Dostal jsem spam od ČSOB a ještě mě za to potrestají

Opravdu. Nevymýšlím si. Tohle není žádné literární podobenství, ale čirá realita dnešního dne. Ve své mailové schránce jsem totiž objevil zprávu, kterou mi zaslala slovutná ČSOB. Ta mi vlídným stylem oznamuje, že dochází v jejím elektronickém bankovním systému k jakýmsi změnám při přihlašování do jejich Internetbankingu a nevím čeho všeho ještě. Pěkné. Dokonce nechybí funkční odkazy na instalaci jakýchsi potřebných prográmků a všechno to končí přáním krásného dne.

Nádherné, má to ovšem jednu vadu na kráse. Nikdy jsem nebyl klientem této banky, tudíž je to celé omyl. Každý si asi řekne, že to se stát může. Nikoliv však banka. I když takto rozesílá citlivé informace, předem předpokládá, že se dostanou do nepovolaných (třeba mých) rukou. Nevěříte? A nejenom to! Dokonce je vina na mé straně. Jako důkaz vám předkládám výmluvný dodatek tohoto mailu.

Cituji:

„Pravni informace: Tento e-mail a vsechny pripojene soubory jsou duverne a mohou byt chraneny zakonem. Tento e-mail je urcen pouze uvedenemu prijemci a dalsim osobam, ktere jsou jmenovite uvedeny jako prijemci. Jestlize nejste opravneny prijemce, pak jakakoliv forma zverejneni, reprodukce, kopirovani, distribuce nebo sireni je prisne zakazana. Pokud jste obdrzel tento e-mail omylem, oznamte to, prosim, neprodlene jeho odesilateli a pak jej vymazte. CSOB neruci za bezchybny a uplny prenos zasilanych informaci, ani za zpozdeni nebo preruseni prenosu a ani za skody zpusobene pouzitim nebo duverou v tyto informace.“Tolik citace.Pro sebe jsem si to přeložil asi takto. „Tohle je dost důležitý pro naše klienty. Jestli jsme něco zmastili a došlo to někomu nepravýmu, tak za to nemůžeme. Jednoznačně za to může ten nepravej a jestli nám to nenahlásí a někde něco vykecá, tak bude mít s náma problémy.“Takže milá ČSOB (konkrétní podpis samozřejmě chyběl), tímto jsem to vykecal a teď jsem zvědav, co se bude dít. Opravdu mě zajímá, co se stane člověku, který dostal nevyžádanou poštu a ještě mu za to vyhrožují.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Časar | pátek 9.11.2007 21:11 | karma článku: 26,85 | přečteno: 2453x
  • Další články autora

Pavel Časar

Čtyři dny v lese S - Smíření

5.3.2015 v 15:28 | Karma: 5,98

Pavel Časar

Čtyři dny v lese S - Rozhledna

20.2.2015 v 13:49 | Karma: 7,95

Pavel Časar

Čtyři dny v lese S - Sami

11.2.2015 v 17:19 | Karma: 6,14

Pavel Časar

Čtyři dny v lese S - Co zbylo

4.2.2015 v 13:08 | Karma: 5,12

Pavel Časar

Čtyři dny ve městě L - Bonus

11.1.2015 v 11:26 | Karma: 6,01