Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Láska. Bez předsudků, bez pochybností a bez podmínek...

Nejsem naivní ani nejsem přehnaný snílek. Střetů s realitou mám za sebou poměrně dost, ale přesto věřím v to, co je nejvíc. Věřím v sílu lásky. Věřím v lásku. Lásku bez předsudků, bez pochybností a bez podmínek.

Pokud ji takovou umíme dát, tak se nám taková i vrací. V dnešní době, kdy se ale každé druhé manželství rozvádí a mnoho lidí spolu žije na „psí knížku“, a to nezmiňuji statistiky těch, kteří vyhledávají rozptýlení a rozkoš mimo manželství, je fungující manželství vlastně zázrak. Něco, co si mnoho lidí ani nedokáže představit. Dokážeme si ale představit, že bychom pro to udělali víc? Že bychom pro druhého žili? Že bychom před problémy neutíkali, ale problémy řešili a naučili se trpělivosti, porozumění či uměli odpouštět? Je to hlavně o nás, jako cokoliv jiného v našem v životě.

Jsem vděčná za vymoženosti dnešní doby a vážím si příležitostí, které nabízí. Daleko více si ale vážím lidských vztahů, nezištnosti a lásky, která umí hory přenášet, byť ne každý je ochotný za ni bojovat a dát jí prioritu před vlastní sobeckostí či materialismem.

A i přesto, kudy se svět ubírá, vzhlížím k zázrakům, jaké existují. Jsem nesmírně vděčná a díky Bohu za to, že moji prarodiče oslavili diamantovou svatbu. 60-leté výročí své svatby, 60-leté soužití, kdy jsou jeden druhému oporou, v dobrém i ve zlém.

Znám mnoho příběhů a historek z jejich života a vím, že to nebyla žádná procházka růžovou zahradou. Oni si však z toho života tu růžovou zahradu za všech okolností udělali, a to i přesto, že ty růže, jež tu zahradu tvořily a jež na ní kvetly, měly vždy větší či menší trny. Žili skromně a byli spokojeni s málem. Uměli rozdávat, i když nežili v nadbytku. Uměli se radovat z maličkostí a na všem chtěli vidět to pěkné a to krásné, aniž by znali jakékoliv teorie pozitivního myšlení. Uměli si věcí vážit a problémy se snažili řešit, ne se jim vyhýbat či je obcházet. Tolik se toho od nich učím a jsou nesmírnou životní inspirací.

Fascinuje mě, když poslouchám, co všechno si museli prožít, a přitom často vidím, jak se po těch šedesáti letech umějí pohladit, při procházce se chytnou za ruku, umějí jeden pro druhého najít pěkné slovo a váží si jeden druhého.

Nikdo není dokonalý. Ani Ty, ani já, ani oni. Ale vnímám, jak oni na sobě chtějí vidět ta pozitiva a nehledají negativa. Uvědomuji si, jak si ten život umějí udělat krásný i bez luxusního či honosného zázemí, protože to pravé bohatství mají celých šedesát let v tom, že se milují a nedovolili, aby lásku mezi nimi cokoliv nahradilo. Milují se bez pochybností, bez předsudků a bez podmínek. Tak nesmírně inspirativní! Bůh jim žehnej!

 

Autor: Eva Čerešňáková | pátek 29.1.2016 0:41 | karma článku: 15,50 | přečteno: 667x
  • Další články autora

Eva Čerešňáková

Vše zastaví ten, kdo nás přesahuje

Kdyby nám někdo ještě nedávno řekl, že se svět zastaví, neuvěřili bychom mu. Měli bychom ho za blázna. Nic se však neděje náhodou, a to, co se aktuálně děje, náhoda není. Jsou věci, které nás i naše myšlení přesahují.

6.4.2020 v 22:32 | Karma: 27,43 | Přečteno: 1625x | Diskuse| Společnost

Eva Čerešňáková

Italský roadtrip, Toskánsko - část I.

Toskánsko. Oblíbený italský region, který láká turisty z celého světa. Lákal i mě, mnoho let. Nebyl čas nebo bylo málo času, nebyly vhodné okolnosti, nešlo to. Snila jsem o cestě napříč Toskánskem,..

10.9.2018 v 7:40 | Karma: 14,69 | Přečteno: 520x | Diskuse| Cestování

Eva Čerešňáková

Životní lekce

Když vidím dopadající kapky deště, většinou se lehce pousměji. Samozřejmě mám daleko raději sluníčko a modrou oblohu, ale na zajímavou životní lekci, kterou jsem jednou od člověka bez vzdělání dostala, nikdy nezapomenu.

1.6.2015 v 20:25 | Karma: 12,70 | Přečteno: 400x | Diskuse| Ostatní

Eva Čerešňáková

Dáme jointa?

Nemyslím si, že mě jen tak něco rozhodí či překvapí. Na svůj věk toho mám už poměrně hodně za sebou, a tak jsem na ledacos zvyklá. Často se pohybuji v pánské společnosti, takže se umím smát i pánským vtipům, chápat jejich úhel pohledu či bez povšimnutí přejít jejich narážky. Který chlap si je čas od času neodpustí, že?

1.4.2015 v 8:49 | Karma: 26,32 | Přečteno: 4081x | Diskuse| Společnost

Eva Čerešňáková

Suma sumárum, rok 2014

Nejrůznější media nám přinášejí shrnutí událostí a významných momentů uplynulého roku. Ráda si projdu titulky, abych si připomenula, co se stalo, ale za daleko důležitější považuji ty moje významné, jedinečné, neopakovatelné a převratné momenty, jejichž rekapitulaci jsem se rozhodla věnovat více času než těm obecným. Vždyť, jsou to ty moje „highlights roku 2014“, které mě ovlivnily podstatně více než globální události. Jsou to ty události, které jsem si sama, na vlastní kůži prožila, a tak mi říkají vlastně násobně víc než politické převraty, vývoj ekonomiky a citlivé momenty pro ekonomický rozvoj nebo konflikty mezi státy.

31.12.2014 v 8:00 | Karma: 9,86 | Přečteno: 396x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

AURES Holdings a.s.
PRACOVNÍK PODPORY PRODEJE (A12500)

AURES Holdings a.s.
Olomoucký kraj
nabízený plat: 30 000 - 32 000 Kč

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1631x
Energická, akční, komunikativní a někdy i zábavná. Vděčná za vše, co mi život dává...

Seznam rubrik