Slavná kontrola hygieny

Na dnešní den a také na tuto sobotu byly vyhlášené kontroly hygieny po celé republice. Také jsem jedné takové byl nakonec svědkem.

Přiznám se, že jsem se dnes na obědě zcela cíleně zdržel téměř dvě hodiny jenom proto, abych na tu kontrolu natrefil. Evidentně pracovníci hygieny a policisté nemají do čeho píchnout, když mají čas na takovéto buzerační kontroly, tak proč je nezaměstnat správním řízením? Hospodskému jsem tu slavnou Tečku ukázal, protože nechci, aby měl nějaké problémy. Ale doufal jsem, že tam přijde i ta deklarovaná kontrola. Vůbec bych se s nimi nebavil, pouze bych řekl, že už jsem to ukázal hospodskému a pokud jsou opravdu z hygieny, tak ať si to zjistí sami, já jim nic ukazovat nehodlám. Pouze policistovi prokážu totožnost. Tečka.

Ovšem nedočkal jsem se. Také jsem se pak zastavil v obchodním centru pro něco na zub, kde prý proběhla jakási razie. Údajně buzerovali prodavačky, že nemají roušky. Ale na zákazníky si prý netroufli. Nevím, zase jsem neměl to štěstí na ně natrefit.

To jsem ovšem ještě netušil, že se rozhodnou navštívit naše divadlo, kde pracuji. Ale logiku to asi má, v divadle je mnohem menší pravděpodobnost, že se se zlou potáží, než v nějaké hospodě...

Zrovna jsem pracovně probíhal foyer a všiml jsem si jakéhosi srocení v místech, kde se kontrolují lístky. První, co mne praštilo do očí byly dvě policejní uniformy, to v divadle nebývá často k vidění. A tak jsem si je i s patřičným hlasitým a velice kousavým komentářem vyfotil. A byl jsem bez roušky!

Překvapilo mne, že na to nijak nereagovaly ani pracovnice hygieny a ani policie. A vzhledem k tomu, že ty certifikáty o "bezinfekčnosti" u nás dámy kontrolují velice poctivě (jak je ostatně vidět), tak neměli ani nic na divadlo.

Takže vlezli dovnitř a kontrolovali, jestli mají naši návštěvníci roušky i v hledišti. Vzhledem k tomu, že tam byla pořád ta policie, tak asi měli, nevím, nedíval jsem se. Ovšem schválně jsem kolem nich dvakrát provokativně prošel bez náhubku, jednou opět i s další hlasitou poznámkou o buzeraci a zase mne zcela ignorovali.

Pak si dámy vymyslely, že by měly být první dvě řady volné, protože tam nejsou dva metry od diváků, ale opět měly smůlu, zrovna tohle představení mělo scénu postavenou tak, že herci hráli pouze na vyvýšených praktikáblech, které byly od diváků ještě mnohem dál než ty dva metry.

Prostě zkoušeli najít alespoň něco. Ale přitom já jsem se jim tam opakovaně vyloženě nabízel. Ovšem o mne zájem evidentně neměli. Asi už při tom focení pochopili. že já asi nebudu až tak snadný cíl a že bych do toho správka s chutí šel. A také si asi uvědomují, že v tom správním řízení by za ten krátký provaz tahali oni a ne já.

Takže se nebojte, oni do té konfrontace nepůjdou.

Ale na jejich obranu musím říct i to, že minimálně jedna z těch dam z hygieny působila dojmem, že je jí to celé hodně proti srsti a policie také dávala neverbálně najevo, že by byla raději zcela někde jinde. Jenže dělají práci, kterou si sami či samy zvolili.

Když to vezmu hodně kategoricky, tak dozorčí v koncentrácích tehdy taky dělali jenom svoji práci...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 4.11.2021 23:30 | karma článku: 38,66 | přečteno: 2887x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 30,16

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,48