Bojíte se psů?

Já tedy jo. Kromě sousedovic Haríska, který má pentli na ofině a ladí s kanapem.I když u toho mám zase strach, že ho zašlápnu. Když jdu po cestě lesoparkem a proti mně kluše pejsan, s kterým si málem hledíme z oka do oka a panička

Husí kůži mám až na zádech, když mě to zviřátko oňuchává ze všech stran. Naštěstí usoudí, že jsem už starý maso … - jenže já mám pro ten den po klidu a pohodě.

 

Někdy je sice dvojice pán+pes spojena vodítkem, ale ani při bližším pozorování si nejste jisti, kdo má v téhle dvojce rozhodující štěk.

 

Ujištění „von nic nedělá, von je hodnej“ mě vždycky uklidní – zřejmě budu první koho miláček pokousal.

 

Zajímavá situace je setkání se psem pohodářem, což se mi stalo před několika dny. Dvojice páníčků špacírovala volným krokem a klábosila. Za nimi v uctivé vzdálenosti lelkoval pes – žádný mrňousek. Když jsme se potkali, projevil mi přátelský zájem tím, že si opřel svou roztomilou vel kou pac o mé koleno. Koleno bylo zrovna oblečené ve světlých kalhotách a tlapa tlapala v blátě.

 

V Čechách se rozmohla móda mít psa do obludných rozměrů. Ta obludnost není v tom, že má někdo rád zvířata, koneckonců na vsi býval pořádný pes u každého stavení, bez psa není „pořádnej hajnej“, pro leckterou babičku je nejbližším tvorem, o slepeckých psech nemluvě. Je to v bezhlavé stádnosti, s kterou napodobuje jeden druhého, bez ohledu na způsob života svůj i nebohých chlupáčů. Ale to je jiná, dlouhá kapitola.

A co my, kteří nejsme IN a s žádným cizím psem kamarádit nechceme?

Budeme čekat, až bude normální, že pokud si někdo pořídí psa, bude pro něj samozřejmostí, že jeho chlupaté „všechno“ nebude obtěžovat a děsit ostatní.

Za c.k. bylo volné pobíhání psů velmi radikálně řešeno. Možná by mohly zákony monarchie inspirovat, nebo spíš pomoci převychovat lidský činitel.

Až propukne vší silou chování exotických zvířat…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | čtvrtek 18.10.2007 12:38 | karma článku: 19,83 | přečteno: 1252x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 18,10

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53