Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Odkdy je přirozené, fyziologické dýchání násilím na druhých?8-o Odkdy je násilí v jakékoli podobě (tedy i pepřový sprej jako útok) proti lidem s jiným postojem dobrodiním?

Odkdy se v medicíně naháněli a testovali lidé bez jakýchkoli příznaků? Testy přece byly VŽDY jen doplňujícím vyšetřením, pokud to lékař uznal v té či oné situaci za vhodné nebo nutné k upřesnění diagnózy! Ono to bylo odnepaměti až do roku 2020 všechno špatně?8-o

Nějak se mi zdá, že už mnozí žijí v Orwellově 1984. Není tak dávno, co mnozí obdivovali autorovy nadčasové, téměř věštecké schopnosti. A nyní nemají problém jeho literární představy dovedené ad absurdum sami naplnit!

Vždyť ještě před rokem by takto asi nikdo neuvažoval a musel by si klepat na čelo, kdyby mu někdo něco takového tehdy tvrdil! Nevěřícně koukám, co dokáže manipulace, propaganda a každodenní šíření strachu s tolika lidmi udělat.

Běžný strach je přirozený každé bytosti, ale strach vyšponovaný do dnešní podoby nám ničí naše životy, které už důstojně nežijeme, ale plni obav jen přežíváme.

Nepodceňuji žádnou nemoc, tedy ani covid. Ke všem nemocem se má přistupovat stejně, a ne jednu nadřazovat druhé na úkor těch ostatních, na které lidé stále ve velkém umírají, protože jsou odjakživa ze podstaty velmi vážné a pro pacienty nebezpečné.

2 0
možnosti
PC

* "...něco takového, co se dnes tvrdě propaguje..."

0 0
možnosti
RS

Jednu perličku z pohádky Tajemství staré bambitky. Chtěli tam zavést daň ze vzduchu. 10 let stará pohádka má prorocký význam. Kdo se dnes chce svobodně bez respirátoru nadechnout, musí za to zaplatit 10 000 Kč.

1 1
možnosti
Foto

I67v41o 37C72i82l55i26c21h

10. 3. 2021 12:26

Dnes mi psal kamarád, který to taky dostal. Cituji: "Mam to z práce, najeli tam cizinci a od té doby všichni padali jak mouchy"

Tohle ovšem evidentně nikdo neřeší, vidím co se děje kolem ubytoven cizinců - jednu takovou mám po cestě z práce a nechci si ani představovat co se děje uvnitř. :-/

2 1
možnosti
Foto

Copak, pane Cilichu, nehodí se Vám takový příklad od člověka, který je v první linii, do toho Vašeho krámku a nerozumnostmi? Proto ten mínus?:-)

1 4
možnosti
Foto

Vaše příklady odůvodnění povinnosti nosit roušky atd. a hlavně vaše spekulace, jak by se to dalo také vyložit jsou, pardon, zase jen ukázkou toho, že Češi nepřemýšlí často nad ničím jiným, než nad tím, jak něco oj... objet. To, že nějací blázni někde na lidi bez roušek stříkají pepřákem, přeci nemůžete brát jako důkaz toho, že by toho byli schopni všichni orouškovaní vůči neorouškovaným. Nepsal jste mi pod některým z mých článků něco o tom, že hážu "popírače" nesprávně do jednoho pytle...?

4 6
možnosti
Foto

I32v83o 78C19i38l78i69c79h

10. 3. 2021 11:19

Já někoho házím do jednoho pytle? Vždyť odsuzuju extrémisty z obou stran.

0 0
možnosti
AV

Jen technická - ta vykopírovaná část nařízení, pokračuje dál a končí slovy "které brání šíření kapének". Takže ne. Roušku v kapse či batohu fakt neukecáme. :-)

Ale jinak mě ta otázka, kam povede ten rouškovací fanatismus, trápí také. Před pár měsíci jsem slýchala nářky typu "a potkal jsem tam lidi bez roušky". Teď už to přechází na "lidi s rouškou, když mají mít respirátor". Opravdu mě děsí perspektiva, že za chvíli se to vystupňuje ke kompletnímu "atomboudelu".

4 0
možnosti
RS

Každý je způsobilý mít práva.

Článek 6

(1) Každý má právo na život.

Tolik z listiny základních práv a svobod. Právo na život je absolutní právo, které nelze omezit žádným zákonem. Ani svědomí a svobodu volby nelze omezit žádným zákonem.

Z toho vyplývá, že zákon, který mne ohrožuje na zdraví a životě je v rozporu s absolutním právem na život.

Dokud jsme nosili pouze roušky, byl jsem v pohodě. Týden jsem nosil respirátor a dostal jsem virózu.

1 1
možnosti
JK

Vy píšete, že není problém se někomu na ulici vyhnout a přitom jste na stejné ulici málem vrazil do měšťáka, to si trochu odporuje, ne? A takových situací se na ulici přihodí nepočítaně. Takže respirátory mají smysl i venku.

5 3
možnosti
Foto

I22v72o 87C73i71l88i19c51h

10. 3. 2021 7:52

Vyhli jsme se i přes mé zcela zamlžené brýle.

1 1
možnosti
JT

Kam až to vede jste popsal. To, že někteří lidé budou nosit roušku až do konce života je jasné a je to jejich rozhodnutí. Domnívám se, že většina ji má jen z povinnosti a protože ctí disciplínu. Objeví se (a medializuje) snad případ udušení díky ochraně dýchacích cest? To se nestane. Vládcům se hodí polarizované obyvatelstvo a medializace právě těch protipólů, abychom věděli, kdo je hodný (v roušce) a kdo zlý (bez roušky). Ještě velká karma za Váš minulý blog, ten jsem dal až teď (a potěšil):-)

3 0
možnosti
Foto

I85v84o 14C84i57l36i59c35h

10. 3. 2021 8:31

Díky. A k tomu minulému blogu - zrovna dnes vyšel na Novinkách rozhovor s přednostou FN Ostrava, kde říká že drtivá většina pacientů v kritickém stavu je obézní. A naše vláda dělá opatřeními vše pro to, aby těch obézních bylo ještě víc.

1 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2224x
Pán světla v divadle (takže vlastně světlonoš a pro některé zde možná i lucifer), také strojař z vývoje i ajťák s víc jak dvacetiletou praxí. Pravicový bohém s o třicet let mladší duší, rebel srdcem i myslí pro kterého je svoboda na prvním místě a nejstarší mimozemská "negativní nula" (0Rh-). Ale také rozený jihomoravák už léta žijící na českém severu a nyní již hlavně v Praze, kde se dobrá domácí slivovička shání opravdu špatně.
Všechny mé články na tomto blogu vyjadřují jen a pouze moje osobní názory. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí to číst. Povinné to není.