Magický rok 2014 a poslání naší země

V čem bude příští rok výjimečný? A jaké poslání mají národy na našem území žijící? Zdá se nám, že v dění naší země převažuje ´duchovní hluchota´: bují podrazy, lži, manipulace, neochota se domluvit anebo je to jinak? Jestli je to s námi tak zlé, proč potom přicházejí poselství o našem příštím vedoucím úkolu v „kultuře ducha“? Že by se zde hlásilo ke slovu i něco, o čem mnozí ještě naplno nevíme, leč je to tu a čeká to na naši podporu? V poselství jsou i slova: „Dnešní doba, kterou prožíváte, má sloužit k rozpoznání kladů i záporů světového názoru i vlasteneckých kvalit a současně ke krystalizaci ryzích charakterů… civilizace se žene nezadržitelně vpřed a nastane doba, kdy žádná prestiž té či oné strany, ale úcta a láska k člověku budou vládnout a duchovní hodnoty budou zdobit hlavy vašich hodnostářů…“ Skutečně se u nás něco děje, čeho jsme svědky, a je naším úkolem pomoci, aby se to vyklubalo na svět? A co se s naším národem stalo? Proč jsme se svým vývojem teprve zde, proč už slova proroctví běžně nenaplňujeme?  

 

Zánik nebo vývoj

Na začátku vykročení k rozpoznání úkolu – a nejenom celého národa, ale i našeho osobního – stojí uvědomění si, jaký vliv na nás mělo dění minulé a čemu teď věříme. Kdo se – třeba i vlivem komunistického materialistického pohledu na svět – ukotvil v názoru, že na konci života nás čeká zánik, tomu je lepší se vyhnout. Proč? Bude to člověk myslící především, prvořadě a jedině na sebe: na rozhojnění svého majetku a upevnění své moci. Bavit se s ním o tom, že „esence dobra, lásky a možnosti pravdivého a smysluplného přístupu k žití nekončí se zánikem jednoho lidského žití, ale přetrvává“, nemá cenu. Vysmál by se vám a dál by se zabýval hrabáním majetku a moci pod sebe, což si notabene do hrobu s sebou neodnese - ale teď si zhodnotil, že právě toto stojí v životě za to a prvořadě se tomu věnuje.

Skrze rok 2014 uzráváme pro příští vedoucí úkol v kultuře ducha

Na kom tedy stojí plnění úkolů národa, kdo jediný se k nim dostane a svoje žití nepromarní coby „kur hrabivý“? Je to člověk kuru nepodobný hlavně tím, že umí pozdvihnout oči a pohledět výš. Nepředstírá, že je dokonalý, za své chyby se umí omluvit, netrvá na tom, že on jediný má patent na rozum. Nevnucuje nic lidem kolem, snaží se žít čestně a poctivě hlavně sám za sebe. A protože jednání jednoho člověka má svou váhu, je kapkou z moře, leč sílu vody tvoří kapek víc, snaží se s lidmi podobného ražení domluvit a společně „uzrávat pro příští vedoucí úkol v kultuře ducha našeho národa.“ Když něco dělá, tak ne pro osobní zisk a prospěch, ale s výhledem dlouhodobějším – ví, že po jeho smrti tu budou další generace. Generace dětí a jejich dětí a ještě jejich dětí atd. Umí se zamyslet nad tím, že jeho probíhající život a žití v naší společnosti má smysl jedině tím, když se z běžného hrabivého způsobu žití pozdvihne výš a odmítne se „hrabivci“ nechat omezovat. Bude mít svoji vizi řádného žití a tu začne uplatňovat.

Kam postupujeme

A jak to souvisí s nadcházejícím rokem 2014? V čem bude magický? Kolik informací o poslání národa vypluje v příštím roce na povrch? Co nám dojde např. o tom, že do naší kotliny se inkarnovala skupina lidí žijící před dvěma tisíci lety v době Ježíše Krista? Kde jsou a proč sem přišli? Vždyť přece víme, že nic v životě lidském se neděje náhodou, kdyby tu neměli co do činění, tak by se tu neobjevili! Co se to tu děje? Co nám chtějí sdělit navzdory převažující mase lidí hrabajících pod sebe? Jde to zjistit? Je možné se ve zmatku a vnějším tlaku napojovat na ideje vyšší a nést dál pochodeň směřující k tomu, aby nám nevládla hrstka hrabivců, ale hlavy – a nejenom našich hodnostářů, ale i naše osobní - začaly zdobit duchovní hodnoty?

Magický rok 2014

Bude rok 2014 zlomovým, tedy kouzelným, magickým, nepřehlédnutelným, zásadním pro každého z nás osobně i pro dění v celé zemi? A na kom si myslíte, že toto záleží? Na „hrabivce“ nespoléhejme, ty budou vždycky stát v opozici a všechny snahy posunout dění řádným směrem budou vetovat. Hledáte-li pomoc  - blanické rytíře - aby konečně vyjeli a podpořili, co se dá, na horu Blaník nejezděte. Tam pomoc nenajdete. Tvář nad rytíře mocná se na vás dívá z vašeho zrcadla. Od ní všechno dobré v naší zemi začíná… i naděje a víra, že úkoly „dané“, už probíhající a jen hrstkou lidí poznané, skutečně vyplníme.

Pohodu a spokojenost do nového roku přeje Bohumila Truhlářová, www.cestastesti.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Bohumila Truhlářová | neděle 19.1.2014 9:20 | karma článku: 5,36 | přečteno: 185x