Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Půjde na hrad královna nebo šašek? z pera Jana Menděla

Jak se nazadržitelně blíží čas prezidentských voleb, přestává veškerá legrace. Je na čase zanechat vtipů, na chvíli se ztišit a opravdu se zamyslet nad tím, co skutečně chceme. Chceme dalšího panáka z billboardů s vyleštěnou kampaní a předpřipravenými hesly nebo vyzrálou osobnost, která říká, co si opravdu myslí, a ne to, co si myslí, že chtějí ostatní slyšet? Nebylo už dost těch trapných kampaní, kde se jeden kandidát vyzdvihuje nad druhým, slibuje nesplnitelné a hlásá něco krásného, co se ale absolutně neslučuje s jeho dosavadními skutky a chováním? Při vší úctě, jsme opravdu tak blbí, abychom na to znovu skočili? Chceme další nadýmající se ego, které se vehementně dere dopředu, aby se mohlo předvádět a vegetovat na slunci, nebo chceme pokorného moudrého člověka, který je připraven se obětovat ve službě národu? Měl by být prezidentem člověk, který celý svůj život dbal především o svojí kariéru a úspěch, nebo člověk, který zasvětil velkou část svého života nezištné práci a pomoci druhým? Kdo bude lepším (a výstižnějším) symbolem českého lidu? Vychytralý politik nebo moudrý humanista?  

 

 

Už mě nebaví poslouchat ty dokola se opakující kecy o tom, jak prezident musí být zběhlý politik. Zběhlých politiků je celý západní svět a podívejme se na to, v jakém je stavu?!  Jestli naše společnost něco potřebuje, pak je to právě úbytek politiků a přírůstek lidí, kteří jsou lidští.  Mnoho z nás už má dost lživých reklam, strategií a kampaní, které mají za cíl jen zmanipulovat dav tam, kde ho chtějí mít. Přestaňme už konečně tolerovat to, co většina z nás tolik nesnáší, ale na co jsme si už tak zvykli, že jsme vůči tomu flegmatičtí a co snad i mnoho z nás začíná považovat za standard. Vykašleme na to, co nám ze všech stran servírují média a lživé spoty, a zamysleme se zdravým selským rozumem nad tím, který kandidát se skutečně liší, čím se líší a o čem to vypovídá...

Táňa Fischerová je silná  a charakterní žena, která nemá potřebu se nikam cpát, něco si dokazovat nebo se někomu zalíbit.

Kandidáturu na prezidenta přijala na základě žádosti mnoha lidí, a to ne proto, že to imponovalo jejímu egu, ale protože to vnitřně cítila jako morální povinnost vůči lidem, kteří do ní vložili svou důvěru. Její život by byl jistě mnohem klidnější a pohodlnější, kdyby žádost lidí tehdy odmítla. Ale ona jí neodmítla a obětovala se proto, abychom my občané nemohli znovu remcat, že jsme tam neměli nikoho, kdo by byl pro nás morálně přijatelný!

Paní Fischerová je velmi chytrá a vzdělaná, ale především je velmi moudrá. Vzdělání a inteligence se dají určitou chvíli předstírat, ale moudrost ne. Hlava státu jako jakýkoliv jiný symbol moci a nadřazenosti musí  být moudrý. Už jsme snad zapomněli na to, co nás učily pohádky? Lidé se vždy měli dobře v zemi, které vládl moudrý panovník.

Zatímco se ostatní kandidáti snaží neustále všechny přesvědčit o tom, že oni jsou ti správní, Táňa se o nic takové nepokouší. Jednoduše ukazuje, kdo je, čemu věří a co chce a nabízí sama sebe do služby státu. Nikomu nepodlézá, nikomu se nesnaží zalíbit. Jedinou kampaň, která probíhá v jejím jménu, dělají lidé nezávisle na ní, lidé, kteří jí věří, které inspirovala a nadchla.

