Od mrázáků s mrtvými v ulicích´přešel Flégr k údernějšímu tématu

Nemocnice jsou podle něj přeplněné proto, cituji: „že jsme blbí.“ Což si na jeho dokola šířené a přitom pošahané názory posvítit?  

1.ČESKÝ ABSURDISTÁN neboli PROČ V RAKOUSKU A NĚMECKU OBVODNÍ LÉKAŘI PODÁVAJÍ NEMOCNÝM VČAS LÉKY NA COVID A U NÁS OD NICH JDE NEMOCNÝ S INFORMACÍ (to si nevymýšlím, to je zkušenost z naší rodiny): Obvodní lékař na přímou otázku nemocného s covidem, jak mu lékař může pomoci, nemocnému odpověděl: Na covid žádné léky nejsou, na teplotu a kašel si něco kupte v lékárně, kdyby se to horšilo, jděte do nemocnice.

Klinický imunolog, profesor Vojtěch Thon z Masarykovy univerzity POUKAZUJE NA NEDOSTATKY BOJE S NEMOCÍ covidu-19 v ČESKÉ REPUBLICE (24.10.2021 – Seznam Zprávy):

"Současný boj s nemocí covid-19 má v českém podání významnou trhlinu, tvrdí klinický imunolog Vojtěch Thon: SOUČASNÁ OPATŘENÍ NEUMOŽŇUJÍ PRAKTIKŮM PŘEDEPISOVAT LÉKY."

2. ČESKÝ ASURIDTÁN NEUMOŽŇUJE ČESKÝM NEMOCNÝM VČASNÉ PODÁNÍ LÉKŮ! A tak nemocní v Rakousku či Německu se k lékům dostanou včas – třeba hned 2. nebo 3. den po vypuknutí nemoci, hned jak navštíví svého obvodního lékaře.  Čeští nemocní až v nemocnici – po týdnu či déle, když už doma melou z posledního a nevědí kudy kam, nemoc už je rozběhlá – protože jim ČESKÝ ABSURDISTÁN NEUMOŽNIL VČASNÉ PODÁNÍ LÉKU, tak zbytečně končí v nemocnici, mnohým už ani tam není pomoci.

„Pane profesore, tvrdíte, že při boji s covidem nevyužíváme všechny možnosti. Jak to myslíte?Naše medicína už má možnosti precizní léčby, jenže je zanedbaná. Jsou to takzvaná imunosupresiva, ale musí se nasadit již v domácím ošetřování, to jest dříve, než dojde k rozvoji onemocnění. To se neděje a pak je pozdě. V tom vidím zásadní problém...

Z vašeho pohledu tedy selhává primární péče u praktiků? Takto bych to neřekl. Potřebná léčba praktikům není umožněná lidmi, kteří boj s epidemií řídí. U covidu-19 kromě imunosupresiv potřebujete zajistit léčbu proti krevnímu srážení. Takový lék stojí přibližně dva tisíce korun, ale praktik jej nemůže napsat, protože ho od pojišťovny nedostane proplacený...

V současném systému tedy zanedbáváme na začátku poměrně levnou léčbu v řádech několika tisíc korun, která by zajistila, že se člověk ani v domácím léčení ve valné většině nedostane do těžké formy covidu. Léčba na intenzivní péči pak stojí statisíce korun, ale prognóza pacienta už je nejistá...

Proč praktici tyto léky nemohou předepsat? U nás na rozdíl od Německa či Rakouska nedostanou úhradu od pojišťoven. U sousedů je systém nastavený jinak. Praktik tam může předepsat jakýkoli lék a je za to zodpovědný. U nás má každá odbornost své léky. Pacienta pak posíláte k dalšímu specialistovi.

U rizikových pacientů lze přidat i drahou variantu léčby monoklonálními protilátkami, které se podávají infuzí. Když je aplikujete včas, člověk může odejít po dvou hodinách domů..."

3.AŽ I VÁM OBVODNÍ LÉKAŘ ŘEKNE, ŽE NA COVID NEJSOU ŽÁDNÉ LÉKY, NEDEJTE SE A NEBOJTE SE. Jděte tam, kde vám pomůžou: do nemocnice, na ambulantní vyšetření k lékaři, který má k lékům přístup. Nečekejte, až se vám nemoc rozběhne.

A nebojte se: Babiš, Zeman a jejich smečka Flégrů, Vojtěchů… jednou půjde za to všechno, ČEHO SE NA ČESKÉM NÁRODĚ DOPUSTILI A DOPOUŠTÍ (že nám zatajují léky, zabraňují nám vzít si je na covid včas, lžou, že léky nejsou, byť je jich v ČR pro nemocné s covidem dost)…jednou za to půjdou do tepláků a za mříže. A jestli na ně nedojte ve světské spravedlnosti, karma si je najde a všechnu svoji bezpáteřnost, ze které se slušnému člověku zvedá žaludek, si odpykají.

Autor: Bohumila Truhlářová | pátek 29.10.2021 9:43 | karma článku: 29,26 | přečteno: 966x