Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Našli jste cizí rodný list? A chcete 200.000,- KČ? Žádný problém…

Před nedávnem mi byla odcizena peněženka se všemi doklady. Musel jsem si nechat vystavit doklady nové. Zarazilo mě jak jednoduché to bylo. V tomto článku najdete 20 kroků ke získání dvou set tisíc korun.

Tady máte 20 kroků k tomu, jak někdo někoho může oškubat o pěknou hromadu peněz:

-         Někde získáte cizí rodný list, občana staršího 18ti let.

-         Navštívíte nejbližší obchodní centrum a v něm zakoupíte poštovní schránku.

-         Naleznete nějakou větší komerční budovu, s velkým počtem kanceláří a mezi tamní poštovní schránky přibijete tu vaši novou, tak aby si nikdo nevšiml že tam jedna schránka nadbývá. Na cedulku na schránce vypíšete jméno z nalezeného rodného listu.

-         Nalíčíte se, vezmete si falešné vousy a paruku, koupíte si oblečení které normálně nenosíte a hurá k fotografovi.

-         V novém převleku spolu s vaši novou fotkou a nalezeným rodným listem navštívíte městský úřad, popřípadě magistrát daného města.

-         Vyplníte 2 formuláře:

o       1. Žádost o vydání nového občanského průkazu – tam vyplníte údaje z rodného listu a jako místo trvalého pobytu zadáte adresu objektu do něhož jste umístili vaši poštovní schránku.

o       2. Ohlášení ztráty OP – tam vypíšete, že vám byla odcizena peněženka se všemi vašimi doklady, což jste nenahlásili neboť se peněženka následujícího dne našla a dotyčný nálezce ji odevzdal na policii – v tomto případě se občanský průkaz nalezený v dané peněžence okamžitě skartuje a je potřeba vystavit nový.

-         Tyto formuláře, spolu s vaši novou fotkou a nalezeným rodným listem odevzdáte u přepážky na městském úřadě, či magistrátu, následně vám bude vyhotoven náhradní doklad OP a po měsíci si přijdete pro nový občanský průkaz s vaši fotkou, ale cizí identitou.

-         Platnost občanského průkazu dotyčného, jehož rodný list jste získali sice zanikne, ale ten se o tom na 95% vůbec nedozví, dokud si jednou nepůjde vyřídit občanku novou. Přijít na to může, když mu občanský průkaz bude kontrolovat policie v případě nějakého jeho přestupku a nebo pokud si bude žádat o větší půjčku, zejména u nějakých lichvářů. I platnost původní občanky dotyčného si můžete spočítat s 95% přesností, OP má platnost z pravidla 5 let a vystavuje se v 15ti letech. Ideální tedy je, když platnost původního OP dotyčného je ještě alespoň 3 roky.

-         Když už máte novou občanku, tak si hned můžete zažádat o cestovní pas, který vám na úřadě vyhotoví taky cca do jednoho měsíce.

-         Máte už pas i občanský průkaz. Plnohodnotná nová totožnost je na světě. Snad nemusím připomínat že veškeré kroky je nutno provádět s původně změněným vzhledem.

-         Nyní se odeberete na pobočku některého mobilního operátora a s vaši novou občankou si zřídíte nějaký co nejlevnější paušál. Jako adresu uvedete adresu na níž máte umístěnou poštovní schránku, viz výše. Simkartu ale vůbec nepoužijete, ihned ji vyhodíte a počkáte měsíc na první vyúčtování. To uhradíte na přepážce banky.

-         Nyní si zajdete do obchodu, kde vyrábí razítka na míru. Necháte si vyhotovit delší razítko s nápisem „Potvrzení, že tato kopie je shodná s originálem. Magistrát města /NÁZEV MĚSTA/“

-         Následně si na internetu najdete formulář pro daňové přiznání za loňský rok a vytisknete si jej. Důkladně jej vyplníte a do kolonky příjmy zadáte nějakou větší, ale taky uvěřitelnou částku, například – 900.000,- KČ.

-         Všechny stránky vyplněného daňového přiznání si černobíle zkopírujete, stránky scvaknete koníkem a každou ze stránek ve spodní části orazítkujete svým novým razítkem.

-         Vezmete si své nové doklady – občanský průkaz, pas, fakturu za telefon a daňové přiznání a odeberete se do nějaké banky, kde vám poskytnou výhodný úvěr. Po doložení těchto dokladů vám banka zřídí běžný účet a s tak „plusovým“ daňovým přiznáním vám bez problémů okamžitě poskytne úvěr 400.000,- KČ.

