Zeman končí

„…..je to poslední krásné období jeho života…..“ prohlásil jeden kolega astrolog, když jsme vedli diskuzi o tom, kdo z dvou hlavních kandidátů zvítězí v prezidentských volbách. Protože jsme věděli, že si Zeman rád užívá moc, tak jsme si tipli, že on bude vítězem. A stalo se. Hned po jeho zvolení však bylo vidět, že přeci jen není ve své kůži. Nešlo jen o kouření, alkohol. Jeho velmi zamlžený až téměř nepřítomný pohled, nejistá gesta, pomalá mluva, problém s hlasem….. To vše ukazovalo na to, že jeho síla je již pryč.

Nicméně pan prezident se pustil do velké politiky se stejným úmyslem, jako by sílu měl: ovládat ji. Jestli si ale vzpomenete hned na první vysílání na ČT 1 tu noc, co vyhrál volby, tak hned ten první den došlo k jeho prvnímu zaškobrtnutí, téměř až k pádu. Jeho jistota je totálně tam tam. To bylo zřejmé. Ale další znamení nenechala na sobe dlouho čekat: vrávorání u korunovačních klenot, problém s palcem u nohy atd. atd.

Bylo zcela zřejmé, na co tato znamení poukazují: Zeman v tom již neumí chodit. Nemá na to sílu. Proto ten, kdo spoléhal na jeho podporu má problém. Naopak, ti, co se proti prezidentu vyhranili, začínají získávat převahu. Zemanovci se vytratili, ČSSD ustála Zemanův tlak.

Posledním, velkým důkazem je jeho poranění kolene. Nikdo neví, do jaké míry je to vážné, nebo jen „fingované“, protože to umožnilo Zemanovi se vyhnout všem nepříjemným otázkám po tzv. „puči“ v ČSSD. Ale fakt, že se mu největší úraz v „oblasti“ chůze stal po největším neúspěchu, je již do očí bijícím signálem, že prezident Zeman v tom již neumí chodit. Nemá sílu.

Tak je jen otázkou, zda si to prezident uvědomí a stane se „jen“ milým prezidentem, který bude symbolem republiky, nebo jestli se dál bude chtít aktivně angažovat. V tom druhém případě však dojde k jeho velkému vyčerpání, které nemusí mít veselý konec.

Chce-li si tedy pan prezident užívat své nejvyšší funkce, pak by měl zvolnit a skutečně si to jen a jen užívat. Jinak to bude opravdu jeho poslední období života. Dál již nic…..

Autor: jirka černák | středa 6.11.2013 9:03 | karma článku: 25,02 | přečteno: 1174x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75