Jak jsme zdobili stromeček

Stromek jsme zdobili už včera. Protože jsme duší Amíci. Kdybych uměla upéct krocana, tak snad slavíme Den díkuvzdání, ale já neumím ani kachnu, takže banán. Off topic. Strojení stromu se třemi pomocníky je...

vyčerpávající. Já vím, že pravda se čte těžko, a rozhodně si nechci stěžovat, protože nejsem horník, co "cely den faral na šachtě", ale dejme tomu, že jsem zažila i poklidnější, romantičtějí a nostalgičtější strojení. Vlastně všechny. Vždy nás totiž bylo na zdobení jaksi méně. Nyní se nadmíru aktivně zapojovali všichni, snad kromě manžela a mne, tudíž to stálo za to.

Aby mě tady nikdo neobvinil, že jsem matka, co si furt stěžuje, přitom si celý den válí zadek u netflixu přilepená na instagramech, napíšu, co bylo na letošním strojení úžasné a dechberoucí.

  • Nemáme skleněné ozdoby. Skvělý. Jinak bych nemohla v klidu posedávat na koberci, vyhýbat se zdobení stromku a pozorovat naše roční stvoření, jak ochutnává jednu baňku za druhou. Možná, že bude celý další týden kadit levný čínský třpyty, ale střepy jí střeva nerozřežou.
  • Děti jsou šťastné. To je krásné. Jediné, co se mi honilo hlavou byla teorie, že čím šťastnější jsou děti, tím méně šťastní jsou rodiče a naopak. Chvíli jsme ji s manželem probírali, ale pak jsme byli donuceni strojit.
    Poté, co muž zaaretoval strom a rozvěšel světélka, svalil se na zem a další osud stromu ho totálně přestal zajímat. Já se snažila zdobení rovněž vyhnout, ale nebylo mi to dopřáno. Nevadí, odpočinu si v hrobě.
  • Strom je nazdoben. Pokud se vás někdo celý den ptá, kdy už budete zdobit strom, a pak se snaží nebohý stromek zasypat baňkami, když je pomalu ještě v hlíně, můžete se vzpouzet a strojení odkládat, jak chcete, ale máte za hodinku hotovo. Děti jsou hnacím motorem života, já to říkám pořád. Ok, neříkám to nikdy, ale začnu, hlavně svému muži.

A tak máme pro letošek nazdobeno. Prostřední dítě neustále převěšuje baňky a nejmladší je krade a opakovaně ojídá. Háčky mizí podobně jako ponožky v pračce. Ale je to nádherný. :) Roztomilá warm light světélka z Pepca a nějací podezřelí škůdci na kmeni našeho smrčku. Nevadí, přinejhorším je vezmu Biolitem, jako předloni. Veselé Vánoce.

 

 

Autor: Hana Bordovská | pondělí 5.12.2022 22:43 | karma článku: 16,83 | přečteno: 424x
  • Další články autora

Hana Bordovská

Dovolená na samotě

3.6.2023 v 20:28 | Karma: 20,88

Hana Bordovská

Růža

2.6.2023 v 22:01 | Karma: 21,61

Hana Bordovská

Jak nám opravují semafor

5.5.2023 v 20:46 | Karma: 19,09