-         Nastavíte si co nejdelší dobu splácení po co nejmenších splátkách a ještě přímo v bance se domluvíte, že se vám splátky budou odečítat přímo z běžného účtu. Nastavíte si hned taky povolení k inkasu k platbě faktur za mobilní služby.

-         Poté už jen vyčkáte až vám přijdou kreditní karty a pin (na adresu, kam jste umístili schránku). Pak navštívíte nějaký bankomat a vyberete tam 200.000,- KČ. Pokud máte nastavený nějaký limit maximálních výběrů, tak si peníze vyberte přímo na přepážce banky.

-         Ze zbylých 200.000,- KČ na účtu se váš úvěr může splácet klidně ještě 2 roky – po celou tu dobu nemusí mít dotyčný na něhož je úvěr napsán ani tušení že se něco děje.

-         V momentě kdy peníze na účtu dojdou, tak banka začne posílat upomínky, následně případ předá nějaké vymahačské společnosti, ti budou posílat upomínky, vyhrožovat exekucí – to vše ale bude docházet do schránky, kterou jste někde umístili. Všechno se to bude táhnout nejméně rok a až poté možná vystopují původního majitele rodného listu. Co bude s ním, to je ve hvězdách.

-         Tento zločin je nevystopovatelný. Pokud nic nenecháte náhodě a opravdu se před každou „akcí“ důkladně nalíčíte, použijete paruku, popřípadě i falešné vousy nebo kontaktní čočky, tak na vás nikdy nikdo nepřijde.

 

Je mi dvaadvacet a tento postup mě napadl při půlhodinovém čekání na městském úřadě. Jednoduché že? Tímto článkem chci dát hlavně podnět k nějaké diskuzi a taky upozornit na to, ať si dáváte zatraceně velký pozor ne své doklady. Nejde tady jen o rodný list, stačí najít třeba jen platnou občanku někoho, kdo je vám podobný a na matrice ve městě jeho rodiště vám rodný list za pár korun vystaví…

 

Tento článek může působit jako návod k trestnému činu, to v žádném případě ale nikomu nabízet nechci. Chci jen upozornit na díry, které by měly být zaceleny. Pokud uveřejněním tohoto článku porušuji nějaký zákon, prosím redakci aby jej bez prodlení stáhli.

Autor: Petr Čerňanský | čtvrtek 3.9.2009 14:33 | karma článku: 23,57 | přečteno: 4320x
  • Další články autora

Petr Čerňanský

Volíš SPD = volíš Babiše

Nejdůležitější volby v historii ČR jsou tady. Jsou jen 2 možnosti. Víc ne. 1. Bude vládnout Spolu + Piráti + Stan 2. Bude vládnout ANO + SPD + někdo (Komunisti, ČSSD, Šlachta.)

6.10.2021 v 10:24 | Karma: 16,86 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politika

Petr Čerňanský

Když analfabeti vytvořili datové schránky v Česku

Ne, není to další román Jonase Jonassona o ženské, která to umí s čísly, či o z okna vypadlém dědkovi. Je to příběh bandy zkorumpovaných idiotů. Naše veleslavné datové schránky.

14.4.2015 v 20:40 | Karma: 38,24 | Přečteno: 2748x | Diskuse| Ekonomika

Petr Čerňanský

Deichmann ve Frýdku-Místku neuznává reklamace už po 1 roce

Jak to vypadá, velké společnosti si myslí, že nemusí dodržovat zákony České republiky. Máte boty z Deichmannu víc než rok a zničí se vám? Nevyreklamují vám je. Měli jste přijít dříve. Takto reagují na reklamace ve Frýdecko-Místecké pobočce Deichmannu.

31.10.2014 v 13:42 | Karma: 16,83 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Společnost

Petr Čerňanský

Jak dopadnou Oscaři?

Doslova za minutu šest jsem dokoukal poslední z filmů nominovaných na Oscary - Philomena. Příběh milé, vtipné a pobožné babči, hledajíc svého již 50 let ztraceného syna. Nominace na nejlepší film je omyl, ale že by Judi Dench na poslední chvíli ukradla Oscara za hlavní ženskou roli Sandře Bullock? Uvidíme dnes/zítra v noci. Dovolím si zatipovat...

2.3.2014 v 18:37 | Karma: 7,72 | Přečteno: 400x | Diskuse| Kultura

Petr Čerňanský

Jak jsme byli na předváděčce aneb dokonalý byznys

Byl jsem svědkem dokonalého byznysu. S mým bratrancem jsme se zúčastnili předváděcí akce, která lákala na ochutnávku italských vín a holandských sýrů zdarma, byl u toho i oběd, za účast dostaneme mnoho dárků. Proč bychom nejeli, že?

5.2.2014 v 14:55 | Karma: 43,97 | Přečteno: 18278x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!