Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Babiš a volby

Vydat nebo nevydat? Policie žádá sněmovnu o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka dva měsíce před volbami. Jde o úmyslné ovlivnění volebních výsledků?

Institut imunity a nevydání politika policii má sloužit pro nenarušování politické práce. Projednávání zákonů narušeno nebude, ale předvolební kampaň hnutí ANO to ovlivní zcela jistě, takže politická práce hnutí narušena bude. Vědomě a cílevědomě.

Díky Opoziční smlouvě Václava Klause a Miloše Zemana, ODS a ČSSD, se petrifikovala korupce a klientelismus a dostali jsme se na hranu politických vražd. Gigantická korupce a rozkrádání veřejných peněz ve všech oborech.

Andrej Babiš prý věděl, jak na to, a tak vstoupil do politiky, aby ten Augiášův chlív vyčistil. Sehnal známé a založili protikorupční hnutí ANO s jednoduchým vzkazem:  „Všetci kradnú!“ My jsme lepší a bude líp.

Prezidentu Miloši Zemanovi víc vadil předseda vítězné strany Bohuslav Sobotka jako premiér, než spolupráce Andreje Babiše s StB. A tak se Babiš stal ministrem financí, který opruzoval sociálně demokratické ministry bojem s korupcí, až byl vyloučen z vlády. Babiš, ač podnikatel, má vrozené vlohy politika. Je lidu srozumitelný, vnímá každý úder a nenechá si nic líbit. Svojí dovedností vyvolává u našich občanů sympatie i strach. Na ministerstvu financí se seznámil s prohřešky politiků Opoziční smlouvy a začal je ventilovat. Zveřejnil i chyby Miroslava Kalouska. A nakonec ohrozil i kmotry v zákulisí. A tak musí z kola ven!

Mnozí z nás věří tomu, že chce poctivě vymetat Augiášův chlív, ale někteří vnímají, že je stejný, jako ostatní, že si jen také dělá z politiky byznys.  Mají strach, že propojil podnikání s politikou a žurnalistikou, a že se uhnízdí v naší politice jako v Itálii Berlusconi. Proto se všichni politici, politologové a novináři sjednotili do antibabišismu v úsilí proti ANO.

Policie si letos dva měsíce před volbami vyžádala na poslanecké sněmovně hlavní dva představitele ANO, předsedu Andreje Babiše a místopředsedu Jaroslava Faltýnka, údajně bez posvěcení státním zástupcem, což podle našich zákonů není třeba, jak nám vysvětlil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Dozorující státní zástupce se k žádosti policie dodatečně přidal. A nyní je před sněmovnou otázka, zda vydat či nevydat. Dojde k politickému ovlivnění hnutí ANO v našem antibabišismu? Podle mne by sněmovna měla pozastavit vydání na povolební období. Ale o poškození hnutí ANO jde právě nyní před volbami a tak budou nejspíše vydáni.

Proč nevydat?  Zatím všechna vydání policii vedla jen k vyřazení politika z politického kolbiště. Politici preferovali presumpci viny u politiků, došlo k eliminaci politika z politiky a prakticky žádné vyšetřování policie nebylo dotaženo obžalobou k soudu. Politik byl zlikvidován a většinou se žádné satisfakce nedočkal.

Proto Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek žádají presumpci neviny obvyklé pro všechny občany v našem právním řádu. Chovají se podle etického kodexu ANO, který byl pozměněn po minulých politických zkušenostech. Členové ANO mají povinnost odstoupit z politiky, až když jsou obžalováni.

Velká část naší společnosti Andreji Babišovi důvěřuje, ale velká část naší společnosti je přesvědčena o jeho zlovolnosti. Jedna část občanů je přesvědčena, že jde o úmyslné poškození ANO před volbami, což vnímá jako nespravedlnost, a proto bude volit hnutí ANO. Druhá část občanů je přesvědčena, že ANO bylo Andrejem Babišem založeno za účelem jeho politického byznysu, bojí se naší budoucnosti pod jeho vedením, bude volit tradiční strany a nevadí jim jejich dosavadní korupční chování.

V naší postfaktické době, kdy je pravda relativizována a postavena na roveň lži, je racionální přístup k problému velmi obtížný a je nahrazen rozhodováním pod vlivem emocí. A to není dobrý rádce ani v předvolení době.

Jakkoliv Andrej Babiš je člověk vnímaný kontroversně, v zájmu rovného přístupu k politice by neměl být nyní před volbami policii vydán pro omezování politické práce. Obyčejný člověk to vnímá jako znerovnoprávnění voleb. Leč mocný antibabišismus jej vydá a Andrej Babiš to zúročí v předvolební kampani, lidi ho budou volit a budoucí premiér je jasný. Zatím nikdo z našich politiků neměl tak mocnou předvolení kampaň!

Autor: Bohumír Šimek | pátek 1.9.2017 21:08 | karma článku: 23,10 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Slováci poučují Čechy

Nejsem politolog, pouze vnímám u důvěryhodných zdrojů drobné indicie, kterých si skoro nikdo nevšimne, a skládám je k sobě, abych získal nový pohled na různé události.

11.10.2023 v 9:55 | Karma: 25,10 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Pohrdáme lékaři?

Evropská unie svojí legislativou již desetiletí usiluje o to, aby lékaři nebyli nadměrně přetěžováni. Proto západní Evropa systematicky dělala nábory nových lékařů ve východní Evropě. Češi reagovali po svém!

16.9.2023 v 15:55 | Karma: 38,81 | Přečteno: 4623x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Důchodová reforma

Na průběžný systém financování stát peníze nemá a mít nebude. Prý si máme na slušnou penzi našetřit dva a půl milionu korun, pokud chceme prožít dobře důchodový věk. A kde je mám vzít?

6.9.2023 v 10:26 | Karma: 19,52 | Přečteno: 942x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Jevgenij Prigožin

Spadnul s letadlem s nebe. Snad. Nikdo nic neví určitě, všichni jen spekulují. Ani tajné služby ve světě nic neví. Jedině Vladimír Vladimírovič Putin kondoloval jeho pozůstalým k jeho smrti. On ví?

25.8.2023 v 11:21 | Karma: 37,51 | Přečteno: 5247x | Diskuse| Společnost

Bohumír Šimek

Epilog – Vážení přátelé a nepřátelé!

Já jsem se narodil za druhé světové války, kdy ještě dozníval smysl pro čest, opravdovost, poctivost, spravedlnost a lidskou důstojnost. Během mého života došlo ke zvláštnímu pokroku naší společnosti.

3.8.2023 v 18:40 | Karma: 31,95 | Přečteno: 1147x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Válek představil prezidentovi plán rozvoje zdravotnictví. Má 600 stran, sdělil

30. dubna 2024  13:34,  aktualizováno  15:55

Prezident Petr Pavel přijal ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09). Představil mu...

Opilý řidič naboural šest aut. Na pumpě pak rozlil benzin a hrozil, že se zapálí

30. dubna 2024  15:50

Opilý cizinec zaměstnal v sobotu ráno prachatické policisty. Nejdřív naboural šest aut, pak na...

Není to o lajcích a na TikToku nebudu, říká budoucí ministr pro vědu Tuleja

30. dubna 2024  15:37

Pavel Tuleja, který má být příští týden jmenován novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace za TOP...

Podpořte český tým, užijte si atmosféru MS. iDNES.cz rozdává vstupenky na hokej

30. dubna 2024  15:28

Každý den víte, o jaké zápasy soutěžíte, na úvod to budou duely Česko - Finsko a Švýcarsko -...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!