A na čem ujíždíte vy?

To nemyslím jako dotaz, jestli vlastníte čopra nebo koně. Před chvílí jsem poobědvala. To nejnezdravější co se dá vymyslet - úúúžasný voňavý zelňáky a načechranej čerstvoučkej větrník. Ňaaam.

X+

- a teď si výčitky zkuste přijít. Nemáte šanci. Moc dobře si pamatuju teorii, kterou jsem kdesi četla /zajímavý je, že si pamatuju jen teorie, který se mi hodí do krámu/ "i při dodržování dietních zásad si neodpírejte to, co máte rádi, mohlo by vám to způsobit psychickou újmu". A je to, přece se nebudu psychicky drásat. Nemůžu za to, že nejbližší prodejna je pekařství s cukrárnou a díky nepřítomnosti kolegů mám dneska na obstarání krmě cca 5 minut.

Posledním parťákem do mojí mlsné top trojice by byla cmunda, neboli bramborák - ale ne takovej ten, co ho prodávají vycachtanej se zápachem bůhvíkolikrát použitýho oleje, myslím ten co tam je poctivě naděleno česneku a majoránky, nastrouhaný brambory - a ta vůůůně, co se line při pozvolným smažení... - už při popisu přípravy začínám mít reflexy jako Pavlovovi pokusní psi.

Z teorie zdravých stravovacích návyků bych to musela mít nutně za 1 a je fakt, že brokolici umím udělat na několik velice oblíbených způsobů, luštěninám kráčím směle vstříc a naše lednice se s bůčkem a uzeninami záhadného původu nezná. Ale když přijde ta mlsná, je to silnější. Už jsem byla na to téma podrobena mnoha zkouškám. K nejčastějším patří žertíky mé drahé polovičky. Postup bývá takřka standardní:

"máš v lednici větrník"

"no to jsi hodnej, ale víš, že jsem ti říkala, že je jíst nebudu, chci shodit ty tři kila "

"prosimtě jeden větrníček, jdi se podívat, jak se na tebe směje"

"nechci - a už mi ho nikdy nekupuj"

"no měla by sis ho sníst hned, teď je nejlepší, stejně to nevydržíš a pozdě večer je to nezdravý..."

5 minutový vnitřní boj

prohra

ACH JO /ale ten byl.../

 

 

Autor: Miloslava Cejpková | úterý 20.5.2008 12:04 | karma článku: 18,85 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Miloslava Cejpková

Chci dělat potomkům radost

13.5.2024 v 22:35 | Karma: 19,54

Miloslava Cejpková

Madeira slovem i fotem

25.9.2023 v 2:10 | Karma: 18,53