Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vesmírné zákony v praxi - 3.část

Líbí se vám, co se děje ve světě - krize, války, katastrofy? Co uděláme, budeme lamentovat nad hrůzami světa, lomit rukama a zoufat si, proč to nejde lépe? Anebo necháme nesmyslných uvažování a chytneme pevně život oběma rukama za správný konec? Nepřipusťte si myšlenku, že to nejde. Nabízím vám pohled na světové dění z opačné strany, nežli je běžně.

To co žijeme, je postupný vývoj. Není to dobré ani špatně (rozčleňování na dobré a špatné z vesmírného pohledu neexistuje, to jsme si vymysleli my lidé, abychom se v životě vyznali). Dění na planetě Zemi právě teď je. Je nějaké. Je takové, kam jsme teď došli. Je stejné, jací jsme my lidé. Co se děje celkově, to je nás všech. Každý z nás jsme svou duchovní úrovní někam došli, když z toho vypočítáme aritmetický průměr, vyjde nám z toho současné celosvětové dění. Nejde o vlivného politika, šéfa hospodářského koncernu či teroristu. Jde o každého z nás osobně. Na všem, co probíhá, se částí sebe podílíme.

Neberme si svůj život tak osobně, srdceryvně, bolavě, niterně. Zkusme odkládat svoje negativní emoce a zažívat sebe komplexněji, jako součást vesmírného dění. Vedle hmotného - očima viditelného těla – jsme shluk myšlenek. Co si myslíme, čemu věříme, co je nám vlastní, to se drží v blízkosti našeho těla: je to naše duchovní podstata – soubor našich osobních myšlenek.

 

 

SKUTEČNĚ ZAČÍNÁME OD ADAMA

 

Vnímáte, co se děje? Začínáme od úplného začátku, „od Adama“. Někdo se nám snaží předat díl informací. Nedovedu vysvětlit, kde se informace obsažené v mých knihách berou. Začalo to v roce 1993 po kurzu, v němž jsme se učili meditovat. Byla jsem na tom hrozně po stránce zdravotní, vztahy jsem žila přímo šílené. Mohla jsem to vzdát a umřít, tak špatně se mi vedlo. Ale já jsem zmatkům a trápení řekla: „A dost!“ Začala jsem s odpouštěním, vypouštěla jsem ze sebe bolavé energie, dělala jsem tím v sobě prostor pro záležitosti smysluplnější. Po určité době, když ve mně bylo místa pro nové věci dost, otevřela se nebesa a snesla se ke mně první nová sdělení. Zněla prostě: nekritizuj, nepomlouvej. A tak jsem k odpuštění přidala ještě zpytování svědomí, jak na tom s kritikou a pomluvami jsem. Nebylo to valné, kritizovala a pomlouvala jsem kde co. Viděla jsem to na sobě jako nepatřičné, tak jsem s tím postupně přestávala. Tím jsem si udělala zase místo pro sdělení nová. A tak to šlo stále. Čím víc jsem si v sobě dělala pořádek, tím větší objem podnětných informací přicházel. Tak jsem se dozvěděla i vesmírné zákony – náměty k řádnému fungování světa. Začínají nejtriviálnějším učivem – jsou „o Adamovi“, který se odvrátí od propasti, nad kterou visel. Odkloní se od nesmyslů a pohlédne do nebeské brány. Vidí, že existuje něco lepšího nežli to, co dosud žil. Nevyhovuje mu být vně nebes, otevře branku a do dobrých věcí aktivně vstoupí. Ví, co k řádnému životu potřebuje. A nezůstane jen u poznatků, které by v sobě hromadil jako knihy v knihovně, řádné věci začne vlastním přičiněním uvádět do praxe, koná lépe nežli včera či před rokem. Jak víc a víc poznává sebe, dojde mu, že lidé kolem tu nejsou náhodou a začne praktikovat dobré věci i ve vztahu k lidem.

A o tom jsou vesmírné zákony: o pohodovém fungování světa, o smysluplnosti pozemského bytí, které vychází z pochopení sebe, ze srovnání vnějšího (hrubo hmotného světa) s vnitřním (jemno hmotných), ze začlenění jedince do společnosti tak, aby to tu na světě za něco stálo. Aby lidstvo nestálo nad propastí odvráceno od ráje, ale aktivně vstoupilo do budování věcí fakt dobrých. Abychom celou planetu Zemi posunuli ze stávající úrovně o stupínek výš, abychom zlepšili, co se dá. Třeba si to představte tak, že se blížíme k planetám tzv. vyšším, tu naši měníme na bez válečnou, víc pohodovou, dobrou pro jednotlivce i národy, vstřícnou ke zvířátkům i k celé přírodě.

Vesmírné zákony nám nespadly do klína pro nic za nic, jsou nápovědou, jak to na Zemi vést, abychom neskončili za zdmi ráje v propadlišti dějin. Budeme je chtít slyšet? Pochopíme jejich potenciál? Baví nás vůbec dělat něco smysluplnějšího nežli dosud? To nevím. Zatím to vypadá, že nám to, co se děje, stačí a po něčem řádnějším nežli to co žijeme dosud, se začneme porozhlížet, až nám ještě víc poteče do bot. Jen aby už nebylo pozdě – v ekologii, v ekonomice, všude.

 

Ukázka z nově chystané knihy „Vesmírné zákony v praxi – Cesta ke svému životnímu poslání“ Bohumila Truhlářová www.cestastesti.cz

 

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 17.1.2010 1:00 | karma článku: 13,17 | přečteno: 1924x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,53 | Přečteno: 178x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 242x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Kriminalisté šetří násilné úmrtí ženy na Šumpersku, zadrželi jejího expartnera

1. července 2024  10:03

Olomoučtí kriminalisté se od neděle zabývají násilným úmrtím sedmatřicetileté ženy v bytě v...

Muž se uvěznil v rozpáleném autě a zkolaboval. Vytáhnout ho museli hasiči

1. července 2024  10:03

Neobvyklý případ řešili v neděli hasiči ve Frýdku-Místku. Zatímco záchrana dětí a zvířat z útrob...

Safari, Alpy, Jadran, ale i techno. Politici prozradili, kam vyrazí na dovolenou

1. července 2024

Premium Člověk by odhadoval, že když jste ministr, tak se rekreujete minimálně na Bali, ale opak je pravda....

Bolesti, závratě, průjmy. Horečku dengue si vozí z ciziny čím dál víc Čechů

1. července 2024  9:44

Odborníci na infekční nemoci varují před rostoucím rizikem nákazy virovou horečkou dengue...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik