Není tuk jako tuk

Strava dospělého člověka musí obsahovat asi 30% tuků. Tažení proti nim je chybou. Média dokola omílají, že tuky jsou škodlivé, hlavně ty živočišné a potravinářský průmysl to rychle akceptoval. Chrlí nekvalitní tuky za "výhodnou cenu". Jak se to vezme.

Tuky živočišného původu obsahují cholesterol, zabiják civilizovaného člověka? Omezený názor.

Nejíst maso, vajíčka, máslo?

Jak z toho ven?

Řešení je v omezení. Především uzenin, tučného masa, volných tuků a sladkostí!

Nejsou tuky jako tuky. Nejde ani tak o množství, jako o jejich rozdílné vlastnosti.

Ve stravě tuky být musí, protože

Nedostatek tuků znamená nedostatek esenciálních mastných kyselin a vitamínů A a D

Obsahují v malém objemu mnoho energie a tím zajistí únosný objem stravy

Jsou významným a potřebným zdrojem energie

Tuky jsou výrobci často zneužívány v podobě levných uzenin a množství sladkostí

Nejnovější vědecké studie už potvrzují nový návyk - „návyk na tuky“

Co je kritické, je kombinace tuků a cukrů. Supermarkety mají takových potravin mnoho a na nich vydělávají, lidé mají „chutě“. Tuky jsou totiž chuťově velmi atraktivní. Je to na nás. Musíme si vybírat.

Viníkem nadváhy většiny populace a bohužel stále přibývající mládeže však zdaleka nejsou tuky nebo cukry a tak podobně, ale téměř naprostá absence pohybu.

O zdraví

O mně

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Bujoková | pondělí 11.11.2013 8:36 | karma článku: 12,84 | přečteno: 762x
  • Další články autora

Veronika Bujoková

Susan na to vyzrála

31.1.2014 v 8:36 | Karma: 14,91