Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Předpokládám, že ve větě: "Ne, nechci migraci v žádné podobě", chybí slovo "nekontrolovanou", případně "živelnou". Protože migrace mezi státy je jinak věc běžná a v posledních desítkách let přirozená, sám znám několik lidí s mezinárodním partnerstvím, kteří dle potřeby mění své bydliště v rámci EU i mimo EU, a nějaký ten Slovák, Polák, Němec, Vietnamec, Ukrajinec nám jistě nijak nevadí a většinou bude pro naši společnost obohacením (samozřejmě, je potřeba posuzovat kus od kusu, a také závisí na míře). Jen to je potřeba evidovat, mít pod kontrolou a dodržet ta pravidla, která jste tam napsala (a se kterými prakticky bezvýhradně souhlasím).

2 0
možnosti
DS

Pane Šmaheli, pokud čtete mé blogy, možná jste postřehl vývoj mého názoru. Ve své podstatě nechci žádnou další imigraci (ke stávajícím imigrantům vesměs žádné výhrady nemám, naopak, využívám jejich služeb), potažmo žádné problémy s ní spojené.

Ale máte pravdu. Došla jsem k tomu, že se zkrátka musíme smířit s nevyhnutelným, tedy přirozeností pohybu lidí po světě a že tudíž musíme nastolit taková opatření, jaká nám umožní mít celou situaci pod kontrolou. Za příspěvek děkuji.:-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den vážená paní Staňková, karma a donutila jste mne napsat blog:-). Do diskuze se mi ta odpověď nevlezla. http://radovanvencalek.blog.idnes.cz/c/466784/migranti-nejsou-pripraveni-a-nejsou-povinni-podvolit-se-jakemukoliv-systemu-prerozdelovani.html

1 0
možnosti
DS

dobrý den, pane Vencálku. Velice děkuji za karmu i za blog, přečtu si ho, jakmile mi to miminko dovolí:-).

Jen se omlouvám za malichernost, ale své příjmení mám příliš krátkou dobu, abych nezaznamenala změnu. Jsem Stárková;-D. Ale úplně Vás chápu, já si jména také nepamatuji :-)

0 0
možnosti
Foto

v celku s vámi souhlasím ale mám několik připomínek.

5/ To vše již mimo zákon u nás je. Nutné je seznámit přistěhovalce s našimi zákony.

6/ finanční podpora je nutná i během vzdělávacích programů, za 2 měsíce se na práci u nás (základy jazyka) nepřipraví-lhůtu bych viděl realně cca půl roku.

7/ Uhrazení vzdělávacích programů vidím nerealně-ten kdo odejde na toho stejně nedosáhneme, kdo u nás zůstane to splatí daněma...naši občané taky neplatí za školy a jsou to podstatně větší částky a často studují zbytečně.

10/ neziskovky jsou levnější a pružnější než státní úřady-u nich bych problém neviděl  i když kontrolu u nich zlepšit musíme.

K nadpisu bych dodal. Ten kdo je uprchlík s radostí půjde i k nám pokud u nás najde klid, bezpečí a rovnoprávnost (ostatně např Syřanů u nás žije poměrně dost již dlouhodobě). Vyjímkou by mohli být lidé, kteří už mají v EU rodinu-ti budou chtít za rodinou případně preference dle jazykového vybavení.

Ti kdo v EU nemají rodinu a neumí některý Evropský jazyk nemají důvod si vybírat kam by chtěli-pokud si chtějí vybírat jsou ekonomičtí migranti.

Proti ekonomickým migrantům nic nemám, ale ti nemohou být předmětem kvót a musí se být schopni okamžitě postarat sami.

Ve vašem výčtu jsem nepostřehl prověřit jednotlivé žadatele tajnými službami v otázce jejich kriminální historie a napojení na radikální skupiny-nelze to udělat na 100%, ale je to potřeba v rámci možností

5 0
možnosti
Foto

Po dlouhé době od Vás vidím něco rozumného. S výhradami, ale rozumné.

2 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1773x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.