Je až neuvěřitelné, na čem si člověk nepochutná

Miluji sladkosti v podobě mléčných tyčinek jako jsou například Mars,Twix, nebo Snickers. Také děti je mají rády, ale kdybych jim řekla jaké přísady se k výrobě této pochoutky používají patrně by se jich už nedotkly...

Tyčinky Mars či Snickers se vyrábí z telecích žaludků.

Já pozřu patrně všechno, dokonce si i pochutnám na tom, z čeho se druhým zvedá žaludek. Ale, že si pochutnávám zrovna na tomhle, tak to by mne opravdu ani ve snu nenapadlo. Mi to nevadí, ale co na to vegetariáni a ti, kteří ten žaludek mají slabšího rázu?

Mívám ve zvyku vzít v obchodě z regálu ze sladkostí cokoliv, aniž bych studovala, co se na etiketě píše, ale má dcera je více obezřetná a kolikrát mne i zastaví s tím, že to za chvíli projde záruční dobou, nebo že má tahle tyčinka tolik a tolik kalorií.

Já to ve spěchu prostě nehlídám. Kdežto někteří lidé pečlivě vybírají a prohlížejí složení různých pochutin.

Každý jsme prostě jiný. Někdo má cítění tak rozvinuté,že na něj nesáhnete aniž by neucukl, nebo se neotřepal, ostatním dotek prostě nevadí jsou otrlejší. Tak je to i s potravinami co někomu chutná a nevadí mu, ten druhý nemůže ani cítit natož pozřít.

Vegetariáni, kteří opravdu hlídají, co sní, už si patrně tuto sladkost nekoupí a možná i ti, kteří ten žaludek mají slabý...

Společnost, která tyto sladkosti vyrábí, používá syřidlo, které sráží mléčné proteiny a enzym získaný z  žaludků se získává z mlékem krmených telat.

Tak co, dáte si takovou dobrůtku?

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alena Cmielová | sobota 5.6.2010 17:17 | karma článku: 10,92 | přečteno: 1646x