Feng Shui – Vhodné místo pro bydlení (Seriál článků o bydlení podle

V pátém díle si budeme povídat o tom, jak vybrat nejvhodnější místo pro bydlení, ale tím také potažmo i pro svoji kancelář a jiná místa.Vhodnost místa musíme vždy posuzovat podle dvou základních jednotek: člověka, který bude v daném místě působit a funkce, kterou má daný prostor pro člověka vykonávat.

Ve druhém díle jsme si ukázali, že každý z nás odpovídá určité typologii. Každý člověk je jedinečný a je jedno, jakým způsobem, či metodou se k jeho typologii dostaneme. My k našim účelům používáme již představenou metodu Astrotypu. Na základě této metody zjistíme, jaké energie daného člověka podporují, dělají mu dobře a naopak, které ho vyčerpávají a v delším časovém úseku mu také škodí a to i zdravotně. Na základě zjištěných energií člověka pak hledáme místo, které co nejvíce vyhovuje energiím daného člověka.
V případě, že člověk má převážně aktivní energie, musí být stále v pohybu, akci, stále něco dělat, pak hledáme místo takové, které mu umožní tyto energie využívat. I jeho místo by tak mělo být aktivní a plné energie. Naopak, člověk, který je více pasivní, má raději klid a pohodu, by měl působit v místě, které tyto energie nabízí. Takže lépe v místě klidnějším, méně hlučném. Těmto energiím pak také musí odpovídat krajina (příroda vs. město, okraj města vs. střed města, samota u lesa vs. horská vesnička atd.). Stejné energie pak musí mít i pozemek, na kterém dům stojí (rodinný nebo činžovní). Tj. sousedství domu by mělo odpovídat energiím daného člověka. Pak samozřejmě také dům jako takový (moderní, tradiční, kamenný, cihlový, kov a sklo atd.) a je ho interiér.
Takže nestačí se soustředit pouze na interiér a jeho energie, ale musíme také vědět, jaké energie jsou v okolí a v krajině, ve které budeme působit. Na člověka totiž všechny tyto energie působí a kumulují se. Jsou-li některé energie v okolí v disharmonii s člověkem, pak je musíme o to více harmonizovat v interiéru.
Energie vybraného místa také musí odpovídat energii funkce, kterou má místo vykonávat. Bez znalosti funkce je hledání místa stejně bláhové, jako když stavíme továrnu a nevíme, co v ní budeme vyrábět. Takže každé místo musí mít předem stanovenou funkci. Každá funkce také vyžaduje specifickou energii a tu musí vybrané místo poskytnout. Jinou energii budeme potřebovat pro budování rodinného zázemí, jinou pro budování nové restaurace, jinou pro advokátní kancelář, jinou pro byt pro čerstvého absolventa vysoké školy a jinou pro důchodce na odpočinku.
Vybrané místo tedy musí být „průsečíkem“ energií daného člověka a funkce prostoru. Jen tak může toto místo dobře sloužit jeho uživatelům a poskytnout lepší místo pro lepší život.
V příštím díle si představíme základní metody Feng Shui.
Těším se na vás příští pátek, tj. 11.6. 2010. Zajímá-li vás toto téma, můžete se také přihlásit na náš další seminář na téma Astrotypu na dasa@byu.cz nebo na tel. 602 58 44 78.
Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui Interiér
jirka@byu.cz
602 22 69 33
Národní 25, Praha 1

Autor: jirka černák | pátek 4.6.2010 14:43 | karma článku: 4,36 | přečteno: 843x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75