Toxická kuřata a selský rozum

Minulý týden proběhly médii dvě zprávy. Ta první uvádí, že se počet pracujících v zemědělství  snížil o 3,8%, druhá zpráva se zmiňuje o kuřatech plných antibiotik, která se k nám importují. Obě zprávy jenom potvrzují naší situaci, která se stala bohužel chronickou, tedy že se nalézáme na pověstné Lodi bláznů. Jinak se aktuální stav české společnosti interpretovat nedá.

 Pokud budeme pokračovat v započaté cestě, nemůže to dopadnout jinak než špatně. Sociální konflikty budou eskalovat a dříve nebo později vyústí v krizi, kterou si zatím ani nedovedeme představit. Ale Egypt, Libye, Sýrie, v Evropě v umírněnějším rozsahu Řecko, Španělsko, Bulharsko, to nejsou diskrétní světy, které by se nás netýkaly.

 Snažíme se o energetickou nezávislost, to je jistě v pořádku. V časech  mezinárodních turbulencí je ale zapotřebí postarat se také o potravinovou soběstačnost, kterou jsme zcela nesmyslně ztratili.

 Od prvních velkých civilizací – v Evropě to začalo na Krétě Minojskou kulturou -  platí základní vztah, který popsal například Američan polského původu Abraham Maslow ve své pyramidě lidských potřeb. Nemáte-li zdroj obživy, nemůžete vytvářet žádnou civilizaci. Zákony života obejít nelze.

 Je možné v podstatě okamžitě navázat na odkaz předků a začít se normálně a rozumně starat o zdravou produkci potravin přirozeným způsobem. Platí zde bezvýhradně Krylovo „…recepis na lhaní, dají ti na hraní a nález bude ztráta…“. Prostě bezbřehá intenzifikace zemědělství, v jejímž důsledku roste počet nezaměstnaných a navíc k tomu žereme toxické potraviny, je absurdní směr uvažování a organizace společnosti.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Briaský | úterý 23.7.2013 6:38 | karma článku: 17,49 | přečteno: 514x