Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Může policie najít váš ukradený mobil?

Je pátek ráno, mé oči se otevírají, vstávám z postele a než vyrazím do práce, musím zajít do zverimexu koupit mým potkanicím krmivo. Oblékám se, nahodím na sebe bundu, do kapes si strčím peněženku a mobil a vyrážím z domu. Přicházím ke zverimexu asi v 8:30, ajaj, je zavřeno. Otevírá se až v 9, tak se otočím a jdu počkat domů, po cestě zpátky narazím na dva mladé muže z nichž je jeden Romské národnosti...

Už když je vidím z dálky, tak na mě mladý muž (cca 20 let) romského původu zahuláká něco jako: "Máš peníze?" Ignoruji ho a pokračuji v cestě domů. Míjíme se a za svými zády slyším že se oba muži zastavili a jeden z nich se mě ptá, zda nevím kolik je hodin. Otáčím se k němu, vytahuji svůj mobilní telefon a natáčím k muži romské národnosti displej, aby se mohl podívat na čas. V tom vidím, jak jeho tmavá ruka svižně mobilní telefonu uchopuje. Oba muži se otáčí a odchází se slovy, že pokud mobilní telefon chci zpět, ať jdu za nimi do parku "a nějak se domluvíme". Já na to: "nikam nejdu, maximálně na policii". "Tak si běž", odvětil Rom. Ne, že bych z nich měl strach, problémem ovšem je, že mám ve své kapse peněženku v níž je tržba z mého podniku za celý týden. Obracím se tedy a jdu si rychle peníze odnést domů. Poté se vydávám za muži do parku a kde nikdo, tu nikdo.

Téhož dne jsem už neměl čas (strávil jsem ho koupí nového mobilního telefonu atd.), ale toho následujícího jsem se vypravil na pobočku České státní policie. Celou událost jsem nahlásil (hlavním důvodem ovšem bylo to, že v mobilu byla paušální SIMkarta společnosti T-Mobile a kdybych tuto krádež nenahlásil na policii, musel bych za novou simkartu zaplatit 450,- KČ).

Po nějakém čase mi přišlo předvolání, že se mám dostavit na stanici České policie. Dostavil jsem se a bylo mi předloženo fotoalbum "nejčastějších pachatelů trestných činů ve Frýdku-Místku". Měl jsem se podívat, zda tam nenaleznu toho, kdo mi mobilní telefon ukradl. Bez výsledku.

Pár dní nato mi přišlo vyrozumění od policie, že byl případ uzavřen a považoval jsem celou věc za hotovou.

Pár týdnů nato mi ale přišel další dopis od policie České republiky. Po jeho přečtení mi vyskočil úsměv na rtech. Stálo tam, že byl vydám "soudní příkaz na zjištění, kdo mobilní telefon využívá". Na jeho základě bylo zjištěno, že tento mobilní telefon využívá jistá paní Hlaváčová z Frýdku-Místku a že jí jej prodal její bratr - Roman Hlaváč. Dostavil jsem se tedy na stanici, kde mi strážník mobilní telefon předal.

Pan Roman Hlaváč byl opravdu tím, kdo mi mobilní telefon odcizil a byl předán do spárů kriminální policie. Celá věc půjde před soud a já mám nárok na vymáhání všech nákladů, které mi ve spojení s krádeží mobilního telefonu vznikly, například - rozdíl ceny mezi koupí a prodejem náhradního mobilního telefonu, výdej nové simkarty, neuskutečněné objednávky a následné ztráty v rámci podnikání, výdaje spojující se s výdaji které mi krádeží mobilu vznikly a tak dále. Částka se nakonec vyšplhala cca na 6.000,- KČ.

Chci tímto vyzvat všechny čtenáře, pokud vám někdo odcizí mobilní telefon, udělejte si hodinku času a zajděte krádež nahlásit na policii. Není to zbytečné jak se mnoho lidí domnívá (i já jsem si to myslel). Pokud mobil někde svoji vinou ztratíte, tak bohužel, ale pokud vás okradou, máte velkou šanci že přístroj získáte zpět.

V tomto konkrétním případě mi nešlo o cenu telefonu a podobně, ale o princip. Takových hajzlů je v naší zemi mnoho. Ten, který okradl mě, má nyní těžké problémy. Pokud mi částku neuhradí, navštíví ho exekutor a jak je známo, exekutoři jsou ďábli na zemi, zlo, s nimž nechce mít nikdo nic společného. Ale v tomto případě bude setkání s ďáblem oprávněným trestem.

Tímto děkuji policii české republiky za dobře odvedenou práci ;-)

Autor: Petr Čerňanský | pondělí 15.2.2010 14:10 | karma článku: 41,06 | přečteno: 10119x
  • Další články autora

Petr Čerňanský

Volíš SPD = volíš Babiše

Nejdůležitější volby v historii ČR jsou tady. Jsou jen 2 možnosti. Víc ne. 1. Bude vládnout Spolu + Piráti + Stan 2. Bude vládnout ANO + SPD + někdo (Komunisti, ČSSD, Šlachta.)

6.10.2021 v 10:24 | Karma: 16,86 | Přečteno: 582x | Diskuse| Politika

Petr Čerňanský

Když analfabeti vytvořili datové schránky v Česku

Ne, není to další román Jonase Jonassona o ženské, která to umí s čísly, či o z okna vypadlém dědkovi. Je to příběh bandy zkorumpovaných idiotů. Naše veleslavné datové schránky.

14.4.2015 v 20:40 | Karma: 38,24 | Přečteno: 2748x | Diskuse| Ekonomika

Petr Čerňanský

Deichmann ve Frýdku-Místku neuznává reklamace už po 1 roce

Jak to vypadá, velké společnosti si myslí, že nemusí dodržovat zákony České republiky. Máte boty z Deichmannu víc než rok a zničí se vám? Nevyreklamují vám je. Měli jste přijít dříve. Takto reagují na reklamace ve Frýdecko-Místecké pobočce Deichmannu.

31.10.2014 v 13:42 | Karma: 16,83 | Přečteno: 1469x | Diskuse| Společnost

Petr Čerňanský

Jak dopadnou Oscaři?

Doslova za minutu šest jsem dokoukal poslední z filmů nominovaných na Oscary - Philomena. Příběh milé, vtipné a pobožné babči, hledajíc svého již 50 let ztraceného syna. Nominace na nejlepší film je omyl, ale že by Judi Dench na poslední chvíli ukradla Oscara za hlavní ženskou roli Sandře Bullock? Uvidíme dnes/zítra v noci. Dovolím si zatipovat...

2.3.2014 v 18:37 | Karma: 7,72 | Přečteno: 400x | Diskuse| Kultura

Petr Čerňanský

Jak jsme byli na předváděčce aneb dokonalý byznys

Byl jsem svědkem dokonalého byznysu. S mým bratrancem jsme se zúčastnili předváděcí akce, která lákala na ochutnávku italských vín a holandských sýrů zdarma, byl u toho i oběd, za účast dostaneme mnoho dárků. Proč bychom nejeli, že?

5.2.2014 v 14:55 | Karma: 43,97 | Přečteno: 18278x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13,  aktualizováno  19:46

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

Pronájem zděného rek. bytu 2+KK (Hranice, 58 m2)
Pronájem zděného rek. bytu 2+KK (Hranice, 58 m2)

Jiřího z Poděbrad, Hranice - Hranice I-Město, okres Přerov
10 000 Kč/měsíc