Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dobrý deň !

Někdy stačí být v kontaktu s přáteli a oni se Vám postarají o přísun zajímavých informací. Není pomoc jako pomoc a někteří politici nebo úředníci chápou úsporná opatření podle vlasních ekonomických zájmů, ať jsou to ti naši či zahraniční. Atˇjde o dálnice nebo o papír. Argumenty o nedostatku peněz a špatném rozpočtu se zpravidla netýkají jejich pokladniček. Tady je dopis nezaměstnaného na Úřad práce.  

Dobrý deň,
Dopočul som sa na Úrade práce v Bytči, že vraj Úrad práce už nemá peniaze na kopírovanie dokumentov pre nezamestnaných a tí si ich teraz musia kopírovať sami. Tiež som sa dopočul, že nie je možné dokladovať aktivitu hľadania si práce prostredníctvom preposlania emailu kontaktnej pracovníčke na Úrad práce, aby sa email nemusel tlačiť na papier.
Ak je to pravda, chcel by som sa sťažovať a to preto, lebo šetriť nakopírovaní pre nezamestnaných je úbohé a nesociálne. Vážení, ja som platil dane ako zamestnaný, platil som aj sociálne poistenie, tak preto teraz očakávam, že v čase núdze mi bude z týchto peňazí pomáhané. Načo som to všetko potom platil? Na vaše hladné gágory?
Uvedomte si, že šetríte na tom, čo je vašou misiou a to pomáhať nezamestnanému človeku, ktorý sa ocitol na hranici chudoby. Ak idete škrtať túto pomoc, tak to sa potom rovno zrušte úplne, lebo vás nie je treba. Musím chodiť na Úrad práce každé dva týždne a mám z toho veľký kokot, iba, čo miniem peniaze na cestu a tlačenie papierov na vaše posrané dokladovanie nejakej aktivity.
A to všetko pre sprostých 1700 korún sociálky! Uvedomte si, že to robí 56 korún na deň! To nie je ani na jedno hlavné jedlo denne! A vy ešte chcete, aby som si ja niečo tlačil? Vy ste asi úplne jebnutí!? Páľte do p..e!
Pre vašu informáciu v Írsku FAS, obdoba slovenského Úradu práce, nielenže kopíruje dokumenty, ale ešte aj tlačí životopisy a umožňuje registrovaným nezamestnaným obtelefonovať si inzeráty z úradu zadarmo! A to už nehovorím o tom, že FAS poskytuje vlastnú ELEKTRONICKÚ databázu voľných pracovných miest. Tomu hovorím podpora a nie tomuto vášmu šikanovaniu.
Koľko vás to kopírovanie stojí? To idete šetriť tých pár šušňov, aby ste tisíckam ľudí skomplikovali život a spôsobili stratu tisícok hodín života, kým si nezamestnaný obehá kopírovačky?
Takto nezamestnaného vybavíte na tri krát, kým spraví všetko, ako mu poviete. To vám ten čas za to stojí? Poviem vám, že toho manažéra, ktorý vás riadi, by som kopol do prdele za takúto organizáciu! Vaše služby sa dajú porovnať so službami v treťom svete a ste hanbou Slovenska. Ste obyčajní darmožráči, ktorí to tu celé brzdia.
Namiesto toho, aby ste si utiahli vlastné opasky, idete šetriť na tých, ktorí sú v núdzi. Je kríza, poviete si, ale ja vám poviem, že je kokot kríza, páľte do p..e s takouto argumentáciou. Ak je kríza, tak o to viac treba pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú.
Bodaj by vás jeblo, k..va!
Preposielam CC na Úrad vlády.
Marek ...., nezamestnaný, Veľké Rovné

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav G. Borůvka | čtvrtek 18.3.2010 8:39 | karma článku: 13,15 | přečteno: 799x
  • Další články autora

Miroslav G. Borůvka

Snowboarding lepší než škola.

Včera vyšla studie o záškoláctví a vyjádření jednoho reprezentanta této aktivity. Říkal, že ho zmáhá sjíždění svahů a snowboarding a proto nemá na školní docházku čas. Mnoho podobných školu nedokončí. 08.02.2013 byla nezaměstnanost ČR v lednu na 8,7%, bez práce je 585 809 lidí. Pracujících v ČR je pouhých 48,6% (5.109 419) z celkového počtu obyvatel. Ti živí 51,4% obyvatel + 8,7% nezaměstnaných (cca 6 413 056).

13.2.2013 v 10:29 | Karma: 12,57 | Přečteno: 340x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Miluji Kmotra od Maria Puza

Před nedávnem jsem v Britských listech zaznamenal krátkou informaci o tom, že Anglie řeší „Černou listinu“ dělníků, kteří si stěžovali na porušování bezpečnosti práce ve stavebnictví. Bylo jich cca 4000 a zhruba 12 roků nemohli sehnat práci. V našem zpravodajství jsem zaznamenal výrok pana Jakla, prezidentova muže, k požadavku pana Zaorálka o objasnění amnestie prezidenta: „.. že se budeme divit, až se dotyčný objeví na místě pana Rátha...“.

11.2.2013 v 13:49 | Karma: 12,74 | Přečteno: 415x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Bodáky vztyč

Bodáky vztyč a k útoku vpřed. Vše živé znič a vyřízni vřed. Ač salvy neduní a armády stojí, Bitvy se konají v života stroj. Šakali hladoví, co hltají kosti, ze zadu útočí, jsou morálky prosti. Ne, nejsem vždy připraven čelit té síle, písní jsem uchvácen, co píšu své milé. Láska prý zvítězí a nenávist zkape. Říkal nám dramatik, tak odvahu chlape. Hořké jsou polibky od našich vzorů, k nebi se dívají, když hodují spolu. Bitvu lze prohrát a o údy přijít, Však čest svou neztratit a přátelům věřit. Bodáky vztyč a k útoku vpřed! Za lásku, přátelství, za slušnost,... Já vrátím se zpět.

10.2.2013 v 14:15 | Karma: 4,60 | Přečteno: 491x | Poezie a próza

Miroslav G. Borůvka

Historie se s budoucností snoubí....

Jak často slýcháme povzdechnutí, že národ, který nezná svoji historii ji musí opakovat. Jak často se přesvědčujeme o tom, že podléháme klamavým studiím a jak často jsme sami příčinou nezasvěcených soudů. Kdysi platilo přísloví : „ Byl jsi v Rusku, nebyl. Je ti šedesát, není. Tak neraď!“. Jenomže pro samé cestování po zemských rájích nic nevidíme a důchodci nám smrdí starobou.

9.2.2013 v 22:20 | Karma: 15,02 | Přečteno: 337x | Společnost

Miroslav G. Borůvka

Jakou získat kvalifikaci pro život…

Začínám se špatně orientovat. To se nám to „žilo“, když se státní administrativa zajímala o to co každý občan koná, jak koná a kdy dokoná. Jenomže to jsem byl mladý a měl jsem sílu se bránit. Teď se mi situace obrátila dokonale vzhůru nohama. Ať konám jak konám, jsem v tom sám. Učím se právo, ekonomiku, chemii, rétoriku, elektrotechniku, potravinářství, předvídám počasí. No, je to dřina.

8.2.2013 v 9:28 | Karma: 16,66 | Přečteno: 320x | Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Hasiči kvůli dešti řešili desítky zásahů. D1 zaplavilo bahno, na D7 bourala auta

7. května 2024  7:44,  aktualizováno  8:05

Hasiči kvůli silnému dešti a bouřkám řešili v pondělí a v noci na úterý desítky událostí. Často...

Izraelská armáda drží palestinskou stranu Rafáhu. Humanitární pomoc stojí

7. května 2024  7:44

Izraelská armáda ráno potvrdila zprávu z noci, že má pod kontrolou palestinskou stranu hraničního...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Z šéfa zahraničního výboru ministrem pro vědu? TOP 09 vybírá ministra

7. května 2024  5:43

TOP 09 pokračuje v hledání ministra pro vědu, výzkum a inovace. Předsednictvo strany se má zabývat...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 638x
Jsem občan, kterému není jedno jak se nakládá s jeho zemí, hmotnými a kulturními statky.