10 nejlépe zavodňujících potravin – řešení pro nepijáky

Pitný režim! Omílaná fráze poslední doby. Pijeme však málo. Káva a mléko není tekutina! Někdy je to těžké. Osoba pracující u pásu, profesionální řidič za volantem v koloně aut, žena v supermarketu s dlouhou frontou u kasy, několik hodin operující lékař a nalévají se vodou?

Tělo nejlépe využije tekutiny vypité po ránu a během dopoledne. Ale zapomínáme, spěcháme, nedokážeme do sebe tekutiny dostat.

Existuje chytré řešení. Jsou potraviny, vesměs ovoce nebo zelenina, které obsahují velké množství vody, tělo dobře zavodní. Stačí vybrat si tu nejvhodnější a konzumovat.

Které potraviny obsahují nejvíce vody?

97% vody - okurka

96% vody - meloun vodní

95% vody - ananas, římský salát, rajče, borůvky, celer řapíkatý

92% vody - meloun cukrový

90% vody - grapefruit

89% vody - hruška

Nelze pominout význam těchto potravin i z hlediska obsahu cenných látek, nejen vody. Jedna hruška nebo kousek okurky však nic nevyřeší, zvlášť pokud to bude jediná zelenina nebo ovoce za den, zato káv bude pět i více. Každý se sám nejlépe zná.

Autor: Veronika Bujoková | úterý 12.11.2013 8:36 | karma článku: 15,95 | přečteno: 971x
  • Další články autora

Veronika Bujoková

Susan na to vyzrála

31.1.2014 v 8:36 | Karma: 14,91