Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Praštěná

Tak jsem včera večer byla opět za „blondýnu“. Podařilo se mi shodit si ve fitku chodicí pás na hlavu! Chodicí pás vypadá jako pás běžecký, jen je o trochu menší. Byl tam složený na kraji místnosti – tedy ta část, po které se chodí, byla zvednutá nahoru. Chtěla jsem ho jen trošičku popostrčit, protože mně to tam překáželo, a jak jsem se do toho opřela, tak se ta chodicí, asitunová, část překotila zpátky dolů. Naštěstí se to nerozbilo – nespadlo to totiž až na zem, protože to spadlo a zastavilo se o moji hlavu.

Rána jak z děla! Jestli jsem někdy měla v té své hlavě nějaký rozum, tak po téhle hře na babu s chodicím pásem jsem si ho definitivně vyrazila z hlavy ven. Zuby mi po té ráně secvakly takovou silou, že kdybych měla mezi nimi kus amalgánu, co používají zubaři, tak mi ten mocný skus vyrobil plomby na všech zubech. Všichni se kolem mě seběhli a já si vůbec nepřipadala jak idiot. Narvali mně hlavu do umyvadla a pustili na ni ledovou vodu z kohoutku – prej že na to musím ledovat. Do toho všichni mleli jeden přes druhého, jak budu mít určitě otřes mozku nebo krevní výron nebo já nevím jakou jinou hrůzu ještě. Hlava mi drnčela a pomalu omrzala, voda mi tekla přes nalíčené oči a já v předklonu a s vystrčeným zadkem na všechny kolem se je snažila přesvědčit, že mi nic není, že je mi fajn.

Když usoudili, že jsem dostatečně vychlazená a já se konečně mohla narovnat, zjistila jsem, že mám na hlavě óbr bouli, což mě zas tak nepřekvapilo, jako fakt, že mi natekl celý nos, na který mi vůbec nic nespadlo! Všem jsem vykládala, jak jsem v pohodě, a rychle si zapakovala věci a zmizela odtamtud.

Cestou domů jsem se furt pozorovala, jestli funguju normálně, nebo jestli se už rozjíždí ten otřes mozku. V duchu jsem si vymýšlela různý teorie, proč mi ta těžká věc spadla na hlavu. Ještě na schodech vedoucích k našemu bytu jsem přemýšlela, kterou verzi nakonec přednesu tomu svému mužskému, aby ze mě neměl zase srandu. Otevřu dveře do bytu a slyším brečet Vendu. Odhodím v předsíni tašku a vidím, že v obýváku moje drahá polovička spokojeně chrupe před televizí, zatímco jeho potomek ječí v dětském pokoji, že se bojí.

Tak jsem rovnou zamířila do děcáku, a protože tam měli tmu, orientovala jsem se podle Vendinýho řevu. Naše děti jsou zvyklé usínat u dětských zpívánek, jenže asi před týdnem se „cédéčkovník“ rozbil. Protože na něm jde alespoň rádio, tak jsme na koupi nového přístroje zatím nijak nespěchali. Rádiové stanice se na něm sice strašně špatně ladí, spíš to v něm chrchlá a šumí a vždycky trvá děsně dlouhou dobu, než se tam podaří něco naladit, navíc vždycky když se vypne, tak se při opětovném zapojení musí ladit nanovo. Ve finále se ale vždycky nějaká stanice, co alespoň trochu hraje, najde a dětem sem tam to mluvené slovo nevadí, takže to prozatím vydrží bez zpívánek.

Takže šmátrám se tmou s rozbolavělou hlavou a směřuju se podle Vendinýho řevu a už od dveří ji uklidňuju, že se jí jen něco zdálo, že je všechno v pořádku, že měla asi jenom zlý sen. Venda přestala brečet nahlas, už jen tak tiše popotahovala a v ten moment mě napadlo: „A je to v pytli, už je to tady, mám ten otřes mozku! Slyším nesmysly!“ Hlavou mi jelo, jak se takový otřes projevuje, jak dlouho budu v hlavě slyšet takovéhle zhovadilosti, čím se vlastně takový otřes mozku léčí, jak zas vytvrdnu na sto let v čekárně u doktorů… Ze tmy z pokoje jsem totiž slyšela ztišený mužský hlas: „No a už tady máme další dotaz na naší sex-koučku (ani nevím, jak se to píše) Gaju a ten se ptá: Mám ho pět centimetrů dlouhého a tři centimetry širokého, je možné že jsem odpanil svoji přítelkyni?“

Docela jsem si oddechla, když můj otřesený mozek konečně vypliv informaci, že TO hraje rádio, jehož tichý zvuk Venda předtím úplně přeřvala svým stěžováním si na noční můru. Ovšem radost nad tím, že nejsem mozkově otřesená, rychle vystřídalo děsivé zjištění: „Šmarjá, co to tady vlastně těm dětem hraje?! Ani se nedivím, že má Vendy noční můry!!“ No mám takový pocit, že čas právě nazrál a koupi nového CD přehrávače už nebudu odkládat ani minutu!

