Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Fantastičtí čeští fanoušci, skvělý výkon hráčů = finále DC

Famózní! Vystoupení české daviscupové reprezentace v chorvatské Poreči, v semifinále této slavné soutěže snese ty nejpřísnější parametry. Stejně přísné hodnocení platí i pro vystoupení českých fanoušků, kteří vytvořili českému týmu téměř domácí prostředí. Těmto tenisovým příznivcům a samozřejmě hráčům patří mé velké poděkování za to, že si Česká republika zahraje finále Davisova poháru. Díky!

Ti, kdo předvídali českému týmu úspěch v letošním Davisově poháru, nebyli bráni příliš vážně, vždyť finále DC si česká reprezentace ještě nikdy nezahrála. Poslední česká stopa ve finále DC se datuje do roku 1980, kdy v Praze porazilo Československo Itálii poměrem 4-1. Je dobré připomenout, že v roce 2005 hrálo finále DC Slovensko, právě proti Chorvatsku. Slováci tehdy neuspěli, Češi letos ano a prorazili tak neporazitelnost Chorvatů na domácím prostředí, která, kromě jedné porážky s Argentinou v roce 2006, trvá od roku 1999. Jen jedinkrát v novodobé historii České republiky hrála ČR semifinále DC a to v roce 1996, kdy jsme prohráli doma se Švédy 1:4. Ve světle těchto událostí je dnešní historický postup České republiky do finále Davisova poháru srovnatelný s úspěchy fotbalistů na ME v Anglii, či vítězství hokejistů na olympiádě v Naganu.

Je potřeba vyzdvihnout především psychickou odolnost našich hráčů, kteří museli čelit světovému rekordu v počtu nastřílených es v jednom zápase, nepříjemné antuce a to vše venku, i když to venku je velmi relativní, neboť fantastičtí čeští fanoušci, kteří dorazili do Chorvatska, vytvořili českému týmu domácí prostředí a jejich neuvěřitelné fandění a podpora našeho týmu zaslouží velké poděkování.

  Těšme se tedy na finále Davisova poháru s účastí hráčů České republiky proti velmi silnému Španělsku na jejich horké půdě, které sehrají naši borci 5.-7. prosince. Přeji hráčům hodně zdraví, štěstí a vůli po vítězství a zároveň věřím, že čeští fanoušci opět podpoří náš tým na cizí půdě.  

Autor: Petr Čunderlík | sobota 19.9.2009 17:57 | karma článku: 20,59 | přečteno: 2543x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Sportovci z ČR jsou fenoménem světového sportu

Jestli se něčím může ČR v dnešní době chlubit, pak jsou to jistě sportovci, kteří dokazují své umění v mnohých odvětvích. Je s podivem, v kolika různých sportech jsou Češi, Moravané a Slezané na světové špičce, přitom zde existuje obrovská konkurence a mnohdy jsou podmínky našich reprezentantů nedostatečné a velmi skromné. Ačkoliv je náš národ s počtem obyvatel něco přes 10,5 milionu až na 81. místě na světě, přesto však v porovnání efektivity můžeme směle konkurovat všem velmocem a mnohé z nich strčíme do kapsy. Tímto článkem bych chtěl složit hold všem trenérům, funkcionářům, ale především sportovcům, kteří tak skvěle reprezentují Českou republiku ve světě. Díky!

3.9.2013 v 8:08 | Karma: 14,69 | Přečteno: 1080x | Diskuse| Sport

Petr Čunderlík

Individuální přístup u Raiffeisenbank neočekávejte...

"Každý si zaslouží individuální přístup. Pro Raiffeisenbank je nejdůležitější spokojený klient." To jsou hesla Raiffeisenbank, kterými láká své zákazníky v reklamě, ale jsou to pouze prázdná hesla, která v reálném světě neplatí. Už v tom hezkém slově reklama se skrývá klam nebo klamat a to je přesné vyjádření toho, co Raiffeisenbank předvádí v praxi.

8.8.2013 v 13:03 | Karma: 26,55 | Přečteno: 1906x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Druhý pilíř penzijní reformy - bič, který se vám spíše vyplatí

Spořit si na penzi je otázkou přežití! Takto jednoduché konstatování lze vyslovit, při pohledu na důchodový účet ČR a demografický vývoj v návaznosti na platné zákony. Není otázkou zdali začít spořit nebo ne, ale kolik a kdy začít, spoléhat se na státní penzi je cestou k chudobě a nedůstojnému životu ve stáří.

8.7.2013 v 8:06 | Karma: 10,45 | Přečteno: 1107x | Diskuse| Ekonomika

Petr Čunderlík

Desdemona - loď která nedoplula do cíle... (fotoblog)

Carlos přijel o půl hodiny dřív, brzdy jeho Toyoty a následný klakson byly slyšet až ke mě do postele, nečekal jsem to. Líně jsem rozlepil oko a prvními slovy na Carlosův účet si hned po ránu zkazil karmu. Noční chlad nepříjemně pronikal do místnosti. Otráveně jsem roztáhl závěs přesně ve chvíli, kdy se venku začal rodit nový den a slunce se vydalo na svoji epickou pouť po svazích blízkých And. Paprsky ozařovaly mraky a vytvářely úžasný pohled, který se mi nikdy neomrzí. "Co tu děláš tak brzo?" pronesl jsem ještě v polospánku. "Dneska bude krásný východ slunce, tak jsem si říkal, že o to nebudeš chtít přijít", odpověděl lakonicky a zazubil se svým širokým úsměvem. Nebýt Carlose, tak bych dneska prospal jeden z nejhezčích východů slunce v Jižní Americe a to by byla škoda. Podzim v Ohňové zemi je krásný!

5.6.2013 v 8:03 | Karma: 23,18 | Přečteno: 2494x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Zeman a Svoboda nepřekročili svůj stín ani při povodních

„Přeji vám hezký den a zejména, abyste se neutopili. I když u novinářů je toto přání poněkud ambivalentní,“ toto jsou slova prezidenta republiky z pondělní tiskové konference, tedy v době, kdy velká část republiky bojovala s velkou vodou. Miloš Zeman tak opět neudržel svoji zlou jízlivou povahu na uzdě a v podstatě se vykálel na hlavu novinářům, kteří zajišťují informační servis ze záplavových oblastí. Prezident je jednoduše trapný i při povodních...

4.6.2013 v 12:45 | Karma: 25,67 | Přečteno: 1747x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer