Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Očkování je asi velké téma

Stalo se zde takovým zvykem reagovat na blogy jiných blogerů dalším blogem a ne v diskuzi. Tak se tedy do toho podivného kolotoče zapojím taky, abych nebyl mimo. Ovšem diskuzi, na rozdíl od jiných, nezavřu a ani v ní nic nesmažu.

Jenže já to kolečko asi trošku naruším tím, že na rozdíl od těch ostatních, zareaguji na blog se kterým i celkem souhlasím, takže zde opravdu nikoho nijak napadat nehodlám. Jedná se o blog Marcela Burgerta s názvem "Sonda do duše vaxerov C-19. Od MUDr. Juraja Mesíka"

Podle mne se jedná o opravdu velice zajímavou sondu do uvažování lidí. Já osobně bych se částečně viděl asi na ten bod 4, byť s výhradou, že proti tomu nátlaku ještě pořád dál verbálně i písemně brojím.

Před třiceti lety jsem byl radikálnější, teď mi je přes padesát, mám práci, která mne neskutečně moc baví a o kterou nechci přijít, tím spíš, že bych v tomto věku už hledal práci v jiném oboru (v tomto je to totiž všude stejné) dost těžce a nakonec jsem usoudil, že sice nejsem až tak starý, aby mi ta vakcína k něčemu byla ze zdravotního hlediska (navíc jsem se, na rozdíl od jiných přítomných, nikdy nenakazil ani po opakovaných dvouhodinových rozhovorech velmi zblízka s nakaženými, v jednom případě už dokonce i s příznaky, přestože jsem, opět na rozdíl od těch co se nakazili, neměl ani tu obyčejnou roušku o které si ostatně myslím své a nic dobrého to není), ale taky už nejsem zase tak mladý, aby mi to případně nějak ublížilo.

Takže jsem si realisticky vyhodnotil zdravotní rizika i pozitiva a do toho očkování nakonec šel, abych se nemusel nechávat (minimálně částečně i za svoje - v té době tvrdili, že si budeme platit testy zcela všechny, pak couvli, ale pořád bych si musel cca polovinu testů platit i když v současné situaci, kdy jsou ty "nálezy" na hranici chybovosti těch testů, nerozumím tomu proč bych to měl dělat) každé tři dny testovat a měl ten "osvobozující" papír.

Moji mamku (83) jsem k tomu očkování naopak přemluvil (i když i u ní jsem měl trošku pochybnosti, žije zdravěji než já a prostě jsem se o ni lidsky bál, ale nakonec, na rozdíl ode mne, ani žádné větší vedlejší účinky neměla) a syna (28) od toho naopak spíše odrazuji, tím spíš, že on jako jediný z nás už covid měl, takže má i protilátky. U dcerky (14) o tom očkování samozřejmě ani vůbec neuvažuji, tam nevidím jediné pozitivum.

Já samozřejmě chápu, že stát nakoupil plno vakcín navíc (a v dané situaci jim to ani nevyčítám), kterým postupně končí expirace a že je to pro určité kruhy kšeft století, ale opravdu je ten nátlak až tak nutný? Podle mého názoru ze zdravotního hlediska určitě ne. Nějaký mírný nátlak bych ještě chápal na lidi 65+, ale ten tam nyní evidentně není vůbec žádný, naopak chtějí naočkovat malé děti, které to nejenže nepotřebují, ale může jim to třeba i ublížit. Asi ani nechci spekulovat proč to dělají. Napadají mne jen blížící se volby a hlavní elektorát současné vlády. Ovšem to jen spekuluji, to by současní vládci přece nikdy nedělali...

PS: Už konečně mohu zase dělat svoji práci, takže pokud bych v této zcela volné, otevřené a mnou nemazané diskuzi nereagoval až tolik, jak jste byli zvyklí, tak mne prosím omluvte. Život je totiž v reálu a ne v blozích či diskuzích pod nimi. Děkuji za pochopení.

PPS: Na určité konkrétní známé trolly nehodlám reagovat zcela cíleně a i případné mínus je pro ně mnohem větší pozornost, než kterou si zaslouží.

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 2.9.2021 19:30 | karma článku: 26,06 | přečteno: 895x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Blogy paní Boškové. V čem je problém?

Tyhle její blogy evidentně iritují mnoho lidí (dokonce víc než ty moje a to je co říct), ale zamysleme se nad tím proč a zda to vůbec stojí za to?

28.11.2021 v 19:00 | Karma: 29,01 | Přečteno: 1347x | Diskuse| Ostatní

Ivo Cilich

Technická: Mazání komentářů? Proč?

Někteří autoři vůbec neotevřou diskuzi, je to jejich právo a je zase moje právo takové články nečíst a také je povětšinou nečtu. Pak zde jsou autoři, kteří sice diskuzi otevřou, ale mažou v ní jak u Verdunu.

27.11.2021 v 18:00 | Karma: 31,61 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Povinné očkování? Jsem pro, ale podle zákona!

K povinnému očkování říká "Zákon o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů" č. 258/2000 Sb. toto:

25.11.2021 v 23:30 | Karma: 30,54 | Přečteno: 948x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Také se mi už nechtělo, ale...

... rozjela se tady nyní nějaká vlna velmi jednostranných článků, takže mi to i přes akutní nedostatek času opět nedalo a alespoň sem dám krátce dohromady to, co jsem už napsal různě v diskuzích.

23.11.2021 v 20:00 | Karma: 35,18 | Přečteno: 1557x | Diskuse| Společnost

Ivo Cilich

Tohle se antivakcionistům asi líbit nebude

A možná se to stejně tak ovšem nebude líbit ani těm vakcionistům z druhého názorového břehu. Předesílám, že jsem sám očkovaný dvěma dávkami i když ne kvůli zdraví, ale jen abych měl klid. Ovšem očkovaný jsem. Tečka.

21.11.2021 v 18:00 | Karma: 34,46 | Přečteno: 2032x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 194
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2339x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již i napůl v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.