Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Když nevíš, tak se zeptej.

Nedávno jsem byla na návštěvě u svojí tety. Teda ona to není vyloženě moje teta, je to v podstatě cosi jako vzdálená sestřenice mého táty, ale odjakživa jí říkám teto, i když je v podstatě jen asi o deset let starší než já. Moc často se nevídáme, tak jednou za rok. Teta, přestože je normálně vdaná a má manžela a děti, je vyhlášená svojí úzkoprsostí. Nesnáší lascivní vtipy, dvojsmysly nebo narážky na sex a dává svému okolí ostentativně najevo, jak jsou vtipy tohoto ražení trapné a narážky ubohé. Moje máma vždycky říkala, že jí děti musel přinést čáp, protože je to puritán a ještě k tomu jeptiška v jednom balení. Na mě teda spíš teta působí, jakože v podstatě moc nepochopí smysl těch vtipů či narážek, a proto se tváří tím svým výrazem, jak jsme „trapný a ubohý“, že se něčím takovým dokážeme bavit.

Tedy sedíme tam u tety v bytě u kafe a chlebíčků a vedeme řeči. Pochválím tetu, jak jí to sluší, že nějak omládla, a se zájmem se jí ptám, jak to dělá, že vypadá tak dobře. Teta se zapýří, jak každá ženská po pochvale, rozpustile pohodí hlavou, pak se ke mně nakloní, spiklenecky ztiší hlas a říká: „Já teď chodím na takové výborné cvičení!“ Přestože teta hlas ztišila, z předsíně se okamžitě ozve strýček: „Jo jóóó, na výborný cvičení teď chodí!! Hlavně ať se ti naše spartakiádnice pochlubí, jak perlila, když tam přišla poprvé!“ a rozchechtal se tak, až se zajíkal.

Zvědavě jsem na tetu vykulila oči a čekala, až začne vyprávět, jak „perlila“. Tetě se ale evidentně moc nechtělo a na strejdu, který mezitím s tím hýkavým smíchem přešel do obýváku, házela dost naštvané pohledy. Teta chvíli dělala drahoty a pak spustila…

Ve školce, kde pracuje, slyšela dvě maminky, jak se baví o tom, že jedna z nich chodí cvičit do fitka na cvičení zaměřené na břicho a jak je to cvičení velice efektivní a přitom nenáročné, že to zvládne kde kdo, a básnila o tom tak dlouho, až tetě zvědavost nedala a zeptala se, o jaké cvičení že to jde. A tak vyzvěděla, kde a od kolika předcvičuje úplně ten nejlepší (podle té paní) instruktor pod sluncem – nějaký Ríša. Tetu zpočátku fakt, že jde o chlapa, trochu zarazil. Vzhledem ke své povaze se vyloženě vyhýbá posilovnám a jiným cvičebnám, kde by mohla být větší koncentrace upocených chlapů, kterým cvičením rozbouřené testosterony vypouští z úst nemachrované kecy a trapné a nejapné sexisticky zaměřené vtipy či poznámky, ale pak jí zvědavost přece jen nedala a sama sebe přesvědčila, že na břicho chodí cvičit stejně jen báby, takže tam bude jen ten instruktor a ten se určitě nějakých trapných poznámek uprostřed žen vyvaruje.

Takže v předepsaný čas a ve svém sportovním úboru vyrazila do tělocvičny, kde mělo to super cvičení probíhat. V tělocvičně už bylo pár štěbetajících bab a úplně vepředu stál chlap jak hora, zahloubaný do nějakých lejster, který, když teta nesměle pozdravila, zvedl hlavu a velice mile tetě pozdrav opětoval. Tetě přišlo na tom pozdravu něco zvláštního, vlastně celý ten chlap jí přišel zvláštní, ale tak mile ji pozdravil, že pomalu ztrácela ostych. Tak jako ostatní cvičenky i ona si z rohu místnosti přinesla cvičební pomůcku, která vypadá jak polovina velkého gymnastického míče, která je usazena do kulaté podložky, takže to vypadá jak půlmíč na podnose, a položila si ji na zem k ostatním, již položeným půlmíčům. Najednou se od dveří ozvalo: „Nazdar, Ríšo“ a byl to takový řev, že tetě v tu ránu došlo, že tohle cvičení není jenom pro ženy, a do místnosti si to v hlučné družné debatě nakráčeli dva kámoši kulturisti, kteří nemohli přes ty své bicepsy a tricepsy ani připažit. Tetu polilo horko z poznání, že se zřejmě nejedná čistě o „dámskou“ lekci, ale než ji stačila popadnout panika, už jim Ríša odpovídal na pozdrav. Vtom tetě najednou docvaklo, proč se jí zdál tak nějak zvláštní. Ríša byl opravdu velký jak hora, ale ne chlap jak hora, byl prostě jen velký jak hora. Nešlo ani tak o hlas, ten byl úplně přiměřený chlapovi jeho výšky, ale jeho styl vyjadřování, gestikulace a dokonce i následná chůze byla spíš chůzí opačného – tedy ženského pohlaví.

Teta, ač je děsný puritán, tak předsudky tímto směrem nemá a jak říká: „Někdo má rád holky, jiný zase vdolky, hlavně když je šťastný“ a z toho důvodu byla jen překvapená a hlavně zvědavá, protože Ríša byl úplně první takový chlap, se kterým se kdy setkala naživo. Zatím tento styl vyjadřování, gestikulaci a typ chůze viděla u chlapa jen v televizi ve filmech. Chvíli byla plně zabraná „očumováním“ Ríši, ale pak začalo cvičení a teta záhy zjistila, že to není žádná legrace stát před tím půlmíčem na jedné noze a druhou nohou do půlmíče tlačit. Po deseti vteřinách se jí rozklepaly nohy tak, že teta už už chtěla tu nohu z půlmíče sundat a na chvíli si odpočinout, když tu kolem ní tím pro chlapa netypickým krokem prošel Ríša, takže aby se neztrapnila, úporně tlačila nohou do půlmíče dál. Ríša si to zamířil o tři půlmíče dál, kde cvičily tricepsy a bicepsy, kteří tu nohu právě z půlmíče sundávaly s hlubokým „uuufff“, a Ríša na ně sice milým, ale s tím zvláštním nechlapským tónem v hlase tak trochu rejpavě houkl: „Nějaká pauzička jsem řekl?“ a ruce rozšafně rozhodil od těla, lokty k bokům a dlaněmi nahoru, aby svůj dotaz zdůraznil.

Kolem se ozval pobavený smích okolních bab a i teta se musela v duchu smát a děkovala bohu, že tu nohu nesundala, protože to by asi byla její smrt, kdyby se takhle zviditelnila hned první lekci.

Po chvíli de facto statického cvičení, protože buď stála před míčem, nebo na míči, byla teta úplně propocená, plně zabraná do cvičení a totálně nadšená, jak je to cvičení perfektní, že vlastně nemusí složitě poskakovat při řvoucí hudbě na aerobiku ani se tísnit v posilovně a dřít se na těch kovových monstrech, a přitom se potí i posiluje zároveň.

Při jednom cviku, kde měli v mírném podřepu stát nahoře na půlmíči a vědomě vtahovat svaly dna pánevního směrem dovnitř těla, se teta, ač stahovala břicho jak divá, nemohla zbavit pocitu, že ten cvik provádí špatně. Vlastně si nebyla vůbec jistá, zda stahuje ty správné svaly, co má – tedy dno pánevní. Ríša zrovna přecházel kolem ní a teta rozjetá z toho, jak jí to cvičení neskutečně chytlo, ale nešťastná z toho, že nemůže přijít na to, kde dělá chybu, toho využila a potichu, aby to slyšel jenom Ríša se ho zeptala: „Mohu mít dotaz? Já mám pocit, že necvičím správně! Já necítím to dno pánevní, kde přesně mám ten vtah vlastně cítit?“ Je pravda, že otázka nebyla zrovna správně položená, takže se není co divit, že se Ríša v půli kroku zastavil a na jedné noze se prudce otočil zpět směrem k tetě. Druhou nohu nechal přitom nataženou před tělem a špička té nohy opsala kolem jeho těla půlkruh, jak kdyby byl kružítko. Jeho natažená noha se zastavila přesně před tetou a s tou opřenou špičkou o zem vypadal jak krasobruslař chystající se na výskok. Pomalu směrem za vykročenou nohou vyjel i jeho bok. Pak se zprudka o ten bok opřel předloktím své jedné ruky a současně loket ruky druhé opřel o hřbet ruky první a významně si bradu podepřel palcem ruky a celý tento pohybový manévr dokončil pomalým opřením ukazováčku o nos. V této pozici na vteřinu upřeně a dramaticky sledoval tetu a pak velice nahlas pronesl: „Božínku, kočičko, ty mně chceš tvrdit, že nevíš, kde máš dno pánevní?!?!“ a při té otázce opustila dlaň jeho obličej, zápěstí opsalo velký oblouk a vytočilo dlaň směrem od těla, kde zůstaly prsty z dlaně trčet do vzduchu jak ohromné otazníky za jeho otázkou.

