Kam až povede fanatické rouškování?

Dnes jsem si přečetl, jak v Turnově, který mám coby kamenem dohodil, řádí gang mladistvých rouškofanatiků, kteří z vínové Subaru v podivném technickém stavu stříkají po lidech bez roušek pepřákem.

Článek, který o tom informuje je zde.

O tom, že roušky nebo respirátory venku, na čerstvém vzduchu nejenže nemají smysl, ale naopak nositelům škodí a snižují jim imunitu asi dnes pochybuje málokdo. Smysl tam mají ve chvíli, kdy je člověk v nějakém jednolitém davu anebo se s někým cizím zakecá. Na poloprázdné ulici, kde není problém se ostatním vyhnout, opravdu žádný smysl nemají a jsou pouze viditelným symbolem slepé poslušnosti a jak je vidět, tak pro někoho asi i modlou.

To už můžeme rovnou nosit psí náhubky. Také by to byl viditelný symbol a alespoň se v tom dá dýchat.

Já samozřejmě nikomu nebráním v tom, ať si nosí co chce, třeba i kýbl s dehtem na hlavě, když z toho bude mít dobrý pocit, ale ať do toho hlavně nenutí i mne a ostatní.

Ovšem mám naopak i čerstvý pozitivní zážitek. Dnes ráno jsem vyšel z krámu, strhnul jsem z huby s úlevou ten náhubek a přes ještě zamlžené brýle jsem málem vrazil do měšťáka. Kývli jsme na sebe a pokračovali každý po svém. Je vidět, že i u MP jsou rozumní lidé.

Ale ono to vlastně smysl dává. Když si přečtete to aktuálně platné nařízení, tak v něm píší, že je zakázán pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest. Ale nikde tam už není, že si tím ochranným prostředkem ty dýchací cesty musíte zakrývat, takže je důležité to mít u sebe v kapse, batohu a podobně.

Nemluvě o tom, že ve zdůvodnění pořád operují těmi dvěma metry, jak si ostatně ve výše zmíněném odkazu můžete sami přečíst.

Špatný je extrém z každé strany. Jak od těchto rouškových fanatiků, tak i od lidí, kteří jiné nutí, aby si tu roušku nebo respirátor naopak sundali. Je to každého věc a individuální zhodnocení případného rizika. Tolerujme se navzájem prosím!

 

Autor: Ivo Cilich | úterý 9.3.2021 20:21 | karma článku: 34,09 | přečteno: 1658x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 29,15

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,48