Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mé kroky, které bych udělal z pozice šéfa FAČR

Býti předsedou Fotbalové asociace České republiky (FAČR) není jistě žádný med. Miroslav Pelta by jistě mohl povídat. Očekává se od vás tvrdá práce, kterou když poctivě plníte, jste na výslunní. Avšak Miroslav Pelta tvrdou práci dle fotbalové veřejnosti nekoná a akorát svými činy a výroky lije olej do ohně a odrazuje českou fotbalovou společnost. Nechci ho nikterak kritizovat, pouze shrnu moje body, které bych prosadil, kdybych byl na jeho pozici. Přináším Vám konkrétní kroky v jednotlivých bodech, které dle mého objektivního názoru přinesou zkvalitnění úrovně českého fotbalu.

1) Naplnění stadionů a spolupráce s fanoušky

Český fotbal pro fanoušky. Takové je jedno z hesel, které požadují čeští fanoušci. Zcela oprávněně. Naplnění stadionů nezajistí pouze dobrý fotbalový zápas, ale to, co jej doprovází. Doprovodný program, který by byl určený pro rodiny s dětmi je na českých stadionech pramalý. Tím nemyslím pouze autogramiádu hráčů, ale i různé předzápasové a poločasové akce.
Na světových, ale i evropských stadionech je zcela automatická prohlídka zázemí stadionu, na českých stadionech neuvidíme. Bohužel, je to škoda, že se nepodíváme do útrob šaten, muzea, VIP prostor, tiskového oddělení atd. Nebylo by pěkné prohlédnout si zázemí hráčů?
Dostat fanoušky na stadiony je zcela jednoduché. Rozdáte po školkách a školách volné vstupenky. Dítě doma bude prosit rodiče, aby je vzali na fotbal a rázem se z té vstupenky stanou minimálně vstupenky dvě. Chce více pracovat s fotbalovou i nefotbalovou českou společností.

2) Liga fanoušků

Tato liga by sdružovala především ULTRAS fanoušky, tedy takzvané fanoušky z kotle. I s nimi je spolupráce velmi důležitá.
Každý měsíc by Miroslav Pelta a vedení FAČR pozvalo všechny předsedy již zmiňovaných ULTRAS fanoušků na jednání, ve kterém by se vedl slušně vedený dialog. Kolem kulatého stolu by tedy zasedli představitelé všech šestnácti prvoligových týmů a vedení Fotbalové asociace a probírali by se jednotlivé kroky ke zlepšení kvality českého fotbalu. V případě vyřešení jednotlivých kroků a ochoty z obou dvou stran by se určitě neřvalo MÍRA PELTA NEMÁ Č*****.
Musí se spolupracovat se všemi typu fanoušků. Jak s těmi rodinnými, tak i s ULTRAS.

V případě lepší spolupráce ze strany FAČR a jeho předsedy Miroslava Plety mohou tyto hanlivé výroky zmizet. Chce to vykázat snahu určitě spolupráce.

3) Doživotní zákazy vstupu na fotbal

Na fotbal bohužel chodí i lidé, kteří vlastně na fotbal ani nejdou a namísto toho se jdou vyřádit a ukázat svou nízkou emoční inteligenci. Je tomu téměř rok, co jsme byli svědky ostudy na Bazalech, kam přijela pražská Sparta. Řádění obou dvou táborů odnesli slušní fanoušci, kteří se přišli bavit fotbalem.
V Anglii uděláš průšvih a do konce života se na fotbal nepodíváš a v den, kdy hraje tvůj tým se musíš přihlásit na policii, že nejsi na fotbale. A nikdo si tam nedovolí dělat to, co dělají tzv. bezmozci u nás.
Jsem PRO doživotní zákaz vstupu na kterýkoli fotbal pro toho, kdo namísto fotbalu jde házet petardy na slušné fanoušky, kousat policisty a někdy i zvedat pravice či projevovat rasismus. Řekněme těmto lidem STOP!

Je tohle to, co chceš?

4) Upřesnit dobu a hrací dny

Vedení Fotbalové asociace slíbilo, že zruší hrací dny v pondělí. A ejhle. První zápas Sparta-Příbram a hádejte...ano, správně. Od šesti v pondělí. Sliby chyby.
V této otázce si nemusíme brát příklad z Anglie či Německa, ale postačí nám model Druhé hokejové ligy. Čtyři roky navštěvuji zápasy HC Děčín a VŽDY se hraje v sobotu či ve středu od šesti hodin. Nikdy nebylo jinak. Je zapotřebí upřesnit hrací dny a doby a ustálit herní program. Navrhuji předehrávku v pátek od 18:45, hlavní zápasy v sobotu od 15:00 a dohrávku v neděli od 17:35. To je moje osobní stanovistko a budu rád, jestliže o této otázce, tedy kdy a v kolik hrát, proběhne pod tímto blogem diskuze na toto téma.
Ještě bych v tomto bodu rád poznamenal, že všude ve světě se TV přizpůsobuje hracímu programu a pouze u nás se hrací program přizpůsobuje televiznímu vysílání. Proto jsou některé výkopy například v pondělí od devět večer.