Teta se začala červenat, protože na sobě ucítila pohledy všech okolo a začala překotně vysvětlovat, že samozřejmě ví, kde má na svém těle dno pánevní, ale že má pocit, že ač se snaží, co může, nevtahuje při cviku svaly dna pánevního, ale vtahuje pouze svaly na břichu a ne uvnitř těla, že prostě má jen pocit, že cvik neprovádí správně.

Ríša nezměnil pozici, jen dlaň údivem vytočená od těla se vrátila zpět na obličej. Ukazováček se opět opřel o špičku nosu a Ríša se zájmem, jak chtěl přijít na kloub té záhadě, proč teta necítí svaly dna pánevního, se zeptal s tím svým zvláštním nechlapských tónem v hlasu a s důrazem na sykavky: „A orgasmus máš???“ Teta si málem překousla jazyk, který měla úsilím, jak se stále snažila zatahovat ty správné svaly, vystrčený mezi zuby z pusy ven. Měla pocit, že omdlí, jak se jí najednou nedostávalo vzduchu, a úporně přemýšlela, která odpověď na tuto otázku a před tolika lidmi je ta správná. Než se ovšem zmohla na odpověď, zaskočila ji další naprosto přímá Ríšova otázka: „A máš hranej, nebo opravdickej???“

Teta měla úplný knedlík v krku, a zatímco kolem ní vybuchovaly salvy smíchu, se snažila ze sebe a přes ten knedlík vydolovat nějakou odpověď. Ríša asi pochopil, že z tety žádnou odpověď nedostane, takže přešel na praktickou stránku věci a kontroloval, jak teta stojí, kde má kolena, kde paty a kde těžiště, jak provádí nádech a výdech atd.…

Teta svoje vyprávění zakončila poznámkou, že od té chvíle už žádné další otázky neměla, a kdyby Ríša chtěl, aby cítila slepici na hlavě, tak by ji tam dozajista cítila, a klidně by i odpřísáhla, že ta slepice kdáká, když stáhne svaly dna pánevního, no prostě cokoliv – jen aby na sebe znovu neupoutala nechtěnou pozornost.

Je to až k nevíře, že tento zážitek tetu neodradil a cvičení si tak oblíbila, že na něj chodí dál a nejenom že po něm úplně kvete, ale časem i objevila své dno pánevní…:o)))

Autor: Markéta Chvátalová | čtvrtek 30.1.2014 8:53 | karma článku: 16,87 | přečteno: 861x
  • Další články autora

Markéta Chvátalová

V bačkůrkách

Když tehdy před lety zahlásila moje v té době dvacetiletá sestra, že odjíždí na zkušenou za „malou“ louži do Anglie pracovat jako au-pair, nikdo z naší rodiny nevěřil, že tam vydrží déle jak měsíc. A to nejen kvůli tomu, že její anglická slovní zásoba byla popravdě dost mizerná, ale hlavně proto, že moje sestra v té době působila jako hodně „mamánkovský“ typ a nikdo jsme si nedovedli představit, jak v té daleké cizině bez své maminky a nás – své rodiny – přežije. K našemu překvapení vydržela v Anglii nejenom měsíc, ale úspěšně brázdí levou stranou vozovky londýnského centra už dobrých patnáct let.

30.3.2015 v 7:34 | Karma: 30,43 | Přečteno: 2788x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Nepřehlédnutelná

Říká se, že štěstí přeje připraveným, ale někdy nás zaskočí takové situace, na které jsme se prostě a jednoduše ani nikdy připravit nemohli. V životě by nás totiž nenapadlo, že by se něco podobného mohlo stát a pak, když musíme takové situaci čelit tváří v tvář, najednou zjistíme, co v nás opravdu je, kam až sahají naše hranice, a kolikrát sami sebe překvapíme, co všechno jsme schopni vydržet a zvládnout.

12.2.2014 v 8:58 | Karma: 17,84 | Přečteno: 958x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Modrá je dobrá