Táňa Fischerová umí nádherně mluvit a narozdíl od většiny kandidátů je kvalitní nejen forma jejích slov, ale také vnitřní obsah a náboj. Zná svoje přednosti i svoje slabiny a nebojí se je ukázat, mluvit o nich, přiznat je, aniž by u toho zaváněla falešnou skromností, svatouškovstvím nebo puritánstvím. Je hluboce humánní a žádné  lidské téma jí není příliš cizí nebo vzdálené. V životě si prožila svoje a už je dost stará na to, aby hrála hry a používala triky citově a duchovně nevyzrálých lidí.

Z Táni vyzařuje přirozená autorita, která budí ve slušných lidech respekt, neboť člověk podvědomě cítí, že tato paní žije to, co káže.  Zároveň, jak se během předvolebních rozhovorů ukázalo, se umí velmi razantně ozvat, oponovat a argumentovat, aniž by u toho ztratila svojí přirozenou eleganci a vyrovnanost.

Táňa má v sobě něco, po čem jsme toužili a na co jsme čekali celá desetiletí. Svým chováním a svojí skromností a charakterem dokáže lidi inspirovat. Bez peněz a bez řízené organizace inspirovala tisíce lidí k tomu, aby pro ní sbírali podpisy pod petici. Žádný jiný kandidát nevyvolal takovou vlnu dobrovolnosti a nezištné lidské aktivity jako právě ona!

A ještě jedna důležitá věc. Táňa Fischerová je člověk, který vyznává a především žije duchovní hodnoty. Je dost zkušená a moudrá na to, aby nepodlehla třpytivé iluzi materialismu a peněz. Neklaní se penězům ani jejich vlastníkům. Ví, co je v životě opravdu důležité, a nebojí se o tom mluvit. Je odvážná a její odvaha je inspirací nám všem. Však už samotný fakt, že se svými názory, svojí filozofií a svojí životní pravdou se vydala na pole mediální manipulace, agresivních kampaní, ostrých loktů a brutálního materialismu, připravena čelit zesměšnování, nepřímým urážkám a výsměchu, je pro mě nezvratným důkazem její neuvěřitelné odvahy, která mě bude, ať už tenhle celý kolotoč skončí jakkoliv, do smrti inspirovat a dodávat mi sílu v těžkých chvílích.  Táňa Fischerová je už teď pro mě královna lidských srdcí, která se vydala se zapálenou svíčkou proti davu světložroutů, aby nám znovu připomněla, jak je důležité stát si za svým přesvědčením a následovat svoje srdce.


Akce kolem sběru podpisů pro Táňu ukázala, že v naší zemi jsou tisíce a tisíce lidí, kteří jsou připraveni vystoupit z davu a skutečně se zasadit o to, aby nastala nějaká opravdová změna. Proto pevně věřím a do poslední chvíle věřit budu, že je možné, aby se Táňa Fischerová stala první českou prezidentkou! 

Napsal Jan Menděl

Autor: Bohumila Truhlářová | čtvrtek 10.1.2013 10:00 | karma článku: 8,65 | přečteno: 561x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,53 | Přečteno: 178x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 242x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1322x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Turek: Nejdu rozbít Evropu, potřebuje ale rekonstrukci a velký šok

10. června 2024

Jedním z největších překvapení letošních evropských voleb se stal Filip Turek. Po vyhlášení...

Policisté v obleku, hlava státu v bezpečí. Ochranka ve videu předvedla svou práci

17. června 2024  14:49

Prověření terénu, koordinace policistů a především ochrana prezidenta Petra Pavla. Policie na svém...

Nerudová, Síkela, Kolaja či Mora? Poraďte politikům s výběrem eurokomisaře

17. června 2024  13:45

Emoce spjaté s letošními eurovolbami ještě nestihly doznít a vládní strany čeká další důležitá...

Univerzita Karlova rozporuje závěry vyšetřování střelby. Podá stížnost

17. června 2024  13:18,  aktualizováno  13:44

Karlova univerzita si bude stěžovat na závěry vyšetřování prosincové střelby na filozofické...

Putin dorazí do KLDR v úterý. Pak navštíví i Vietnam, Američanům to vadí

17. června 2024  13:39

Ruský diktátor Vladimir Putin navštíví ve dnech 18. a 19. června KLDR, pak odcestuje do Vietnamu....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik