Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vždyť se vůbec nic nestalo, kdo maže, ten jede

No ano, nezdá se to, ale ono se opravdu vůbec nic nestalo. Včera sice proběhlo už několikáté hlasování o důvěře vlády, byly jsme svědky největší demonstrace od roku 1989, vláda rozpočtové odpovědnosti si půjčila 220 miliard, obludné kauzy typu Janoušek, Vondra, Bárta, Škárka, na nás jukají zpoza každého rohu, podivné veletoče premiéra a příslušníků podivného uskupení VV nás tu baví, tu děsí, ale jede se dál.

Že by platilo staré dobré „kdo maže, ten jede“? Vláda tvrdí, že tím hlavním mazivem, které ji motivuje k tvrdému boji o své přežití je odpovědnost k voličům, kteří jí dali mandát k reformám, které jistě potřebné jsou. „Čo bolo, to bolo, terazky som majorom“. No ano, co bylo, to bylo, teď už ale vláda žádný mandát nemá, rád bych napsal na základě dlouhodobých výsledků veřejného mínění, které v posledních číslech říkají, že této vládě důvěřuje cca 20% oprávněných voličů.

Bohužel, nebo bohudík, náš politický systém není založen na plnění vůle občanů, ovšem mimo lidových veselic oplývajících buřty, zpěvem, pivem a sliby – volbami. Ono i těch 20%, kteří vládě plně důvěřují je docela dost, já sice ze svého okolí znám jen dva takové lidi – první je slečna s obrovskými ambicemi, druhý je mentálně postižený muž, který má rád pana knížete pro jeho zábavné vystupování na veřejnosti. Když zapomenu na těch 105 statečných, kteří zachránili národ od předčasných voleb, vlastně jsem se v posledních dvou letech v reálu nesetkal s nikým, kdo by dal za naši vládu do ohně ne snad ruku, ale ani vyčesaný vlas.

Zajímavé je, že dnes na vládu a její tzv.reformy nenadávají jen socky a mírní levičáci jako jsem já, ale i mnozí podnikatelé, především ti závislí na produkci opravdových hodnost, ne využívání cinknutých dotací státu a EU, živnostníci závislí na tržbách, dokonce i státní úředníci jich mají plné zuby, a to nejen pro mírné snížení platů, to by snesli, ale především pro chaos, který hlavně MPSV ve statní správě působí. O Vladimíru Špidlovi se kdysi nepěkně říkalo, že je autista, že si jede po svém, má svůj svět, nehledí kolem sebe, prostě jede.

Jak ale potom nazývat ty, co sedí ve Strakově akademii? Takové slovo, aby bylo slušné, snad ještě nebylo vymyšleno, a proto si myslím, že bude lepší dělat, že se vlastně vůbec nic neděje, pro zachování našeho duševního zdraví. Ono to tak nakonec i bude; že se nic neděje. Jen se nad tím zamyslete, proč tato vláda jede? Zdá se, že jediným důvodem pro pokračování té nevídané politicko-společenské tragikomedie je demontáž role státu v oblasti zdravotnictví, sociálních služeb, bezpečnosti a co největší privatizace těchto oblastí společnosti, a i církevní restituce jsou takřka nezničitelným svorníkem soudržnosti dam a pánů ze Strakovky. Však ono těch zhruba 100 miliard už stojí za to, vymyslet a ustát nějakou tu „krizi“. Občané se namlsají, rozptýlí, a hlavní cíle vlády se ze svého přesně stanoveného směru nevychýlí ani o milimetr.

Proč by také měli? Podíváme-li se na to očima vlády, nemají sebemenší důvod k jakékoli korekci svých hlavních cílů. Jistota většiny v Parlamentu je zajištěna poslanci-dvouletými nováčky, kteří se na svých postech musí udržet z existenčních důvodů, aby zvládli splatit své úvěry a hypotéky, které si coby nemajetní při vstupu do poslanecké sněmovny v očekávání vysokých příjmů nabrali, na druhé straně je provládní většina zajištěna politickými matadory, kteří se na pravé straně politického spektra v rozličných politických stranách pohybují dlouhé roky a mají závazky vůči lidem, kteří ovládají českou ekonomiku.