Právě jsem v rádiu zaslechla, že dnešní den – 29. leden – je výročí slavné modré pilulky Viagry. Prý je dnes ten den, kdy se poprvé začala prodávat v našich lékárnách. To mně připomnělo příběh mojí kamarádky, kterou chtěl manžel překvapit a někde si tuhle zázračnou pilulku splašil. Jeden večer, když jejich odrostlé děti vyrazily ven za zábavou, celý natěšený pilulku zblajznul a čekal, až se projeví ta její síla. Jenže jeho tělo zareagovalo trochu nestandardně a mocná síla modré pilulky se vlila na opačnou část těla, než se obvykle vlévá, a manželovi neuvěřitelně natekly uši, rty a prsty u rukou. Moji kamarádku upřímně vyděsil, když se před ní takhle objevil. Chvíli jí trvalo, než z jeho vysvětlování skrz nateklé rty pochopila, že má doma namísto nadupaného hřebce totálně smutného Mickey mouse, který se bojí, aby mu to nezůstalo. Takže místo do postele vyrazili do nemocnice. Kamarádka se musela chopit volantu, protože na rozdíl od manžela mohla ohnout prsty, zatímco manžel vedle ní nešťastně vzdychal na sedadle spolujezdce, s dlaněmi opřenými o stehna a s prsty roztaženými do stran, jak kdyby právě do deseti napočítal. Na příjmu musela kamarádka vysvětlovat, co se stalo, protože manželovi by nikdo jiný nerozuměl. Naštěstí všechno dopadlo dobře a manžel po jakési injekci zase splasknul do původní velikosti.

29.1.2014 v 14:11 | Karma: 7,04 | Přečteno: 900x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Jel jsem jednou tramvají

Nedávno jsem z rádia slyšela, že to, o čem byla v rádiu řeč, je „vrcholem stoicismu“. Místo abych o té skvělé věci poslouchala dál, začala jsem přemýšlet, jestli jsem kdy v životě už někdy takovou formulaci slyšela, jestli jsem vůbec kdy ve svém životě alespoň použila slovo „stoicismus“, natož ve spojení se slovem „vrchol“. Pak jsem přemýšlela, co nebo kdo v mém životě či okolí se mnou tak mocně zacloumal svojí vyrovnaností, sebeovládáním či flegmatismem natolik, že bych o tom nebo o někom mohla říct, že to je „vrcholem stoicismu“. A pak jsem si vzpomněla na historku mojí kamarádky, která se jí přihodila cestou tramvají, a musím uznat, že tam bych se slovo „stoicismus“ a možná i ve spojení se slovem „vrchol“ nebála vůbec použít.

21.1.2014 v 8:48 | Karma: 29,46 | Přečteno: 1769x | Diskuse| Ostatní

Markéta Chvátalová

Život je pes

Tenhle příběh je o známé mého známého. Vlastně ani nevím, jak se dotyčná jmenuje, tak jí budu říkat třeba Boženka. Proč Boženka? Protože Boženka je prostě „boží“ člověk. Boženka patří mezi lidi, kteří mají stále dobrou náladu, nejsou konfliktní a s každým na potkání prohodí nějaké to vlídné slovo. Ráda poklábosí, a pokud, nedej bože, musí při konverzaci použít o někom ten peprnější výraz, použije formulaci „nechová se jako pravá dáma“ nebo „nechová se jako pravý gentleman“. Bez problému těmto lidem svěříte klíče od bytu, když vám zrovna mají něco doručit a vy nejste doma, a klidně jim svěříte nejen klíče, ale i svých tisíc korun, aby vám doběhli na nákup, když zrovna doma ležíte s horečkou. Jsou to prostě lidi, které kdekdo žádá o pomoc a na které je stoprocentní spoleh. A s tím se bohužel pojí i jejich většinou jediná, zato pro ně dost nepříjemná vada. Neumějí nebo nedokážou odpovídat na jakékoliv žádosti ze svého okolí „NE, nemůžu“ nebo „NE, nechci“.

2.1.2014 v 10:18 | Karma: 19,22 | Přečteno: 767x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Mašínové, Graubner, Kryl... Poslanci budou schvalovat kandidáty na vyznamenání

27. června 2024  5:53,  aktualizováno  10:05

Přímý přenos Kandidáty Sněmovny na státní vyznamenání budou ve čtvrtek schvalovat poslanci. Předběžný seznam...

V Rusku kvůli podmáčené trati vykolejil osobní vlak. Na místě našli dva mrtvé

27. června 2024  7:15,  aktualizováno  10:02

Těla dvou lidí našli záchranáři na místě, kde v autonomní Komijské republice na severovýchodě...

Kamikaze Sunak. V debatě nedbal na následky, věštil labouristickou zkázu

27. června 2024  9:55

Poslední debata před parlamentními volbami ve Velké Británii se změnila v sólo Rishiho Sunaka....

Ukrajinec na Plzeňsku odpálil manželce ve vagině petardu, dostal 18 let vězení

27. června 2024  6:50,  aktualizováno  9:47

Krajský soud v Plzni poslal na 18 let do vězení Ukrajince, který podle obžaloby loni v září na...

  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1092x
Jsem docela vystresovaná a rozlítaná matka tří dětí, která relaxuje tím, že se ze svých zážitků "vypíše".

Seznam rubrik