Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kotja

3. 9. 2009 18:06
...

No vidíte kam ty fronty na úřadech vedou musíme je zakázat.

0 0
možnosti
L

Luboko

3. 9. 2009 16:50
...

Rv

0 0
možnosti
S

Shackall0

3. 9. 2009 16:23
Jinak

Žil byl jeden místopředseda vlády a ten měl dvě občanky. A na tu propadlou jednou uložil 500 000,- (Pro rýpaly - to ještě nebyl místopředsedou, ale starostou)

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 9. 2009 16:00
a co takhle potkat kouzelnýho dědečka

co na požádání splní 3 přání, o tom autor nepřemejšlel??

Jinak ten nápad zní zajímavě, ale zas to jednoduchý to nebude.

Můžem začít tím, že rodnej list nenosí člověk v kapse či v náprsní kapse pořád u sebe, takže šance že ho někdo ztratí a někdo jinej "najde" bude minimální.

Když hlásíte ztrátu OP, tak si na policii (nevím jak na magistrátu) vyjedou z registru Vaše osobní údaje i s původní fotkou, takže je neoblafnete s nějakýma falešnýma licousama a parukou. Kromě toho si hned ověřujou osobní údaje,  včeně podpisu, oproti starýmu.  Libovolnou adresu Vám jak trvalé bydliště taky nenapíšou - musíte mít potvrzení buď o vlastnictví bytu/domu, a nebo nájemní smlouvu.  Podobně si asi na komerčním domě ohlídají kdo tam má schránky - za to se platí.

Původní majitel na tom může přijít sektsakra brzo, neboť se mu změní v registrech trvalá adresa. Například, (zrovna teď) nedostane volebnlí lístky, nedojdou mu dopisy z úřadů, nedostane důchod, apod.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 9. 2009 16:05
Re: a co takhle potkat kouzelnýho dědečka

Kdepak Vám,legálně udělají takové razítko? A proč ne rovnou kulaté, s textem "Ministerstvo vnitra" ..Banka už dělá půjčky na 400 000 bez ručitele a na jednu občanku??? No tak to by zkrachovala dřív, i bez takového fíglu.

Ale zase sem rád že máme přemýšlivou a ambiciozní mládež. S takovou hlavou se podobné peníze dají vydělat i poctivě, a ne pak celej život trnout, že se na to příjde.

0 0
možnosti
G

gumidos

3. 9. 2009 15:52
Mládí nerovná se vždy blbost, ale ve vašem případě.....

Váš návod má několik málo vad drobného až zásadního charakteru: 1)nalezený občanský průkaz se opravdu okamžitě neskartuje 2) v evidenci OP existuje vaše žádost s minulou podobenkou z pravého OP, možná budete muset vysvětlit tu zásadní změnu 3 ) v evidenci občanů existuje adresa tvalého bydliště původního majietele, takže tu změnu adresy Vám nikdo neprovede bez nějakého právního titulu, což přitlučená schránka určitě není. Změnu místa travého pobytu Vám tedy neprovedou 4) na fotce do občanky oblečení opravdu není, to už básníte příliš.5) platnost OP je u dospělých 10 let, zase chyba a protože docházelo k povinným výměnám, prakticky nemáte šanci odhadnout, do kdy pravý OP trvá 6)Protože v novém OP vám nezapíšou adresu nějaké schránky, padá i mobilní operátor. 7) ověření daní vypadá trochu jinak - to razítko je trochu jiné, píše se tam pořadové číslo v ověřovací knize apod. . 8) kdykoliv hrozí nebezpečí, že operátor, banka či úřad na pravou adresu majietele odešle nějaký dokument

0 0
možnosti

PeterNet

3. 9. 2009 16:03
Re: Mládí nerovná se vždy blbost, ale ve vašem případě.....

V mnoha věcech máte pravdu ale v mnoha zase ne. Co se fotky týče tak to by mě fakt nenapadlo, nemyslím si ale, že tohle se kontroluje. Že na fotce není oblečení, vím, to jsem ale zmiňoval pro případ že vás někde zachytí kamera nebo tak. Co se adresy týče, tak to mě nenapadlo, tenhle bod toto velmi komplikuje. Musely by se falšovat další dokumenty. To ale není zas takový problém. 5 let nebo 10, to je celkem jedno, o to zas tak nejde. To už je pak o náhodě. A co se týče ověření daňového přiznání, tak to leží teď přede mnou a můžu potvrdit, že vypadá přesně tak, jak jsem ho popsal. A o vašem osmém bodě nemluvím, nebezpečí nesmí vyjít na povrch... ;-)

0 0
možnosti
AH

djmave

3. 9. 2009 15:44
Druhá fotografie.

Ale nemají na úřadě náhodou uloženou druhou fotografii - tu která byla přilepena na  žádost o vydání původního OP? Nevím ale  jestli se to kontroluje při vydávání nového průkazu, ale podle rodného čísla se to dá rychle najít.

0 0
možnosti
MP

admiral666

3. 9. 2009 15:23
podobne ciny se deji

To snad ani neni navadeni k tr. cinu, to by byla rada "vytahnete nekomu penezenku z kabelky" taky navadeni ;-D. Ono je smutne, ze podobne podvody s kradenyma obcankama se skutecne deji a tusim, ze nekdo okradeny o obcanku musel hodne virit vodu na uradech, aby se taktak vyhnul exekuci! Neco by se dalo vygooglit, nebo pockame, co diskutujici tady si vzpomenou.

0 0
možnosti
CI

Cephaelis

3. 9. 2009 15:19
No nevím....

Pokud ztratím svůj rodný list či jiné důležité doklady, tak především tuto ztrátu okamžitě ohlásím na příslušných úřadech. Tomu, že si z mé falešné identity někdo udělá dobrý byznys zabránit nemůžu, ale důležité je, že fakticky už za to nenesu po nahlásšení ztráty žádnou zodpovědnost.

0 0
možnosti
RF

Randall Flagg

3. 9. 2009 15:38
Re: No nevím....

Ztratu dokladu bych zjistil pomerne zahy, ale rodneho listu, pokud by mi byl "nenapadne" vykraden barak asi dost tezko. Je zalozen kdesi hluboko v dulezitych papirech a neni to zrovna neco, co potrebuju kazdy den. Co kazdy den, kazdy rok.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

3. 9. 2009 14:59
Jo a taky endif

;-D

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

3. 9. 2009 14:58
Mám to samej supportList...

Je chyba na mém přijímači?:-)

0 0
možnosti

PeterNet

3. 9. 2009 15:02
Re: Mám to samej supportList...

Cože to má? :-D

0 0
možnosti