Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když facka ukončí urážky fracka

Mladík v pražské MHD pokřikuje na ministra financí Kalouska že je zloděj. Jiná média zase tvrdí, že to bylo u vstupu do nějaké budovy. To ale není až tak podstatné. Podstratné je, že pan ministr je asi trochu na nervy, a tak mu přišlo na místě mladíkovi dát pár facek. Přece ho nebude nějaký usoplenec napadat bez toho, aniž by se pan ministr bránil. Já s tím souhlasím, a mladíka je mi líto. Ne protože dostal průplesk ale protože někoho napadal aniž by měl na to se bránit následkům. Ubohost vidím v tom, když mladík zavolá policii. Chlapče, když na to nemáš, tak drž hubu. Jen ubožák jde zavolat policii, když nevyjde rvačka, kterou si sám vyprovokuje.

Nejpopulárnější facka od doby, kdy napadl Macek dr. Ratha, a dal mu zbaběle pohlavek.Aktuálně.cz

Teď už jen zbývá, aby se mladík před soudem nechal slyšet, že od toho osudného rána nedoslýchá na jedno ucho a bolí ho hlava. Chudák malá, provokace mu jde na výbornou a rvačku vyvolat umí. Umět čelit následkům jako chlap, to je už jiná káva. To umí jen chlapi, ne chlapci. Chlapci to raději požalují.

Udělal bych to stejně, jako náš pan ministr, a vůbec by mi to nepřišlo od věci. Ona někdy facka řekne víc než  tisíc slov, a mladík ji očividně potřeboval. Škoda, že to nepřijal s hrdostí ale s chlapeckou ukřivděností. Co si myslel, když na něj pokřikoval? Že si to nechá zápasník Kalousek líbit? Kdyby ano, jak by potom před lidma celý incident vypadal? Jako tichý souhlas s tím, co mladík říká, nebo jako zbabělost ministra financí?

Kdo by to řešil jinak? Já bych si taky nenechal od nikoho jen tak nadávat do zlodějů, i kdybych zloděj byl. To se stalo kalouskovi, který okrádá lidi s nízkými příjmy a peníze, které takto získá, rozdává bohatším. Tím se stává náš pan ministr Jánošíkem naruby.

Tělesný trest dnes

Celkově je velmi špatný dnešní trend, kdy jsou tělesné tresty závažným přečinem, a současně pozorujeme jak nám mládež přerůstá přes hlavu.

Já si vzpomínám, že po revoluci jsme ve škole dostávali, když jsme si koledovali. Tehdy ještě kluci měli hrdost a nikoho nenapadlo jít si stěžovat, protože jsme věděli za co to bylo a že si za to můžeme sami.

Dnes ví každý usoplenec, jaké má práva a platí jakási přímá úměra, že čím bohatší má dítě rodiče, tím víc jej chrání proti případnému tělesnému trestání. Výsledek je takový, že doma vychovají hajzlíka, který hřeší na to, že mu všechno projde, a jeho drzost akorát roste.

Učitelé by jistě souhlasili s tím, aby se tělesné tresty na základní škole zase zavedly. Zaznamenal jsem, že některé školy řeší situaci tak, že s rodiči sepíšou smlouvu o tom, že dovolují uštědřit svému dítku výchovný pohlavek nebo liskanec. Myslím si, že rodič, který toto nepodepíše, je sám proti sobě. Nevidí důsledky této přehnané ochrany. Koho tím chrání? Sebe? Dítě?

Samozřejmě, že tělesný trest je až tou poslední možností jak ukáznit dítě, před jeho užitím by měl být student napomenut slovně, s důrazem na každé slovo. Když nepomůžou slova, pomůže facka. Na tu jen tak nezapomene. Navíc je to ostuda a náš rušivý element sedí jako by mu uletěly včely. Ti statečnější tak tak zadržují pláč, ale jejich hlas nese známky toho, že už tzv. "natahují moldánky". Efekt to jistě má. Jak takového oprsklého smrada donutíte jinak k pláči a zamyšlení nad tím, co dělá špatně?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | sobota 24.9.2011 16:10 | karma článku: 46,59 | přečteno: 15299x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Prodej stavebního pozemku 2 000 m2
Prodej stavebního pozemku 2 000 m2

Konečná, Vratimov - Horní Datyně, okres Ostrava-město
3 800 000 Kč

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter