Olomoucký kmotr vs Pecina

Na sobotním sjezdu v Praze Langrovi vzklíčil Komunistický svaz mládeže,  Tomáš Vandas povede po 20. únoru Dělnickou stranu sociální spravedlnosti do voleb a italská Camorra plyně přešla za vlády kmotra a prince od oděvního průmyslu k „bílému zlatu“, když otevřeli Secondigliánci v Praze a v Brně své obchody.

Mám rád spinning. Nikdo mne nenutí, hraje muzika a cvičenci se zpravidla věnují každý svému výkonu. Ono to platí obecně ve sportu. Když chceš podat výkon, musíš se soustředit na sebe. Nestihl jsem ale duel prince Langra s telefonistou Pecinou. Nevadí, podívám se na internet.

Jaké bylo ale mé zklamání. V diskusi pod článkem pouze poznámky, že příspěvek je nevhodný.... Bože, co se v pořadu lidé dozvěděli, když reagovali tak nevhodně. Kdo se jich dotknul víc? Pecina, Langr nebo moderátor? Ne,ne,ne. Musím najít nějaké informace.

Jelikož jsem zastáncem myšlenky, že demokracie se musí bránit proti nenasytnosti a sebestřednosti vyčůránků a tedy policii potřebujeme, vyhledávám témata, kde mocní hrdinové modelují  tyto nástroje. Totiž, nelze se nyní zabývat otázkou; je svoboda, jaká  ekonomika, jaké vztahy. Proti tomu stojí možná daleko citlivější témata dneška; represe, vynutitelnost práva, státem kladená břemena na daňové poplatníky a jejich (i moje) omezování. Díky za demokracii.

Takže souboj stávajícího a minulého se asi rozhořel naplno. Langr, kterému se podle slov jednoho jeho bývalého podřízeného; „ povedlo rozložit policii“ , školil stávajícího. Tomu se povedlo zrušit DS. Krom toho, že se přetřásali politické ambice stávajícího telefonisty (doufám, že nebude volat z kanceláře za policejní peníze) je minulý tak drzý, že nevnímaje politickou setrvačnost ohlupuje v televizi národ dál.  

Říká se: „jednooký mezi slepými králem“. Takže , Pecina dává jakýsi řád PČR a výsledek se dozvíme za čas. Olomoucký kmotr a korunní princ (už sklidil) bude mít moc tak dlouho a takového rozsahu, dokud nepříjde jiný a lepší kmotr a princ. Nebo pokud se nepovede národ rozhněvat do té míry, že zrudne případně zhnědne. Zatím jste na dobré cestě. Představy, že colorizaci národa někdo zastaví zrušením stran a hnutí je ale také naivní.

Jen tak dál panové . Jenom nevím, zda toto bylo cílem a smyslem shromáždění rozhněvaného davu studentů na Václavském náměstí. Kdysy řekl pan Zdeněk Mahler, že demokracie a nápravy dosáhne naše zem za tři generace jako v USA. Nyní se nacházíme v jejich třicátých letech minulého století. Děti naše, máte se na co těšit a nešetřete nikoho. Minulé ani současné – jsou totiž navlas stejní, z jednoho vrhu.

Autor: Miroslav G. Borůvka | neděle 14.3.2010 16:03 | karma článku: 17,00 | přečteno: 1165x
  • Další články autora

Miroslav G. Borůvka

Miluji Kmotra od Maria Puza

11.2.2013 v 13:49 | Karma: 12,74

Miroslav G. Borůvka

Bodáky vztyč

10.2.2013 v 14:15 | Karma: 4,60