Vykašlete se na okna, věnujte se „Windows“

Vědecky se dá přistupovat ke všemu. Já jsem sledovala bedlivě minulý týden předpovědi rosničkářů a těsně před přechodem tlakové níže, která se rozšířila od západu na naše území a hnala před sebou příliv teplého vzduchu, jsem si na

Podle hesla „s chutí do toho-půl je hotovo“ jsem ve čtvrtek ráno hbitě odnosila postupně do vany k vodní očistě většinu ze svých 35 zelených miláčků, což byla v některých případech záležitost pro varietního umělce. Ve chvíli, kdy jsem o pokrčených kolenou procházela dveřmi, třímajíc přes metr vysoký ostnatý pryšec, se tento rozhodl být mi blíž a blíž – ještě že si to na poslední chvíli při mém rázném balančním zásahu rozmyslel, vypadalo to pro nás pro oba jednu chvilku beznadějně. Proklínala jsem v tu chvíli můj fanatický zvyk, mít každé okno jako botanickou zahradu.

Odstrojení několika závěsů a krátkých záclon, jakož i jejich export do útrob kamarádky nejpilnější-automatické pračky, byl otázkou velice krátkodobou.

Vlastní očista skel a rámů proběhla jako vždy celkem nezáživně, ani nevím, jestli používám náležitě všechny speciální hadříky a provádím správné tahy.

Nicméně-zvlášť při stoji na horních příčkách žebříku, ze kterého jsem myla okno na balkoně, jsem si připadala velmi hrdinně, protože volný pohled asi dvacet metrů dolů mi dodal grandiózní pocit úspěšného horolezce.Při konečném hodnocení sportovních odvětví, zastoupených při výše uvedené činnosti na celé čáře vyhrála prostná cvičení a šplh, v těsném závěsu strečink a aerobik. Hudební doprovod obstaral Mike Oldfield a Blacmore´s Night. Tento doprovázel i následné věšení, zpětné zakytkování a konečné zálibné prohlížení vykonaného díla. Až jsem se dojímala, jak jsem se s celou záležitostí elegantně vypořádala. Artrózní klouby a zdecimovaná páteř byly jiného názoru…

Však už se začínalo stmívat a do rodinného hnízda dorazila pánská část rodiny. „Co to tady smrdí?“ znělo hned ve dveřích, když nos ucítil důkladnou vůni aviváže místo čerstvě uvařené večeře.

Čistoskvoucí okna nedojala ten den už nikoho. Příště strávím den raději s „Windows“.

Autor: Miloslava Cejpková | pondělí 26.11.2007 12:00 | karma článku: 16,29 | přečteno: 1229x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 19,54

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53