Jonášovo srdce bije pro Třebíčsko a to moje pro Vysočinu.

Ta informace o Jonášovi je patrná z mnoha billboardů a jeho předvolebního prospektu, který obdrželi všichni obyvatelé okresu Třebíč. Jsou však mezi námi rozdíly v prioritách a způsobech podpory rozvoje zmíněných regionů. On je zřejmě lokální patriot, který považuje Senát ČR za orgán, kde může lobovat za zájmy Třebíčska a nemusí se ohlížet na celostátní priority. Kdyby takto jednali všichni senátoři, tak na jejich schůzích by to bylo jako dle pověsti v starověkém Babyloně, když stavěli svou nejvyšší věž. Každý by říkal něco odlišného a navzájem by si nerozuměli. Prostě je patrné, že Jonáš začal svou karieru jako starosta malé obce.

To já pro změnu vidím priority poněkud v širším rámci. Chápu, že dnes není možné očekávat nějakou nadstandardní podporu krajů od vlády, která má sama se sebou dost starostí.
V zastupitelstvu Kraje Vysočina dosud vládne atmosféra obecního zastupitelstva. A to považuji za největší nedostatek, který je nutné co nejdříve odstranit. Zastupitelé se na svých jednáních zabývají v rozvláčném tempu schvalováním převodu pozemků o velikostí několika metrů čtverečních  a tak se ani nedostanou k diskuzím a přijímání závažnějších usnesení, která by řešila stagnaci ekonomiky firem podnikajících v tomto regionu. Tím pádem se v tomto kraji konzervuje vysoká nezaměstnanost a jeden z nejnižších regionálních HDP v rámci ČR.
 Současní zastupitelé bez politického rozhledu tedy stále jedou ve vyjetých kolejích svých předchůdců z období 2004-2008. Nízké zadlužení, kterého dosáhla současná „regionální vláda“ ČSSD za pomoci komunistů, si tedy vybralo svou daň v podobě nízkých mezd pracujících občanů a vysoké míry nezaměstnanosti, která s nízkým HDP úzce souvisí.
Kdo ze současných zastupitelů má svůj blog na některém internetovém portálu? O tom většina občanů nic neví. Tak se o jejich názorech a prioritách u drtivé většiny z nich nic nedozvíte.
Moje názory a myšlenky jsou naproti tomu dostupné zájemcům na tomto portále již několik let.
A pokud by někdo chtěl vědět více o mých představách ohledně řešení regionálních záležitostí v rámci zastupitelstva Kraje Vysočina, tak stačí, aby vstoupil na stránku, kde jsou popsány konkrétní postupy v rámci tam zveřejněného programu. Na jeho tvorbě jsem se významně podílel za spolupráce s dalšími občany a kandidáty za národní socialisty z kraje Vysočina.

Autor: Jan Bokšay | neděle 7.10.2012 14:35 | karma článku: 6,57 | přečteno: 771x