Takže stalo se něco, nebo nestalo? No vlastně nestalo, alespoň z hlediska výsledku. Vše je při starém, po demonstraci se jede stejně jak před ní, po rozpadu VV a vzniku zatím bezejmenné politické strany K.Peak se jede ještě lépe.

Apropó, otázka na závěr; kolik myslíte, že v příštích volbách získá její nová „polická strana“ hlasů, a vydrží déle, než dojde k naplnění církevních restitucí, a vstoupí K.Peak do ODS?

 

 

 

Autor: David Chytrý | sobota 28.4.2012 6:28 | karma článku: 21,38 | přečteno: 904x
  • Další články autora

David Chytrý

Díváte se od rána na porno a pijete u toho pivo?

Pokud ano, jste přesně těmi, které jeden soudce Ústavního soudu, jinak celkem vážené a důstojné instituce, označil jako „lehkoživky, kteří budou jako pijavice nadále vysávat veřejné finanční zdroje“. Byl to Stanislav Balík, ten soudce Ústavního soudu, jistě také vážený a důstojný institut našeho práva a ústavního pořádku, jen to má v hlavě trochu popletené, ale při dnešní drahotě a inverzích, není se co divit, komu by z toho nehráblo?

28.11.2012 v 4:02 | Karma: 25,91 | Přečteno: 1706x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

George Orwell by měl z Hospodářské komory ČR radost

Ano, škoda, že autor vizionářských předpovědí popsaných v knihách 1984 a Farma zvířat již nežije, pokud by žil, jistě by se zaradoval z informací, které na serverech Parlamentní listy, Lidovky a EuroServer seznamují čtenáře s geniálním nápadem pana Petra Kužela, prezidenta Hospodářské komory ČR se záměrem zavést v ČR od roku 2014 další evidenční elektronickou kartu.

25.11.2012 v 12:58 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1321x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Zodpovědní hospodáři, nebo drzouni?

Český rozhlas se rozhodl zahájit kampaň proti těm, kteří neplatí koncesionářské poplatky. Chystá se důraznou formou upozornit 200 tisíc domácností, že pokud přijímají digitální televizní signál, musí platit i za rádio.

5.6.2012 v 6:46 | Karma: 19,85 | Přečteno: 812x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Jak jsem se lekl sám sebe, budu volit DSSS?

Když někomu povím, že skoro každý den před spaním poslouchám na Youtube přednášky a semináře politiků, filosofů a ostatních lidí, co se živí zajímavým povídáním, lidé se občas lekají mě a mají tendenci skrytě zkoumat moje duševní zdraví.

24.5.2012 v 6:54 | Karma: 14,97 | Přečteno: 1118x | Diskuse| Ostatní

David Chytrý

Prosím, zachraňme stát!

Bojím se o náš stát, bojím se o státní úřady a organizace, jejich zaměstnance, mám strach o instituce, jejichž činnosti se dotýkají našich životů.

22.5.2012 v 6:16 | Karma: 17,31 | Přečteno: 817x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schvaluje důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  11:20

Úpravy, které se týkají budoucích důchodců, schvaluje vláda. Návrh, na němž se shodla pětikoalice,...

Chování TOP 09 ke své ministryni je neodpustitelné, říká Kalousek

30. dubna 2024  11:12

Zakladatel TOP 09, exministr financí Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval současné vedení strany...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  11:12

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Ukrajina je na nezvratné cestě do NATO, potvrdil Stoltenberg v Kyjevě

30. dubna 2024  11:10

Ukrajina má v NATO své právoplatné místo a podpora spojenců v obraně před Ruskem bude pokračovat,...

  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Omlouvám se, že nereaguji na příspěvky v diskusích u mých blogů, nejsem vlastníkem dukátů.
Kdykoli ale zareaguji na vzkaz či mail.

Seznam rubrik