V(d)ěčné téma - NOČNÍK

A už chodí na nočník? Ne PS: tohle není článek pro šikovné maminky šikovných dětí, které je svou pílí a šikovností do dvou let přesvědčily o nepřeberných výhodách vyměšování do nočníku. 

Tohle je článek pro líné matky dětí natolik geniálních, že nemají na nočník čas, energii, ani pomyšlení.

Emma dostala k 1. narozeninám krásný, mnou pečlivě vybraný nočník. Protiskluzový, s obrázky. Párkrát si na něj sedla, jednou se do něj vykadila. The end. Ne, to je samozřejmě teprve začátek.

Mnohem více ji zaujal obyčejný zelený nočník z Ikei. Trochu jsem litovala ten pěkný, značkový s obrázky, ale byla jsem ochotna ji „posazovat“ i na zelený. To, že já jsem byla ochotna posazovat, ovšem nikoho kromě mě nezajímalo, takže následujícího půl roku nočník sloužil panenkám a plyšákům, které Emma ochotně na nočník dávala. Jen ona sama si nesedla ani za nic. Tady bych se ráda krátce zastavila. Spoustu matek na diskuzních webech radí POSAZOVAT. Žádná neporadí, jak na posazování technicky. Emma prostě propne nohy a empatická, něžná matka jako já nemá šanci.

Mimochodem ne, že by nočník nějak extra dominoval mým myšlenkám. Jsem příliš líná, abych se na něj snažila naučit dítě, které evidentně nemá zájem a podle odborné literatury není zřejmě ani připravené (díky za moderní výchovné směry).  

Nicméně tento týden to na mě opět přišlo. Indiánská metoda, to je metoda pro nás, Emma ráda chodí nahatá. Prostě ji svleču, řeknu, kam si má dojít, nakoupím roztomilé kalhotky a přebalovací podložky do auta a budeme bez plenek. A prababičky budou nadšené. Tenhle plán mi vydržel asi tak hodinu. Než se Emma vzbudila a já se rozhodla aplikovat indiány.

Máma: „Emminko, teď budeš bez plínky, budeš nahatá, to bude super! A když se ti bude chtít čůrat nebo kakat, můžeš si zajít na nočníček.“

Emma: „Nahatá?“ (nadšeně)

Máma: „Ano, ano, nahatá.“

O minutu později…

Emma: „Plínku!“

Máma: „Nene, nepotřebuješ plínku, můžeš být nahatá, to bude sranda.“ (entuziasticky)

Emma: „Plínku, novou.“

A prostě plínu donesla a trvala na tom, ať jí ji nasadím.

Takže výsledek? Žádné roztomilé kalhotky a již brzy v naší domácnosti dvoje plenky – čtyřky a jedničky. Ona na to dojde sama, moderní výchovné trendy to říkají a já tomu věřím. Jednoho dne se probudím a mé dítě se bude odplenkované.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Hana Bordovská | čtvrtek 22.8.2019 21:37 | karma článku: 10,60 | přečteno: 458x
  • Další články autora

Hana Bordovská

Dovolená na samotě

3.6.2023 v 20:28 | Karma: 20,88

Hana Bordovská

Růža

2.6.2023 v 22:01 | Karma: 21,61

Hana Bordovská

Jak nám opravují semafor

5.5.2023 v 20:46 | Karma: 19,09