Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karma nás baví: Partner přijde a zazvoní u tvých dveří

Zkuste slepému vysvětlit, co znamená světlo. Zkuste člověku vyzrálému na nižší úroveň nežli je pro pochopení určitých věcí třeba vysvětlit, jak pozná pravého partnera. Když jsem se já pana ing. Konfršta (www.povidanisjanem.cz) ptala: „Dá se vůbec poznat, že se jedná o pravého partnera? Vždyť mně se vždycky na začátku vztahu zdá, že by to mohl být on a po čase jsme se vztahem v koncích…“ tak mi odpověděl: „Bohunko, toho pravého poznáš bezpečně, není možné ho nepoznat.“ A dál neřekl ani slovo, jen se usmíval…

Chytrá jsem z toho nebyla. Jen mi utkvěla informace, že ho poznám a taky si pamatuji na Janův úsměv. Co bylo dál? Mohla jsem pokračovat v dosavadním mechanismu: nevěřit na pěkné vztahy, protože je nikdo pořádně nežije – rodiče je neuměli, a když jsem se podívala kolem sebe, neviděla jsem nikoho, kdo by je žil tak, aby mě bavilo ho následovat. Ale tento mnohokrát vyzkoušený starý „program“ nikam nevedl. Po rozvodu jsem se deset let točila v kruhu: po seznámení přišlo nadšení, že by to mohlo jít. Ego si mě podalo a lákadlo toho, že nebudu sama, převážilo nad nápovědami, že jdu do vztahu, který nebude fungovat ani náhodou. Po sundání růžových brýlí a opadnutí zamilovanosti jsem se protrápila až k rozchodu. A toto stále dokola.

Až na jedné akci, kde bylo asi sto lidí – většinou nezadaní a hledající – se Jitka, manželka Jana Konfršta, rozplakala, když začala hovořit o jejich vztahu: jaká je to krása, jak je to úžasné a nevyslovitelné, co s ním prožívá. Byla jsem tenkrát taky bez partnera a hleděla jsem na ni jako u vytržení. Něco nám sdělovala a možná toho víc předala slzami štěstí nežli slovy. Bylo to poprvé, kdy jsem nejenom rozumově, ale srdcem uvěřila, že žít krásný vztah jde. Je tady před mýma očima! Jen mi zbývalo rozluštit, v čem je Jitka „lepší“, když ona má partnera a já ne. I na to jsem si přišla: nezvládala jsem pořádně respekt neboli potřebovala jsem se uvolnit, abych na lidi ani na sebe netlačila (ve Vesmírných zákonech je toto v bodě neočekávat, nabízet). Ona byla méně upjatá, jemnější, tolik si věci nebrala, viděla jsem na ní větší klid, nežli jsem uměla já. Nezlobila jsem se na sebe ani jsem jí nezáviděla. Jen jsem se na tyto svoje nezvládnuté stránky víc zaměřila.

Potom na tom samém setkání jedna mladá dívka vyprávěla, jak si na pravého partnera počkala. Jak byla v očích vrstevnic nemožná, když ještě po dvacítce byla panna a jak měla chuť s tím už taky něco udělat. Ale rozhodnutí počkat si na toho pravého převážilo. A ona se dočkala. Nezačala si partnerství z jiného důvodu nežli pro skutečnou lásku. A je s tím pravým, a je to takové, že se to ani nedá vypovědět, jaká je to krása.

Tyto dvě ženy mi ukázaly poslední střípky, které jsem potřebovala do své mozaiky uložit: víru v pravé partnerství a respekt k sobě i k druhým. Z toho vyplynulo moje rozhodnutí: vztah si začnu jen s tím pravým – i kdyby to znamenalo, že do konce života budu sama, tak neslevím a nezačnu si vztah s nepravým. Pochopila jsem, že pravý partner je. Dokonce mi došlo, že stejně jako já po něm toužím, představuji si, jaký je, jak si spolu rozumíme, těším se na něho, to samé dělá po celý život i on. Rád by se mnou byl, vlastně celý život nedělá nic jiného nežli to, že se nějak ke mně blíží. Došlo mi, že jsem tu na světě proto, abych žila překrásné partnerství, a ne někdy bůh ví kdy, ale hned teď.

