Feng Shui – Bydlení a bohatství – Gua 4 (Seriál článků o bydlení po

Gua 4 najdeme ve svém domě či bytě v levém vzdáleném rohu od vchodu do bytu či domu. Je to ale také energie jihovýchodu. Z pohledu Feng Shui patří Gua 4 k elementu dřeva. Když si uvědomíme, že v rámci Ba Gua procházíme od sektoru 1 (vstup do života, do kariéry) a postupně procházíme sektory 2 (vztahy) a 3 (návaznost na minulé, návaznost mezi rodiči a dětmi, návaznost na tradice), tak projdeme-li tyto 3 první sektory dobře, nebude pro nás problém mít také v pořádku sektor 4. Takže pokud nemáme dobře „sladěné“ sektory 1 – 3 (a to nejen v prostoru, ale i v životě), bude se nám těžko podporovat hojnost a bohatství sektoru 4.

Bohatství do našeho života můžeme přivést pomocí Gua 4, které posílíme pomocí elementu dřeva, ke kterému patří hlavně rozmanitost. Tj. tento sektor by neměl vypadat nudně, unyle. Ale naopak měl by být živý, rozmanitý, pestrý, kreativní. Můžeme ho podpořit květinami (patří k elementu dřeva) s větším množstvím malých lístečků či kvítečků. Je zde lépe mít hodně malých věcí, než jednu velkou. Hodně = rozmanitost, hojnost. Nesmíme však vytvořit neprodyšnou džungli květin, protože pak by pro nás bohatství bylo neprůchodné. Dále zde můžete zvýraznit zelené barvy a vertikály.
Podpořit sektor 4 můžete také vodou. Tj. fontánky, misky s vodou, vázy s vodou a čerstvými květinami apod.
Těm z vás, kteří věří na šupiny od kapra pod vánočním talířem, pak můžeme doporučit vložení tří mincí do tohoto sektoru. Mohou vám přinést štěstí v získávání peněz, finančního bohatství. Čínská tradice doporučuje svázat tři mince červenou stuhou.
Gua 4 také podporuje dobré zdraví. Tj. možnost být aktivní, konat, udržovat se fit, ve formě. Takže Gua 4 bychom opravdu neměli zanedbávat.
Rušit energii Gua 4 pak mohou kovové věci, přílišný řád a pořádek, bílá barva, nebo barvy kovů. Takže kovy do Gua 4 raději nedáváme.
Element ohně (svíčky, vonné tyčinky) mohou podpořit rozvoj tohoto Gua, ale pozor: element ohně dlouhodobě vyčerpává element dřeva, takže je důležité, aby kolem ohně (svíček, tyčinek apod.) bylo dostatek „dřeva“ (rostliny, zelená barva, dřevěné doplňky apod.), aby energie dřeva byla neustále doplňována. Je-li v Gua 4 např. krb, je velmi důležité, aby byl obložen krbovým dřevem.
V dalším díle si představíme střed prostoru a jeho důležitost nejen pro náš byt či dům, ale také pro nás samotné a náš život….
Zajímá-li vás toto téma, můžete se také přihlásit do naší školy Feng Shui na dasa@byu.cz nebo na tel. 602 556 479.
Ing. Jiří Černák
Poradce Feng Shui
jirka@byu.cz
602 556 359

Autor: jirka černák | pátek 15.10.2010 14:58 | karma článku: 6,46 | přečteno: 1731x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75