Jak se lže v rámci protizbraňové propagandy?

Státní zástupce JUDr. Roman Kafka dozorující vyšetřování uherskobrodské tragédie v pořadu „Otázky Václava Moravce" 1.3.2015 doslova prohlásil: „…ze své praxe mohu říci, že velká část, dokonce bych řekl valná část násilné trestné činnosti je páchána legálně drženými střelnými zbraněmi. To znamená, samozřejmě je na místě jako jistá opatrnost, jak, a velká opatrnost, a to jak při udělování, prodlužování zbrojního oprávnění, tak samozřejmě možná i ve faktické dispozici a možnosti těch, těch držitelů zbrojních oprávnění a držitelů zbraní. To znamená, je zde možná otázka na místě, zda neomezit zákonem počty držených střelných zbraní u konkrétních osob i reálnou fyzickou dispozici s těmi zbraněmi. To znamená, například, pokud se týče toho, kdyby ty zbraně měly být fyzicky uloženy a pod jakou kontrolou."

Skutečnost je ovšem taková, že počet násilné kriminality a trestných činů (což vůbec nemusí znamenat nějaký násilný čin, ale i zcela jiné porušení zákonů) spáchané palnou zbraní se dlouhodobě pohybuje hluboce pod jedním procentem (a ani neštěstí v Uherském Brodě to příliš nezmění). Například v roce 2013 se jednalo o 0,25%. A to v tom jsou s největší pravděpodobností započítány i případy, které PČR sice posoudila jako trestný čin, ale soud je následně posoudil například jako nutnou obranu a odložil je jako nedůvodné.

 
Všimněte si prosím i toho výrazného rozdílu mezi trestnými činy spáchanými palnou zbraní bez ohledu na to, zda byla legální či nelegální a trestnými činy spáchanými pouze legálně drženými zbraněmi. Vychází mi z toho, že nelegálně drženými zbraněmi bylo například v roce 2013 spácháno cca 7x víc trestných činů než těmi legálními.
Proč nikdo nechce zakázat nelegální zbraně? Vlastně proto, že ty nelegální zbraně jsou přece již zakázané! Tak jak je vůbec možné, že jsou s nimi páchány nějaké trestné činy?
Bohužel ta nešťastná událost v Uherském Brodě vlila takovýmto protizbraňovým aktivistům novou krev do žil. Skoro to někdy vypadá, jako by v nějaké podobné neštěstí snad i dokonce dlouhodobě doufali a tímto se jim konečně bohužel splnil ten jejich vlhký sen.

Opravdu má někdo pocit, že je kvůli něčemu takovému nutné omezovat dalších 300 000 slušných legálních držitelů zbraní? Já tedy opravdu ne!

Zdroj informace: LEX o.s a ČT

Autor: Ivo Cilich | čtvrtek 5.3.2015 21:00 | karma článku: 34,80 | přečteno: 1586x
  • Další články autora

Ivo Cilich

Zbláznil se Babiš definitivně?

17.5.2024 v 13:40 | Karma: 28,35

Ivo Cilich

Po bitvě je generálem každý

23.12.2023 v 8:20 | Karma: 32,36

Ivo Cilich

Zdravotnictví a legionella

17.12.2023 v 13:20 | Karma: 34,01

Ivo Cilich

Kdo dělá problémy?

30.7.2023 v 18:40 | Karma: 34,42