Tím jsem se nabídla pro partnerství s tím pravým, z plochosti a nesmyslnosti předchozího žití jsem se zdvihla na jemnější hladinu. Začala jsem ze sebe vysílat energie pěknému vztahu vstřícné. A dál? Začalo mi být tak krásně, jako kdybych partnerství s tím pravým žila. K tomu jsem uslyšela větu: Partnera nemusíš nikde hledat, on přijde a zazvoní u tvých dveří. Ze slepého člověka jsem se měnila v toho, kdo trochu začal otevírat oči. Z člověka pro partnerství nevyzrálého jsem postoupila o stupínek výš - k startovní čáře možného vztahu. Přestal záležet na tom, kdy se to v reálu všechno vyplní, protože mně bylo tak krásně, jako kdyby vztah už probíhal. Zavládl klid a mír – a byl všude. Chcete-li si to představit jako bezčasovost, tak já jsem se vznášela v bezčasovosti a na ničem nezáleželo, protože vše, po čem jsem dříve toužila, už bylo. V myšlenkách jsem úžasné partnerství už měla. A protože realita není nic jiného nežli naše myšlenky převedené do hmoty, nemohlo se stát nic jiného, nežli to, že se partner skutečně objevil. A  když řeknu, že přišel a zazvonil u mých dveří za pouhé tři dny!!! Bude vám to asi připadat jako pohádka. Ale bylo to tak.

S láskou a úctou Bohumila Truhlářová, www.cestastesti.cz

Autor: Bohumila Truhlářová | čtvrtek 5.5.2011 15:30 | karma článku: 14,28 | přečteno: 1620x
  • Další články autora

Bohumila Truhlářová

Přesně takhle se choval Hitler, když chtěl dostat svět do války, řekla mi prababička

„Putin v pytli na mrtvoly, modrožluté vlaječky kam se podíváš, hodinové telefonické rozhovory Macrona s Putinem, přátelská jednání Merklové s Putinem... děvenko, to všechno smrdělo už na dálku.

28.2.2023 v 9:08 | Karma: 6,53 | Přečteno: 178x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Zákulisní hry šmejdů

Kam oko dohlédne, nikdy jsme nevedli útočnou válku proti jiné zemi. Kdo si dovoluje podsouvat českému lidu, že jeho povinnost je útočit na jiné!?!! Ústavně zakotvená povinnost je bránit naši zemi, pokud jsme napadení nepřítelem!

28.2.2023 v 7:38 | Karma: 12,53 | Přečteno: 242x | Diskuse

Bohumila Truhlářová

Kdy je nejhůř? Když zločinecké bandy proniknou do sfér života

...a nastolí vládu jedné strany. A je jedno, jestli to udělají fašisti, komunisti nebo zbohatlíci. Hrůza, jakou způsobí jejich lež a neomalenost vede až

26.2.2023 v 12:07 | Karma: 16,20 | Přečteno: 600x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

A pak najednou ze dne na den jako by se nic nestalo

Do objektu vstoupili vojáci, mladí, zdraví, při pohledu na tu hrůzu kolem se odvraceli a zvraceli. Paní, která přežila

14.2.2023 v 9:20 | Karma: 23,90 | Přečteno: 856x | Diskuse| Společnost

Bohumila Truhlářová

Je europoslanec Milan Uhrík v Bruselu jediný při smyslech?

Když islamisté posílali k sebevražedným útokům své soukmenovce, říkal k tomu náš přítel ing.Jan Konfršt: "Všimněte si, nikdy do toho nejdou jeho synové, jeho rodina." Posílat na smrt druhé, to zločince nebolí.

3.2.2023 v 14:17 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1323x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Oběť jsem já, hájí se cyklista, po jehož útoku zemřela řidička

26. června 2024  11:43,  aktualizováno  12:52

Řidička, která po konfliktu s cyklistou Václavem Socherem před dvěma lety zemřela v nemocnici, si...

Bolesti, závratě, průjmy. Horečku dengue si vozí z ciziny čím dál víc Čechů

1. července 2024  9:44

Odborníci na infekční nemoci varují před rostoucím rizikem nákazy virovou horečkou dengue...

Rozvodněné řeky, zatopené domy i tábory. Bez proudu jsou tisíce odběratelů

1. července 2024  6:56,  aktualizováno  9:24

Silné bouřky v neděli udeřily převážně ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku. Na 15...

Katastrofa. Macronova éra skončila, píší o výsledku voleb francouzská média

1. července 2024  9:22

První kolo předčasných parlamentních voleb ve Francii bylo katastrofou pro prezidenta Emmanuela...

Rozdělování dotací na kulturu bylo složité, přínosy jsou nejasné, zjistil NKÚ

1. července 2024  9:05

Systém rozdělování dotací na kulturní aktivity v Česku byl složitý a neefektivní a zatěžoval...

  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1042x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik