Znáte svůj účel?

V češtině existuje krásno slovo „POVOLÁNÍ“ (v angličtině CALLING – volání). Pokud jste někdo viděl krásný film Volání divočiny o lvici Elsa – příběh Joy Adamsové (a mimochodem, víte, že to byla z ČR?) pak víte, co to slovo VOLÁNÍ (povolání) vyjadřuje. Je to velmi silná jangová energie. Jang je energie funkce, fungování. Tj. určuje, jaká je vaše funkce. Již víte, že tuto svojí hlavní funkci zjistíte ze svého Astrotypu (pokud ho ještě neznáte, objednejte si ho u nás na dasa@byu.cz). Astrotyp vám jasně ukazuje, jaké jsou vaše přirozené talenty. Ty vám byly dány do vínku pro to, abyste mohli být „povoláni“. Tj. abyste dělali to, na co jste nejlépe naladěni.

Pokud znáte svůj účel, tj. k čemu jste byli povoláni, pak je důležité, abyste tomuto povolání věnovali celý svůj život. Mnoho lidí dnes stále více a více hledá význam svého života. Ptají se sami sebe či lidí ve svém okolí, proč jsou vlastně tady. Jaký je smysl jejich života. Pokud smysl svého života neznáte, máte vše daleko složitější a těžší. Máte sice své přirozené talenty, ale nepoužíváte je. Děláte něco, k čemu nemáte „vybavení“ a potom je v životě vše složitější a vše vás daleko více vyčerpává. Zase zde můžeme využít příměru z filmu. Asi každý z vás viděl film Hrabě Monte Christo. Vzpomenete si na situaci, kde se snaží malým nástrojem uvolnit kámen ve zdi. Trvá mu to několik dní, možná týdnů. Tato činnost je pro něj velmi vyčerpávající. A teď si představte, kdyby měl k dispozici sbíječku. Pravděpodobně by kámen uvolnil během několika málo minut. Měl by prostě ten správný nástroj. A stejně tak je to ve vašem životě se vším, co děláte. Pokud využíváte své nástroje – své talenty – pak vám jde vše lehce a jednoduše. Pokud ne, pak je vše složité a namáhavé. Dostavuje se vyčerpání, stres. Váš život vám nepřináší žádné naplnění, nedostavuje se štěstí.

Proto objevte svůj účel, poznejte své přirozené talenty a využívejte je jak v osobním tak i v profesním životě. Stále více osobních koučů, či konzultantů vybízí své klienty k tomu, aby opustili svá zaměstnání, pokud neodpovídá jejich talentům. A mají naprostou pravdu. Pokud ve svém životě děláte něco, k čemu nejste „povoláni“, ztrácí váš život smysl. Jste nuceni věnovat energii, které máte málo a tím si zhoršujete nejen své zdraví, ale zkracujete si i svůj život. Ani nemluvě o tom, že ve svém životě pak nikdy nedosáhnete naplnění a štěstí.

Navíc, pokud děláte to, k čemu máte přirozený talent, pak do své práce, výrobku či služby vkládáte svoji silnou energii. Ta pak působí příznivě na všechny, kteří tuto energii potřebují. Takoví lidé se pak začnou kolem vás objevovat a budou se z nich stávat vaši zákazníci. Ani jim nebudete muset nic složitě prodávat, protože oni sami ucítí, že to, co jim dáváte, sami potřebují. Poznejte svůj životní smysl a buďte šťastní.

Autor: jirka černák | úterý 11.3.2014 17:17 | karma článku: 5,62 | přečteno: 229x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75