Je opravdu rekvalifikace posunutí vpřed k nalezení práce?

Na úřadech práce  je možnost si udělat rekvalifikační kurz, který by mohl zajistit zájemci novou práci.Jenže po absolvovaní a zdárném ukončení ještě není nikde napsáno, že ihned dotyčný dostane práci.

 

Na úřadech je možnost získat jakoukoliv rekvalifikaci, ale jen pod podmínkou splňující několik požadavků jedením z nich je být na úřadě práce vedený minimálně rok. Pokud tuto podmínku uchazeč nesplní nemůže si rekvalifikaci udělat.

Paní Jana, ale i když nebyla vedena takovou dlouhou dobu na úřadě práce rekvalifikaci získala. Protože mne to zaujalo tak jsem se o to začala zajímat a vyptávat se.

Jana od úřadu práce dostala zápornou odpověď, když si chtěla udělat rekvalifikaci, ale protože nebyla s touto odpovědí spokojená a práci nutně potřebovala tak všemožně hledala a ptala se, až nakonec našla Institut EuroSchola a tam je možnost uplatnění vzdělávaní pro ženy, které mají malé děti nebo vyšší věk a nemohou najít delší dobu práci.

Kurz zdárně ukončila a začala hledat uplatnění. Podávala žádosti na určitá místa kde by mohla dostat práci, ale nikde ji nepřijali, protože je plno a uchazečů mnoho. Skončila zase tam kde byla na stejném začátku jen s dalším papírem v kapse.

 

Když se to vezme logicky tak v jednom kurzu je přibližně deset až patnáct zájemců na stejnou profesi, stejné kurzy jdou přes úřad práce i Institut  EuroScholu a kurz většinou trvá dva až tři měsíce podle toho o jaký se jedná. Po třech měsících se jdou do učeben učit další noví zájemci a tak se to pořád opakuje. Zájemců roste, ale práce není. A jen málo lidem se podaří z jednoho kurzu si najít práci.

Není to domyšleno a mělo by se s tím něco udělat, protože těm co se už odváží si sednout do učeben, aby získali po tak dlouhé době práci a chtějí se naučit něco nového tak těm jen zůstanou oči pro pláč, protože osvědčení mají, ale novou práci mohou i nadále zase jen hledat na úřadech práce.

 

Autor: Alena Cmielová | středa 28.7.2010 20:44 | karma článku: 11,41 | přečteno: 1130x