráží ke břehům s jasnou vizí jejich země zaslíbené.

Nicméně, valná většina migrantů (ať těch s potencionálním statutem uprchlíka anebo ekonomických) doráží ke břehům s jasnou vizí jejich země zaslíbené. A to protože mají v některé ze zemí rodinu či komunitu anebo protože to viděli v telce.

Věřím, že se nám (Čechům i ostatním státům EU, jejichž obyvatelé jsou proti kvótám) podaří zvrátit tento absurdní záměr. Avšak, s ohledem na současnost přeplněnost států přímořských (Itálie, Řecko, Francie) a států, které s těmito státy sousedí (Rakousko, Benelux, Španělsko, Německo…) se obávám, že dojde, popravdě ono již dochází, k migraci spontánní, nekontrolovatelné, nezastavitelné. Nekontrolovatelné kvótami, ale brzy už ani posílenými kontrolami na hranicích a v projíždějících rychlících a jiných dopravních prostředcích.

Ne, nechci migraci v žádné podobě a vůbec ne migranty islámského vyznání. Kdyby to bylo něco platné, postavím vysokou zeď, natáhnu ostnatý drát, budu křičet v demonstracích, stát ozbrojena na stráži. Kdyby to bylo něco platné.

Sleduji situaci v azylových táborech, každodenní pokusy jejich rezidentů o překročení hranic do jejich zemí zaslíbených. Obávám se, že je nic nezastaví, aby se dostali do kamionů a jimi tam, kam chtějí. Obávám se totiž, že imigranti nejsou spraveni o tom, že se o ně dohadujeme, respektive, že je nikdo nikde nechceme. A co hůře, obávám se, že nejsou připraveni se podvolit tomu, které zemi na ně vyjde los. Oni chtějí a jejich vůle je, nezačneme-li nic podnikat, až vražedná. Oni totiž, na rozdíl od nás, nemají co ztratit, leda trpělivost a zábrany...

Oproti tomu, my stále máme co bránit, co si hlídat a o co se obávat.

Jsem v diskusích pod svými blogy dotazována, co bych navrhovala já, tak tedy zde :

1/ Přestat se dohadovat mezi sebou. Uvědomit si, že pouhé naše „nechceme“ nic nespraví.

2/ Přestat si nadávat navzájem a škatulkovat se, že jen ten, kdo na slovo souhlasí s panem docentem Konvičkou, je ten správný antiislamista, antikvótista a antiimigrantista. Nikomu jeho víru neberu, ale mně osobně pan docent od-přesvědčil, že je tím vůdcem, kterého bych chtěla následovat. Ráda bych podepsala petici ohledně kvót, ale současné nálepkování „podepsal=smí plivat a nálepkovat“, protože „nepodepsal=sympatizant s islámem, imigranty a kvótami=člověk hodný zbavení občanských práv“, je něco, co zkrátka nehodlám snášet, natož podporovat.

3/ Smířit se s tím, že imigraci budeme schopni jen omezit, snad řídit, nikoliv jí zcela zbránit.

4/ Přesvědčit vládu, aby zpracovala jasný program, jak bude postupovat v azylovém řízení (a rozdíl mezi postupem dle platných zákonů a tím, jaké úpravy připravuje ke schválení). Trvat na tom, aby příslušný vládní odbor průběžně informoval občany (či jejich zástupce) o průběhu těchto změn.

5/ Zapracovat do imigračního zákona taková opatření, která jednoznačně demotivují potencionální parazity na našem sociálním systému a dát razantně najevo islamistům, že zde jim „pšenka nepokvete“. Postavit nežádoucí projevy islámu (týrání osob, šaría, …) mimo zákon a provést jednoznačné změny v našich zákonech, které zajistí, že tyto činy budou promptně posuzovány a souzeny dle našich platných zákonů, a to i pro žadatele v azylovém řízení.

6/ Finanční podporu poskytovat jen po dobu provádění zdravotních testů (2 měsíce?), poté již zařazení do pracovních a vzdělávacích programů.

7/  V rámci účasti na vzdělávacích programech (jazyk, řemeslo) podepisovat smlouvy, že uchazeč jejich cenu a finanční podporu během účasti na vzdělávacím programu (přinejmenším částečně) uhradí ze svých budoucích příjmů.

8/ V případě odmítnutí čehokoliv (podrobení se zdravotním testům, testům na zjišťování identity a trestní bezúhonnosti, účasti na pracovních a vzdělávacích aktivitách, opuštění azylového tábora, neprodleně a nepodmíněně potrestat vyhoštěním daného jedince za hranice země.

9/ Spolupracovat s ostatními státy  EU na vyřešení problému, KAM S NIMI, tedy kam s odmítnutými žadateli o azyl. To, mimochodem, vidím jako NEJVĚTŠÍ A NEJHŮŘE REŠITELNÝ PROBLÉM.

