Tak jsem to nakonec hodil SPOLU!

A nemohl jsem jinak. Byla to pro mě jediná možná volba, jak se i nadále beze studu dívat ráno do zrcadla, ale i do očí svým dětem i rodičům. 

Tyto volby byly o zásadní otázce – chtějí voliči pokračování politiky reprezentované Andrejem Babišem nebo chtějí změnu?!

Ti, kteří volili hnutí ANO Andreje Babiše, prokázali svou absenci morálky a intelektu, což tvrdím s plným vědomím takto ostrého hodnocení jeho příznivců. Nevadí jim totiž nepřetržitá řada „selhání“ Andreje Babiše - střet zájmů potvrzené EU, ohýbání i porušování zákonů, kauza Čapí hnízdo, prokazatelné lži, naprostý chaos při zvládání covidové krize, tisíce mrtvých v důsledku jeho politických zájmů (zpolitizované rozvolnění před loňskými volbami i před vánočními svátky), únos vlastního syna, Faltýnkův deníček, nesplnění volebních slibů - např. prioritní důchodová reforma, trafika pro tragickou loutku Adama Vojtěcha, papalášství Milana Hniličky, drancování státního rozpočtu na úkor příštích generací, další bujení státní správy a její kolonizace, personální neschopnost (během 4 let výměna 14 ministrů), souhlas premiéra s Green Dealem a v neposlední řadě i kauza Pandora Papers. A to samozřejmě uvádím jen vybraných pár selhání.....

Proč ale něco vysvětlovat, když se všechno dá odmítnout či "univerzálně" vysvětlit neúspěchy tak, že všechno je to program AntiBabiš nebo že za vše může Kalousek (resp. opozice), popř. že pokud by vládnul někdo jiný, tak by to URČITĚ dělal hůř. Takto primitivní odpovědi ale mohou stačit pouze slaboduchému člověku (tj. slaboduchost je IQ pod úrovní 90, a těch je cca 25 % obyvatel). Ten také uvěří demagogii, že vám někdo násilně nastěhuje do bytu syrské uprchlíky.

V nedávno zveřejněném blogu věnovanému Pandora Papers  jeho autor adoruje premiéra, jak je šikovný, když si dokáže šikovně „ošéfovat“ svůj byznys přes offshorové společnosti. Přitom přehlíží takovou amorálnost, že premiér veřejně lhal v parlamentu, že žádné offshory nevlastní a sám napadal takové transakce. Co je ale ještě víc zarážející, je tvrzení autora, že se s tím nedá nic dělat. Protože se nemohu ani nechci smířit s tím, že by tady byla vrstva prolhaných a nedotknutelných "politických šmejdů", proto jsem volil změnu.

Každý může přešlápnout. Alespoň průměrný občan nepostižený ztrátou paměti ale vnímá, že když je těch přešlapů nepřetržitá řada, pak jde o systémové pohrdání  principů demokratického státu. Většině odpůrců Andreje Babiše proto nejde ani tak o jeho osobu, ale především o to, že jeho politika představuje vážné ohrožení demokracie, propojování byznysu s velkou politikou, ovládání médií, kolonizaci státní správy či získání vlivu nad soudním systémem.

Je třeba respektovat fakt, že každý občan (plnoletý a svéprávný) má volební právo, přitom není bohužel důležitá jeho inteligence. Hlas univerzitního profesora či podnikatele odvádějícího milióny na daních má při volbách stejnou váhu jako hlas nepřizpůsobivého občana, který na společnosti pouze parazituje. Přesto tyto volby ukazují, že kromě těch, kteří nejsou schopni prohlédnout lži a demagogii a/nebo pohrdají morálkou, existuje dost těch, kteří si přejí návrat morálky a slušnosti do politiky.

 

Autor: Ivan Chválny | sobota 9.10.2021 18:30 | karma článku: 20,60 | přečteno: 581x