Autor: Markéta Chvátalová | pátek 10.5.2013 9:48 | karma článku: 17,24 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Markéta Chvátalová

V bačkůrkách

Když tehdy před lety zahlásila moje v té době dvacetiletá sestra, že odjíždí na zkušenou za „malou“ louži do Anglie pracovat jako au-pair, nikdo z naší rodiny nevěřil, že tam vydrží déle jak měsíc. A to nejen kvůli tomu, že její anglická slovní zásoba byla popravdě dost mizerná, ale hlavně proto, že moje sestra v té době působila jako hodně „mamánkovský“ typ a nikdo jsme si nedovedli představit, jak v té daleké cizině bez své maminky a nás – své rodiny – přežije. K našemu překvapení vydržela v Anglii nejenom měsíc, ale úspěšně brázdí levou stranou vozovky londýnského centra už dobrých patnáct let.

30.3.2015 v 7:34 | Karma: 30,43 | Přečteno: 2788x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Nepřehlédnutelná

Říká se, že štěstí přeje připraveným, ale někdy nás zaskočí takové situace, na které jsme se prostě a jednoduše ani nikdy připravit nemohli. V životě by nás totiž nenapadlo, že by se něco podobného mohlo stát a pak, když musíme takové situaci čelit tváří v tvář, najednou zjistíme, co v nás opravdu je, kam až sahají naše hranice, a kolikrát sami sebe překvapíme, co všechno jsme schopni vydržet a zvládnout.

12.2.2014 v 8:58 | Karma: 17,84 | Přečteno: 958x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Když nevíš, tak se zeptej.

Nedávno jsem byla na návštěvě u svojí tety. Teda ona to není vyloženě moje teta, je to v podstatě cosi jako vzdálená sestřenice mého táty, ale odjakživa jí říkám teto, i když je v podstatě jen asi o deset let starší než já. Moc často se nevídáme, tak jednou za rok. Teta, přestože je normálně vdaná a má manžela a děti, je vyhlášená svojí úzkoprsostí. Nesnáší lascivní vtipy, dvojsmysly nebo narážky na sex a dává svému okolí ostentativně najevo, jak jsou vtipy tohoto ražení trapné a narážky ubohé. Moje máma vždycky říkala, že jí děti musel přinést čáp, protože je to puritán a ještě k tomu jeptiška v jednom balení. Na mě teda spíš teta působí, jakože v podstatě moc nepochopí smysl těch vtipů či narážek, a proto se tváří tím svým výrazem, jak jsme „trapný a ubohý“, že se něčím takovým dokážeme bavit.

30.1.2014 v 8:53 | Karma: 16,87 | Přečteno: 861x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Modrá je dobrá

Právě jsem v rádiu zaslechla, že dnešní den – 29. leden – je výročí slavné modré pilulky Viagry. Prý je dnes ten den, kdy se poprvé začala prodávat v našich lékárnách. To mně připomnělo příběh mojí kamarádky, kterou chtěl manžel překvapit a někde si tuhle zázračnou pilulku splašil. Jeden večer, když jejich odrostlé děti vyrazily ven za zábavou, celý natěšený pilulku zblajznul a čekal, až se projeví ta její síla. Jenže jeho tělo zareagovalo trochu nestandardně a mocná síla modré pilulky se vlila na opačnou část těla, než se obvykle vlévá, a manželovi neuvěřitelně natekly uši, rty a prsty u rukou. Moji kamarádku upřímně vyděsil, když se před ní takhle objevil. Chvíli jí trvalo, než z jeho vysvětlování skrz nateklé rty pochopila, že má doma namísto nadupaného hřebce totálně smutného Mickey mouse, který se bojí, aby mu to nezůstalo. Takže místo do postele vyrazili do nemocnice. Kamarádka se musela chopit volantu, protože na rozdíl od manžela mohla ohnout prsty, zatímco manžel vedle ní nešťastně vzdychal na sedadle spolujezdce, s dlaněmi opřenými o stehna a s prsty roztaženými do stran, jak kdyby právě do deseti napočítal. Na příjmu musela kamarádka vysvětlovat, co se stalo, protože manželovi by nikdo jiný nerozuměl. Naštěstí všechno dopadlo dobře a manžel po jakési injekci zase splasknul do původní velikosti.

29.1.2014 v 14:11 | Karma: 7,04 | Přečteno: 900x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Jel jsem jednou tramvají

Nedávno jsem z rádia slyšela, že to, o čem byla v rádiu řeč, je „vrcholem stoicismu“. Místo abych o té skvělé věci poslouchala dál, začala jsem přemýšlet, jestli jsem kdy v životě už někdy takovou formulaci slyšela, jestli jsem vůbec kdy ve svém životě alespoň použila slovo „stoicismus“, natož ve spojení se slovem „vrchol“. Pak jsem přemýšlela, co nebo kdo v mém životě či okolí se mnou tak mocně zacloumal svojí vyrovnaností, sebeovládáním či flegmatismem natolik, že bych o tom nebo o někom mohla říct, že to je „vrcholem stoicismu“. A pak jsem si vzpomněla na historku mojí kamarádky, která se jí přihodila cestou tramvají, a musím uznat, že tam bych se slovo „stoicismus“ a možná i ve spojení se slovem „vrchol“ nebála vůbec použít.

21.1.2014 v 8:48 | Karma: 29,46 | Přečteno: 1769x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Tuleja publikoval i v pochybných vědeckých časopisech, nyní žádá o stažení článků

2. května 2024  13:57

Kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja požádal Slezskou univerzitu, aby stáhla z jeho...

Poslanci mají jednat o zákoníku práce, ANO chce zabránit výpovědi bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela zákoníku práce předpokládá...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  13:45

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1092x
Jsem docela vystresovaná a rozlítaná matka tří dětí, která relaxuje tím, že se ze svých zážitků "vypíše".

Seznam rubrik