Fantastičtí čeští fanoušci, skvělý výkon hráčů = finále DC

Famózní! Vystoupení české daviscupové reprezentace v chorvatské Poreči, v semifinále této slavné soutěže snese ty nejpřísnější parametry. Stejně přísné hodnocení platí i pro vystoupení českých fanoušků, kteří vytvořili českému týmu téměř domácí prostředí. Těmto tenisovým příznivcům a samozřejmě hráčům patří mé velké poděkování za to, že si Česká republika zahraje finále Davisova poháru. Díky!

Ti, kdo předvídali českému týmu úspěch v letošním Davisově poháru, nebyli bráni příliš vážně, vždyť finále DC si česká reprezentace ještě nikdy nezahrála. Poslední česká stopa ve finále DC se datuje do roku 1980, kdy v Praze porazilo Československo Itálii poměrem 4-1. Je dobré připomenout, že v roce 2005 hrálo finále DC Slovensko, právě proti Chorvatsku. Slováci tehdy neuspěli, Češi letos ano a prorazili tak neporazitelnost Chorvatů na domácím prostředí, která, kromě jedné porážky s Argentinou v roce 2006, trvá od roku 1999. Jen jedinkrát v novodobé historii České republiky hrála ČR semifinále DC a to v roce 1996, kdy jsme prohráli doma se Švédy 1:4. Ve světle těchto událostí je dnešní historický postup České republiky do finále Davisova poháru srovnatelný s úspěchy fotbalistů na ME v Anglii, či vítězství hokejistů na olympiádě v Naganu.

Je potřeba vyzdvihnout především psychickou odolnost našich hráčů, kteří museli čelit světovému rekordu v počtu nastřílených es v jednom zápase, nepříjemné antuce a to vše venku, i když to venku je velmi relativní, neboť fantastičtí čeští fanoušci, kteří dorazili do Chorvatska, vytvořili českému týmu domácí prostředí a jejich neuvěřitelné fandění a podpora našeho týmu zaslouží velké poděkování.

  Těšme se tedy na finále Davisova poháru s účastí hráčů České republiky proti velmi silnému Španělsku na jejich horké půdě, které sehrají naši borci 5.-7. prosince. Přeji hráčům hodně zdraví, štěstí a vůli po vítězství a zároveň věřím, že čeští fanoušci opět podpoří náš tým na cizí půdě.  

Autor: Petr Čunderlík | sobota 19.9.2009 17:57 | karma článku: 20,59 | přečteno: 2543x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80