VLÁDNOU NÁM KOZY

Nejen politici nám vládnou, ale také různé energie, které se pravidelně střídají. I když o moudrosti politiků můžeme často pochybovat, tak o těchto energiích nikdy. Začínají prázdniny, kterým na jejich počátku a v první půli vládne Koza. A tak mohou začínat ve znamení přecitlivělosti a vrtkavosti, emočních výbuchů, starostlivosti o rodinu a své blízké, marnotratného utrácení, ale také zájmu o umění, harmonii a vše krásné.

Koza je nesmírně citlivé a křehké stvoření, které potřebuje neustálou pozornost a péči, proto si tento měsíc dopřávejte jen samé radosti v okruhu své rodiny nebo svých přátel. Nechávejte se hýčkat samými lahůdkami a krásnými věcmi. Nemusí to být vždy drahé rozmazlování, na to si Koza moc nepotrpí, ale vše musí být v dokonalé harmonii. Společným romantickým posezením u nádherného západu slunce nebo společnou masáží,uděláte Koze větší radost než drahým šperkem. Koza musí mít pocit, že ji milujete i přes její vrtkavou až hysterickou povahu. Proto se tento měsíc zaměřte hlavně na romantiku a svého partnera a navzájem se rozmazlujte. Je ten nejideálnější měsíc k usmiřovacím aktům, pakliže vám to doma moc neklape. Takže děti odvezte k babičce a přichystejte romantickou večeři při svíčkách, muži nezapomenou na květiny či drobný dárek. Vhodným zakončením romantického a elegantního večera by mohl být tanec, který Kozy milují.
Ač přes své někdy nesnesitelné chování, kdy je ukňouraná, nestálá, pesimistická, patří k nejoblíbenějším bytostem zvěrokruhu. Většinou jsou velmi oblíbené, i když svým chováním mnohé odrazují. Nic méně vždy dosáhnou svého, protože ostatním dokáží zahrát takové divadlo, že jim nic jiného nezbývá, než Koze vyhovět. Proto tento měsíc pozor, kdyby vás chtěl někdo obalamutit a začal vám hrát na city a mazat med kolem pusy. Nemusíte se podřizovat jen proto, že je vám toho dotyčného líto. Koza se vždy z toho nějak dostane, ona to prostě jen zkouší, a většinou jí to i vychází, protože my v ní vidíme malé a křehké stvoření, které potřebuje naši ochranu a pomoc.
Protože Koza má ráda krásno a harmonii, měl by být i tento měsíc klidným a vyrovnaným obdobím bez zbytečných konfliktů. Koza se i nerada sama rozhoduje, proto raději sami nečiňte důležitá rozhodnutí, mohlo by vám to i ublížit. Tento měsíc by měl zklidnit i jinak cílevědomé a aktivní jedince. Pracovní záležitosti budou váznout, žádné velké projekty ani nasazení od zaměstnanců neočekávejte. Raději jim dopřejte trochu klidu a vyrazte společně na nějakou zajímavou výstavu či za jiným uměleckým zážitkem, protože Koza má vkus a sklony k umění a hlavně miluje krásu.   
Dalším problémem Kozy je pojem o čase, který ona nemá. Zřejmě pozdní příchody budou tento měsíc na denním pořádku. Nezbývá než se s tím smířit a nějak to vydržet. Koza si při té příležitosti bude vymýšlet takové historky, že nebudete vědět, zda to myslí vážně nebo si jen z vás utahuje. Ale protože je to miláček, kterému stejně všechno projde, tak to přijmete. Ještě další nelichotivá vlastnost se u Kozy najde, že si stále na něco stěžuje a i když ona něco provede, tak to podává tak, jako že za to můžou ti ostatní, ona nic. Na to si dávejte pozor a netrapte se, kdyby takovéto jednání na vás někdo zkoušel. Stává se to proto, že Koza má tendence vládnout, ale nemá na to dostatek sil, energie ani schopností, je totiž stvořena k poslouchání. Proto tento měsíc není moc vhodný k žádosti o vyšší post. Bude to sice chvíli trvat, než se s tímto faktem Koza smíří, protože ona touží po vysokém životním standardu, ale ten je pro ni mnohdy velmi nereálný a náročný, a tím pádem tento fakt v ní vyvolává vnitřní konflikt. Ale když vás přepadnou takovéto chmury a pesimismus, stačí zavolat kamarádkám a vyrazit na dámskou jízdu, ta zaručeně zabere. Cestou se stavte v nějakém butiku, udělejte si radost a svět bude zase růžový. Rodina, láska a přátelé vždy Koze pomůžou ze špatné nálady.
Tento rok, kdy je s Kozou spojen i prvek kov, který je s ohnivou Kozou v rozporu, nebude Koza až tak přecitlivělá navenek, bude se snažit své city schovávat za sebevědomé, odvážné až vzdorovité chování. Uvnitř sebe však bude trpět její vnitřní já. Proto pozor i na nepatřičné poznámky, které by se jí mohly hodně dotknout. I když má ráda krásno a její interiér je vždy dokonalý, letos se tento měsíc raději nepouštějte do interiérových změn. Kov nemá rád novoty, proto raději počkejte na příznivější rok. Také by mohly nastat situace, kdy Koza bude panovačná, chamtivá a žárlivá. Neměli byste to moc přehánět a dovolit své drahé polovičce trochu svobody a volnosti. Bude ale vyžadovat pocit bezpečí a finančního zabezpečení, proto nákup drahým věcí raději odložte na jiný měsíc, kdy vás to nebude tak trápit.
Tento měsíc se Koza bude ráda stýkat jen se svými nejbližšími, takže pakliže k nim ještě nepatříte, zkuste to až za měsíc, třeba potom si už dá říci. Leda že byste patřili k lidem, které potřebuje ke své kariéře nebo byste jí mohli být nějak jinak užiteční.
Každopádně v sobě bude posilovat umělecké sklony a inspirovat se k neustálému hledání všech forem krásy. Bude usilovat a vyžadovat harmonii, krásu a vyváženost. Takže se tento měsíc nalaďte spíše na ženskost, citlivost a krásu. Budete-li více citliví, plačtiví a melancholičtí, tak si to užívejte, protože za měsíc už budou zase jiné energie, které budou přát úplně jiným záležitostem a pocitům.
Přejeme vám krásné, něžné a emocionální období ve znamení Kozy.

Autor: jirka černák | středa 29.6.2011 12:39 | karma článku: 7,30 | přečteno: 1895x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75