Když běží černé ovce televizí a útěky před Českou muzikou

Malý postřeh nekvalifikovaného diváka, který nemá ponětí o dramatických životních zlomech seriálových hrdinů a občas si zdřímne i u zpráv.

X+

Tím nechci brojit proti seriálům, protože jejich role je těžko zastupitelná -  to už bylo řečeno v nejlepší hlášce filmu Vratné lahve - "žehlils někdy?" a slovo klasika nemá cenu rozvádět, je v tom všechno.

Nerada bych někomu vnucovala své oblíbence na televizním nebi, je jich pár a vysílají se v čase, který je ještě pro mnohé nedosažitelný - od pěti hodin AZ kvíz, kdy si může člověk sám pro sebe zamachrovat z klidu vyhřátého křesla /obdivuji každého, kdo neroztřesený trémou před kamerami odpovídá na cokoliv, kromě vlastního jména/.

Hned potom magazíny o bydlení nebo stravování.

Háček je v tom, že to není HNED POTOM. Je tam ještě MEZITÍM a to tvoří reklama České muziky, která vletí k divákovi jako tsunami, s hlasitostí o dobré tři čárky výraznější, než na jakou je vysíláno standardně. Že je to reklama účinná, není pochyb - jinak by se nedržela dlouhodobě v tomto vysílacím čase, který není za hubičku. Ale co si má počít nebohý divák, kterému tenhle druh hudební produkce zvedá adrenalin na nebezpečnou hladinu? - ještě že je to geneticky zakódováno - zachrání se útěkem, buď fyzickým - prchne si pro kávu či čaj, zalije kytky.. nebo zdrhne snadněji - rychlým hmatem po ovladači se na několik minut přenese jinam, případně té dechovkové smršti aspoň ucpe pusu.

Velkým nedostatkem varianty přepnutí na jiný program je riziko, že nikdy nevidíte začátek následujícího magazínu, ale za cenu duševní pohody to oželíte.

Před půl sedmou začíná nejužitečnější  televizní pořad ČERNÉ OVCE. Mám pocit, že pro běžný život  má větší přínos, než všechny rádobyzábavy. Ať už pomůže lidem, pro které je televizní zveřejnění šlendrijánsky odvedené práce nebo donekonečna protahovaného reklamačního řízení poslední spásou, nebo jako varování ostatním, kteří by se do takové situace mohli s vykutálenými firmami dostat.

A pak už můžete jít klidně hrát scrabble nebo žehlit...

 

Převzato na server www.ceska.media.cz 16.3.2010

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | úterý 16.3.2010 8:58 | karma článku: 25,41 | přečteno: 1781x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 18,10

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53