Nechte váš byt zářit letní energií

Otevřeme své domovy letním energiím! Ty na nás už pomalu začínají dotírat. Od 20.4. na nás pomalinku útočí svými energiemi ohnivý had a od 5.5. se na nás ohnivé letní energie budou valit plným proudem. Tak, jako létu uzpůsobujeme svůj šatník, tak stejně bychom jim měli uzpůsobit i svůj byt. Můžeme k tomu využít umění Feng Shui. Přizpůsobíme-li těmto energiím i náš dům či byt, pozveme tak domů více radosti, zábavy i hojnosti. Léto, to je přeci období zrání a plnosti.

Ano, začínají sílit jangové energie ohně a podle umění Feng Shui je vhodné tyto energie využít a nechat naše obydlí tímto ohněm prosvítit a prohřát. K ohni a létu patří především barvy. Nechme je vstoupit k nám domů a kochejme se jimi v období, kdy se jimi kochat máme. Přenesme pestrost léta z přírody k nám domů. Pestrost léta nám nejlépe dopřejí květiny. Dopřejte svému domovu a tím i sobě a celé rodině co nejvíce čerstvých květin. Přinesou domů svěžest, pestrost, rozmanitost a tím i hojnost.
Svěžest a barevnost také snadno vytvoříte rozmanitými plody, které začnou pomalu dozrávat. Vytvořte si mísy ovoce a zeleniny a zpestřete jimi svůj dům. Na jídelním stole by velká mísa plná ovoce měla evokovat hojnost, čímž budete mít příjemný pocit, že se vám i celé rodině daří. Menší misky s ovocem si pak můžete dát také na svůj konferenční stolek, všude tam, kde bude ovoce přístupné vám i rodině.
Další barvy pak můžete doplnit různými veselými a barevnými doplňky. Mohou to být různé vzory látek např. ubrusu, prostírání, závěsů, povlečení apod. Dále to mohou být barevnější obrázky, bytové doplňky atd. Prostě dejte prostoru jasně najevo, že je léto a že v létě se vše směje, září, tančí, raduje. Pak se začne radovat i váš prostor a tuto radost pak bude přenášet na vás a celou rodinu. V takovém rozradostněném prostoru pak není tolik místa pro napětí, stres, hádky, deprese. Letní energie naopak stoupají vzhůru, povznášejí, přinášejí příjemnou náladu a atmosféru. Využijte je tedy co nejvíce pro sebe. Radosti v životě není nikdy dost!
K tomu, aby mohla energie ohně opravdu silně „zahořet“, potřebuje silnou podporu dřeva. K energii dřeva pak patří rostliny a zelená barva, svěží a čerstvý vzduch. Proto byste měli v tomto období mít kolem sebe krásné a bohaté rostliny, nejlépe s kulatými listy. Okna co nejvíce do kořán, aby mohl vstupovat čerstvý a svěží vánek z venku.
Léto je krásné a plné života. Je to období, kdy je vše rozkvetlé, plody zrají, jsou krásně barevné a plné šťávy života, vše se raduje a tančí. Dopřejte si tuto letní atmosféru i doma. Uvidíte, jak k vám do života najednou vstoupí příjemné světlo a teplo těchto ohnivých letních energií.

Autor: jirka černák | úterý 4.5.2010 12:35 | karma článku: 7,00 | přečteno: 812x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75