Trosečníci v kuchyních s ostrovem /varným/

Ale kdepak, nemusí se na širý oceán. Stačí začít zařizovat kuchyň. Samozřejmě v souladu s nejnovějšími poznatky na tomto poli. Podle mého názoru je pěkně "zvorané".

X+

Vymoženost  se nazývá varný ostrov a při listování v nejrůznějších magazínech o bydlení na člověka vybafne z každé druhé kuchyně.

Jak praví ergonomická pravidla, má být hlavní pracovní plocha při vaření mezi varnou deskou /sporákem/ a dřezem. To uváděly chytré knihy už před desítkami let.  Má to jasnou logiku a kdo vaří hodně nebo rád /případně obojí/ ví, o čem je řeč. Pomocí několika minikroků vykouzlíte čtyřchodové polední menu, celá rodina vás velebí a vy nemáte ztrhaný výraz maratonce.

U nově navrhované nemovitosti se většinou uprostřed vznáší obrovský odsavač par, pod ním pluje na varném ostrově indukční plotna a ve vzdálenosti tří metrů se nachází všechno ostatní zařízení  - chladnička, dřez, nádobí, vařivo. Uspořádání pro dálkového běžce - vyndá z lednice zeleninu, opláchne, pak se mocným skokem přemístí k plotně /přitom zamokří a pocintá široké okolí/. Tohle martýrium několikrát během celého vařicího procesu.

Výhoda varných ostrovů mi zůstává utajena - možná se v těch černých nablýskaných kuchyních vlastně vůbec nevaří, možná je vymyslel kuchař ješita, aby bylo vidět jak bravurně nadhazuje palačinky. Tohle snad nemohlo napadnout ženskou hlavu. Nebo ??? - ale jedině jako sebemrskačství...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | úterý 21.6.2011 7:32 | karma článku: 23,17 | přečteno: 2396x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 17,86

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53