Dnešní den si neříkejte o zvýšení platu

Dnešní den je velmi milý, empatický, příjemný. Bude akcentovat potřeby před "chtěním". Vládné nám všem tapír a to je zvířátko, které rádo pomáhá, ale jen těm potřebným.

Pokud tedy opravdu něco potřebujete, je vhodný den na to, si o to říct. Ale buďte dobře připraveni své požadavky opravdu doložit, že to není jen "já chci", ale já potřebuji.

Budete-li tedy např. chtít zvýšit plat, bude vhodné šéfovi vysvětlit, proč. Můžete si udělat tabulku, kde budete mít vyčíslené zvýšené náklady na vaše živobytí. Nebo že došlo ve vašem životě k zásadní změně a díky ní se vám podstatně zvýšily náklady.

Nechoďte ted za šéfem s tím, že vám přidal práci a proto byste měli mít vyšší plat. Jděte na to chytře a využijte energie dnešního dne. Můžete např. říct, že je super, že vám dal příležitost a šanci dělat důležitější práci, že se tomu budete rádi plně věnovat a že kvůli tomu budete zůstávat déle v práci, že si práci budete nosit domů apod. No a pak začnětě ukazovat, že to vše zároveň zvýší vaše náklady na život: protože budu déle v práci, musím si opatřit paní na úklid, protože kvůli práci se nemůžu starat o domácnost. Musím teď do práce jezdit autem, takže bych potřeboval příspěvek na benzít, protože pozdě večer se špatně dostávám domů atd. atd.

Pokud budete mít logické zdůvodnění svých požadavků, pak dnes máte šanci uspěst.

Je to ale také velmi příjemný den na setkávání se přáteli, milými lidmi. Je to den plný empatie, pochopení. Můžete se svěřit svým blízkým, co vás trápí, nebo naopak co milého a hezkého vás potkalo.

Je to opravdu příjemný den a tak si ho také příjemně vychutnejte.

Jiří Černák

jirka@byu.cz

Autor: jirka černák | pátek 30.11.2012 13:05 | karma článku: 5,69 | přečteno: 702x
  • Další články autora

jirka černák

Jak porodit zdravé dítě?

12.5.2014 v 8:43 | Karma: 7,33

jirka černák

Jak zůstat zdravý

7.5.2014 v 17:41 | Karma: 9,83

jirka černák

Jste stále vyčerpaní?

17.4.2014 v 9:27 | Karma: 7,38

jirka černák

Farmářské trhy

16.4.2014 v 17:25 | Karma: 8,75