Jsem negativní nula, kterou nechce ani koronavir?

Mám krevní skupinu 0 Rh - a podle toho, co se občas dočtu, tak jako držitel této krevní skupiny jsem prý "lovec" a bez masa se v jídelníčku neobejdu. A to je prostě fakt. Miluju už od dětství i tatarák.

Jenže také prý mám náchylnost například k žaludečním vředům, což se mi projevilo ještě za mlada, těsně po vojně (která tomu asi taky dopomohla). Takže možná na tom opravdu něco bude?

V tomto článku je to rozebrané překvapivě kvalitně, přestože to není Technet, ale "jen" OnaDnes:

Jedna z posledních studií byla publikována v prestižním žurnálu Nature na konci minulého roku. Tato práce analyzovala zdravotní záznamy více než 14 tisíc lidí, kteří byli pozitivně testováni na přítomnost viru SARS-CoV-2 v newyorské presbyteriánské nemocnici. U lidí s krevní skupinou AB a B bylo vyšší riziko intubace ve srovnání s těmi, kteří měli skupinu 0. Lidé s krevní skupinou AB také častěji podle této studie umírali. Nejlépe se vedlo lidem s krevní skupinou A, nejméně často potřebovali intubaci a méně jich i zemřelo. Současně u těch, kteří měli negativní Rh faktor, byl průběh onemocnění méně závažný. Právě Rh faktor měl větší význam než čtyři základní krevní skupiny.

Opakovaně jsem se po delší dobu setkával a čile komunikoval s nakaženými (jednou dokonce už i s příznakem ve formě chrapotu), já pouze s průhledným bradovým štítem na hubě anebo jindy i vůbec ničím (oni také ne) a doposud jsem to nové sviňstvo nechytil. Paradoxem je, že se od nich naopak nakazili ti, kdo měli téměř neustále na sobě respirátor. Bohužel neznají svou krevní skupinu, takže to mohu přisuzovat i tomu, že byli vládou a médii vystrašení (psychika je velmi významný faktor ovlivňující nejen průběh nemoci, ale i imunitní systém) a v respirátoru si tím, že se přestali setkávat s malým množstvím virů oslabovali imunitu a navíc si i zpět vdechovali ty viry vlastní, čímž si tu virovou nálož asi ještě zvyšovali.

Takže buď na té teorii o krevních skupinách opravdu něco je anebo mám jen z nějakého důvodu dokonce i v mém pokročilém věku buněčnou imunitu, kterou mají hlavně děti do puberty. Fakt je, že se jako mladý cítím pořád ...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Cilich | středa 17.3.2021 19:30 | karma článku: 22,07 | přečteno: 1115x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 30,16

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,48