5) Nemáš stadion či peníze-NEHRAJEŠ!

Každý tým by měl mít svůj stadion, to je základní kámen německé Bundesligy. První výjimku dostalo před několika lety FK Ústí nad Labem, které hrálo své domácí zápasy v nedalekých Teplicích. Průměrná návštěva na domácí utkání byla cca. 1000 diváků na zápas. Domnívám se, že v případě vlastního stadionu by domácí zápasy Ústí navštěvovalo zcela jiné číslo diváků. V současné době má Ústí nad Labem zcela nový zrekonstruovaný stadion, který již splnuje požadavky pro Synot ligu.
Před dvěma lety oslavilo 1. SC Znojmo postup do nejvyšší soutěže. V týmu pochopitelně zavládla radostná nálada, až do té doby, než zjistili, že nemají kde hrát. Azyl jim poskytlo Brno a průměrná domácí návštěvnost byla prabídná. Na poslední utkání dorazilo pouze 156 diváků! Ano, slyšíte dobře.
Abych to shrnul, mým osobním názorem je to, že prioritní podmínka pro vstup do Synot ligy by měla být v celku jasná: musíš mít vlastní stadion.

6) Reputace českého fotbalu

Česká republika je fotbalová země a naše kluby s reprezentací do musí Evropě ukázat. O tomto snad  více snad ani psát nemusím. Toto neovlivní FAČR, ale samotné kluby.

Další body, které stojí za zmínku jsou určitě REKVALIFIKACE ROZHODČÍCH, VIDEO, KORUPCE a NADŠENÍ PRO FOTBAL.

Pomohlo by těchto pár bodů ke zlepšení českého fotbalu? Chodíte na fotbal? Jaký máte názor na takzvané ULTRAS?

Určitě pište do komentářů Vaše připomínky či námitky.

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Štěpán Chour | sobota 28.2.2015 22:32 | karma článku: 9,37 | přečteno: 523x
  • Další články autora

Štěpán Chour

Zase budou volby

V květnu jsou volby do Evropského parlamentu Rozhodneme si, kdo bude zastupovat Českou republiku na půdě EU.

25.2.2019 v 18:18 | Karma: 17,24 | Přečteno: 288x | Diskuse| Politika

Štěpán Chour

Genocida v JAR

V Jihoafrické republice denně umírají nevinní farmáři s bílou barvou kůže. Bez náhrad jim je zabavován majetek, spolu s rodinami jsou lynčováni a zabíjeni. Genocida ve 21. století. Asi jsme se nepoučili.

3.2.2019 v 22:17 | Karma: 41,64 | Přečteno: 1710x | Diskuse| Politika

Štěpán Chour

Nechme lidem jejich svobody

Pokud to funguje, zdaňme to. Stále to funguje? Ještě více to zdaňme. Pořád to funguje? Začněme to regulovat a přidejme zbytečné papírování. Už to nefunguje? Nevadí, začneme to dotovat.

27.3.2017 v 20:19 | Karma: 31,82 | Přečteno: 651x | Diskuse| Politika

Štěpán Chour

Vraťme politice její vážnost

Přál bych si Českou republiku bez korupce a klientelismu, s nízkými daněmi, minimem regulací a s politiky, kteří politice vrátí její vážnost. Současná politická garnitura nehájí zájmy občanů. Namísto toho probíhá boj o korýtka.

27.1.2017 v 10:44 | Karma: 29,17 | Přečteno: 980x | Diskuse| Politika

Štěpán Chour

Evropská unie sponzoruje terorismus.

Podporuji Izrael, protože je ostrovem svobody a demokracie. Velmi si vážím spojenectví s touto zemí, obdivuji a respektuji jejich kulturu, morální hodnoty a to vše, čím si tento národ musel projít. Po právu jsou hrdým národem.

19.12.2016 v 21:22 | Karma: 35,57 | Přečteno: 904x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Po zřícení obytné budovy v Belgorodu zemřelo 12 lidí, úřady obviňují Ukrajinu

12. května 2024  11:48,  aktualizováno  23:04

Sledujeme online V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku...

Putin chce vyměnit ministra obrany. Místo Šojgua navrhl Andreje Bělousova

12. května 2024  20:34,  aktualizováno  22:54

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl jmenovat dosavadního prvního místopředsedu vlády Andreje...

Katalánské parlamentní volby vyhráli socialisté, vláda separatistů může skončit

12. května 2024  22:50

Ve volbách do regionálního parlamentu v Katalánsku po sečtení více než 94 procent hlasů vedou...

Černochová: Česko vydalo na obranu v loňském roce méně, než se čekalo

12. května 2024  22:05,  aktualizováno  22:07

Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu (HDP). České televizi to v...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1378x
Jsem členem děčínské ODS. Svobodu namísto regulací. 

 

Seznam rubrik