10/ Zároveň se podílet v rámci EU na konečně opravdu funkčních programech nápravy situace v zemích Afriky, které produkují největší počet migrantů. Navrhuji začít zrušením či přeorganizováním disfunkčních neziskových organizací a založením takových programů, které by byly dané zemi „šity na míru“. Ano, je to běh na dlouhou trať, ale jedině takto vidím dlouhodobou možnost nápravy situace, tedy zavření kohoutku s dalšími migranty.

Netvrdím, že jsou mé představy dokonalé. Přinejmenším se neomezují na představu, že kdo podepsal petici IVČRN, již učinil dostatek pro zastavení všeho zlého v naší zemi. Nikoliv, zrušení koncepce petic je pouze začátek a dosud není zřejmé, bude-li něco platné. Jsem přesvědčena, že řešení celé situace musí být podstatně komplexnější. Jsem si jista, že strach a zášť,  poslední dobou šířené činy IVČRN a rétorikou jejich nejvyššího představitele, pana docenta Konvičky, jsou počátkem davové psychózy s decimujícími následky. Nikoliv konstruktivním řešením, které naše země a naši občané potřebují a zasluhují.

Víme, co nechceme, pojďme se konečně shodnout na tom, co chceme a potřebujeme!

 

P.S.  Vážení diskutující, myslím, že vášní, zvláště těch negativních, bylo dost. Vězte, že maximálně uvítám konstruktivní vysvětlení, proč to či ono řešení není možné a ještě raději návrhy, jak mám svou pomyslnou koncepci upravit.

P.S. II Na základě věcné připomínky přidávám opomenutý či málo zdůrazněný bod

11/ během provádění zdravotních testů a přípravy uchazečů o azyl provést důkladnou kontrolu identity, zejména s ohledem na kriminální či jinak nežádoucí minulost.

Autor: Dáša Stárková | pondělí 22.6.2015 12:24 | karma článku: 23,57 | přečteno: 1095x
  • Další články autora

Dáša Stárková

Ne, maminko, tyhle boty mi nekupuj

slyším přes regál prodejny s obuví. A nechtěně slyším i přemlouvání maminky. Argumenty jako kvalitní podrážka, nepromokavé, užiješ je. A současně i téměř plačtivé odmlouvání čerstvě vyčáplého náctiletého syna. A zažívám deja vu

16.4.2023 v 12:45 | Karma: 29,62 | Přečteno: 985x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Vnesme advent i do výběru prezidenta

Ve svém předchozím blogu jsem vyjádřila zklamání nad DN, ale současně opakuji, že ji zvolím, bude-li ve druhém kole místo mého favorita. Nyní prosím. Pojďme nehanit protikandidáty a namísto toho chvalme svého favorita, vysvětlujme

7.12.2022 v 15:02 | Karma: 15,06 | Přečteno: 353x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Proč v mých očích jediná skutečná kandidátka na prezidenta klesla

Aby bylo jasno, píši o paní Nerudové. Přiznávám, v době, kdy kandidaturu zvažovala, podporovala jsem ji. Imponovala mi představa, že bychom měli prezidentku, jako na Slovensku, dámu, která by důstojně reprezentovala naši zemi.

3.12.2022 v 23:11 | Karma: 40,20 | Přečteno: 4756x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Kam se poděla ohleduplnost aneb v roušce exotem

Kovidová epidemie zaplať Bůh zažehnána, restrikce pominuly, život se navrací do starých kolejí. Bohužel do těch starých. Tatam se poděla ohleduplnost, na to, co životy chránilo, je považováno za omezení, jejich nositelé za exoty.

2.12.2022 v 21:41 | Karma: 26,31 | Přečteno: 1251x | Diskuse| Ostatní

Dáša Stárková

Dušičkové pošli to dál aneb je to o lidech

Nepatřím mezi příkladné návštěvníky míst odpočinku mých předků. Nežiji poblíž žádného z nich, a tak často hřbitovy navštěvuji spontánně, nepřipravená. Místo toho vzpomínám a komunikuji s nimi při každém zapálení svíčky,

30.10.2022 v 11:10 | Karma: 19,47 | Přečteno: 352x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Na činy z Bílého domu platí imunita, rozhodl Nejvyšší soud. Trump to chválí

1. července 2024  16:52,  aktualizováno  17:18

Nejvyšší soud Spojených států oznámil, že exprezidenti mají „absolutní“ imunitu pro jasně oficiální...

Při požáru domu zemřeli dva lidé. Policie zatím nezná jejich totožnost

1. července 2024  16:42

Dva lidské životy si vyžádal požár, který dnes dopoledne vypukl ve vesnici Kamenička, místní části...

Ozbrojenci u Sněmovny překvapili turisty. Policie cvičila, jak zneškodnit útočníka

1. července 2024  11:44,  aktualizováno  16:34

Do prostoru Sněmovny na pražské Malé Straně vchází nenápadný muž. Prvního koho potká probodne...

Nakažených černým kašlem v Česku ubývá. Šíření mohou umocnit prázdniny

1. července 2024  15:54

Počty nakažených černým kašlem v Česku pomalu klesají. Za uplynulý týden lékaři evidovali 1037...

  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.