Energie dní tento týden

Energie dní tento týden Minulý týden mohutně zamával svými křídli dřevěný drak, aby tak dodal do energie dní další element dřeva (vedle dřevěné energie tygra, který nám vládne celý rok 2010). Dřevo tak i nadále tento týden bude velmi zásadně ovlivňovat energie, které na nás působí. Drak vystřídal zajíce a svojí energií nám dodává větší nadhled, rozhled. Dává nám větší vize, umožňuje nám nahlédnout do budoucnosti. Takže tyto dny jsou velmi příznivé pro hledání nových cest, strategií, postupů atd. Energie draka nám mohou pomoci se rychleji zorientovat a poradit nám, jakým směrem se vydat. Jsou to vhodné dny pro vymýšlení nového, kreativní činnost apod. Drak má také navíc i sílu, takže nám může pomoci naše nové nápady prosadit a uvést v život. Takže máte-li chuť začít něco nového, jsou vhodné dny na to, aby vám daly sílu a energii tyto nové věci najít, pojmout a připravit na cestu do vašeho života.

Je také důležité zmínit, že silná kumulace energií dřeva (roční energie dřeva, jarní energie dřeva a měsíční energie dřeva) je velmi mocná. Má velký vliv na naše zažívání hlavně s ohledem na játra, žlučník. Takže si tyto orgány chraňte vhodnou stravou, dietou. Také pozor na oči, které mohou být silným dřevem oslabeny. Energií dřeva je vítr, který přináší nemoci a vstupuje do těla krkem (šíjí), takže si chraňte krk, nenechte se „obalamutit“ krásně teplým sluncem. Je to vítr, který nás může napadnou. Můžeme také čekat emotivnější nálady, výjevy silných emocí, vzteku nebo zloby apod. Také děti budou více rozdováděné, než obvykle.

Pozor na jarní únavu, protože silné dřevo nás dokáže velmi silně vyčerpat. Takže dodávejte tělu aktivní energii (např. magnesii, hroznový cukr, potraviny se sladkou chutí – obiloviny apod.). Co se týče diety, je vhodné do jídelníčku zařadit občas kyselou chuť, která silnou energii dřeva „svazuje“. Bude také vhodné posílit ledviny, z nichž dřevo čerpá svoji energii, takže pitný režim, silné vývary z hovězího a kuřecího masa, či kostí (žádná Vitana nebo Maggi ).

No, každopádně co nám nejvíce udělá dobře v tomto období, jsou vycházky do přírody a pokud možno také k vodě. To nás bude se současným silným dřevem harmonizovat nejlépe.

Jinak kromě úterý (tento den bude vládnout země) budou dny tohoto týdne také pod vládou ohně. Vzhledem k tomu, že bude mít silnou podporu dřeva, mohl by to být oheň mocný. Takže tuto energii využijte k prosazování svých tužeb, cílů. Je to vhodná energie pro jednání, prodej, přesvědčení ostatních, aby byli na vaší straně, aby byli zapáleni s vámi pro stejnou věc. Takže tento týden (kromě úterý) neseďte doma a nezoufejte, naopak, zapalte v sobě tu největší jiskru a vyrazte do světa. Energie k tomu budete mít více než dost.

Jiří Černák

poradce Feng Shui

Čínské kosmologie

www.byu.cz

Autor: jirka černák | pondělí 29.3.2010 9:45 | karma článku: 6,29 | přečteno: 519x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75